MTI Gazdaság

Öt hitelből egyet már 90 napja nem fizetnek a háztartások

Csökkent a háztartások hitelintézetekkel szemben fennálló tőketartozása az idei harmadik negyedévben - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján megjelent tájékoztatóból. A háztartási hitelek 19,4 százaléka volt 90 napon túli késedelemben szeptember végén.

hvg.hu Gazdaság

Putyin indíthatja el az ukrán államcsődöt?

Államcsőddel fenyeget Ukrajnában a hrivnya rekordmértékű leértékelődése. A nemzeti valuta mélypontja miatt komoly finanszírozási válsággal szembesülnek az ukrán kereskedelmi bankok, ha pedig a tulajdonosok nem képesek feltőkésíteni a pénzintézeteket, akkor a feladat az amúgy is sok sebből vérző központi költségvetésre hárul. A kiürülő államkasszánál elsőként Oroszország kopogtathat a pénzéért.

hvg.hu Vállalkozás

Rossz hír a devizahiteleseknek: így forintosítanak

November 4-én, kedden nyújtja be a kormány a parlamentnek a "fair bankrendszerről" szóló törvényjavaslatot, és e körül érkezhet a forintosításról szóló törvény is – tudta meg a Portfolio.hu. A tervek szerint a kölcsönöket piaci árfolyamon, a bankok közötti hitelkiváltási versenyben forintosítják a devizahiteleket várhatóan 2015 első felében, így a bankoknak nem kell újabb "végtörlesztéstől" tartani.

hvg.hu Ingatlan

Nagyot akar szakítani? Vegyen üzleti ingatlant hitelből!

Javuló képet mutat az ingatlanhitelezési piac Európában. Az összkép pozitív, az ingatlanbefektetések volumene növekedett az előző évhez képest, és ezekhez a tranzakciókhoz a hitelek is egyre inkább elérhetők, azonban ez főként néhány nyugat-európai országra igaz. A magyar bankárok a magyar piac egészét tekintve optimistábbak lettek, de saját bankjuk portfóliójával kapcsolatban inkább zsugorodásra, mint növekedésre számítanak.

hvg.hu Gazdaság

Mennyit és mikor? – Nyomozás a hitelpénz után a bankvilágban

Úgy fest, kollégánk egy nagyobb talált összegbe szalad bele a devizahitelesek kimentésével, lévén maga is huncutul "bepalizott" (volt) devizahiteles. Csak a legfontosabb kérdésekre, azaz: mennyit és mikor kap vissza, nem tud egyértelmű választ kapni. Úgy döntött: utánajár. Kapitalista realizmus - folytatásokban - a hvg.hu gazdasági rovatából. Az már most kiderült, hogy a bankban nincs olyan gomb az ügyfélelosztó gépnél, hogy devizahitelesek pénzének visszaadása.

MTI/Napi Gazdaság Gazdaság

Ketyeg a BKV hitelbombája

Rövid időn belül megoldást kell találni a BKV hiteleinek refinanszírozására, mert a céget sürgeti a határidő – mondta a BKV vezérigazgatója a Napi Gazdaságnak adott interjújában.

hvg.hu Vállalkozás

Itt a testre szabott hitelezés a kis cégeknek

A K&H-nál év eleje óta folyamatosan bővül a kkv hitelállomány, míg a teljes piacon továbbra sem stabil a növekedés. A piaci trenddel szembemenő kiváló eredményekhez a Növekedési Hitelprogram mellett az is hozzájárult, hogy a vállalkozásoknak a saját igényeikhez igazodó, hosszú távon kedvező finanszírozást kínálnak.

hvg.hu Vállalkozás

Gyógyszereiről mond le, kölcsönkér - így szív hó végén a magyar

A kölcsönök, az alacsony jövedelem, a sok nem várt kiadás mind-mind olyan tényezők, amelyek megnehezítik, hogy a magyarok ki tudjanak jönni fizetésükből. Legalábbis olvasóink jelentős része hónapról hónapra él, és ez is csak családi, baráti segítséggel jön ki gyakran. Sokan a hónap utolsó napjaiban már csak vegetálnak, ugyanis az élelmiszert is meg kell vonniuk maguktól. Szórakozás, kultúra, ruha – ezek a tételek sokaknál szinte már alig szerepelnek.

hvg.hu Gazdaság

Így adjon kölcsön barátainak

Sokak szerint barátnak vagy családtagnak soha nem szabad kölcsönadni, ám vannak olyan esetek, amikor mégis ez lehet az egyetlen járható út. Tippek arra, hogy mit kell tenni ilyenkor, és mire érdemes figyelni.

hvg.hu Gazdaság

Milliók üthetik az ön markát. Mit kell tennie érte?

A tervek szerint pénteken napközben szavaz az Országgyűlés a devizahiteles törvénycsomag első, talán leglényegesebb, családok százezreit érintő eleméről. A devizahitelesek, de még a forintkölcsönt felvettek is pénzt kaphatnak vissza, illetve csökkenhet törlesztőrészletük. De ha a kormány terveit megszavazzák, akkor mit kell majd tennie mindehhez az adósnak, illetve mennyi pénz járhat vissza? Mikortól léphet életbe mindez? Mi lesz a végtörlesztettekkel, árfolyamgátasokkal és az autóhitelesekkel? Elmagyarázzuk.

MTI / hvg.hu Gazdaság

Még egy segítséget kapnak a devizahitelesek

Benyújtotta a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja a devizahitelesek megsegítését célzó törvényjavaslat módosító indítványát szerdán, amely az elévülés részletes szabályairól rendelkezik. A módosítás értelmében nem csak az utóbbi 5 évre visszamenőleg járhat pénz a devizahiteleseknek a bankoktól. Így például aki 2004-ben vett fel devizahitelt, annak 10 évnyi kamatrés és egyoldalúan megemelt kamattal beszedett pénz jár majd vissza.

MTI Gazdaság

Megint kapott pénzt Ukrajna az EU-tól

Az Európai Unió 500 millió euró kölcsönt folyósított kedden az ukrán gazdaság stabilizálásához. Olli Rehn, az EU gazdasági és monetáris ügyekért felelős biztosa azt mondta, hogy "a kedden átutalt összeg újabb jele Európa szolidaritásának Ukrajnával".

MTI Gazdaság

Devizahitelek: fontos döntést hoz ma a Kúria

Ma reggel ül össze a Kúria jogegységi tanácsa, hogy döntsön a devizahitelek tisztességtelenségével kapcsolatos egyes kérdésekről, így egyebek mellett az árfolyamrésről, az árfolyamkockázatról és az egyoldalú szerződésmódosításról. A nem nyilvános ülésről várhatóan kora délután tartanak sajtótájékoztatót a Kúrián.

hvg.hu Gazdaság

Ez lenne az igazi megoldás a devizahitelesek problémájára

Nem jó a devizahitel, sokan, sokféle hibát vétettek a devizahitelezés felfutása kapcsán, és érdemes lett volna nemzetközi példákat is megnézni, hogyan lehetett volna gátat szabni az elharapódzó hitelezésnek. Róna Péter és Surányi György közgazdászok egy beszélgetésen értekeztek arról, szerintük hol siklott félre a devizahitelezés, mik vezettek el a mostani helyzethez. Sok mindenben nem értettek egyet, ám a két közgazdász között ugyanakkor egyetértés mutatkozott abban, hogy a probléma megoldása az lehet, ha valamilyen szinten forintosítják a devizahiteleket.

hvg.hu Gazdaság

Erre soha ne vegyen fel hitelt

Egy ingatlan hitelből történő megvásárlása még kifizetődő lehet, ám egy esküvő, vagy nyaralás kölcsönből történő megfinanszírozása egyáltalán nem jó ötlet.

hvg.hu Gazdaság

Matolcsyék saját magunktól is megvédenek bennünket

A jegybank megelőzné, hogy a 2008 előttihez hasonló eladósodás játszódjon le Magyarországon, ezért jövedelemarányos hiteltörlesztést vezetnének be minden hitelterületen, mellyel biztosítani lehetne a tisztes megélhetést is a kölcsönök törlesztése mellett. A Magyar Nemzeti Bank szerint ez nem fogná vissza a hitelezést, ám a bankok szkeptikusak, az viszont biztos, hogy újfajta hitelezési gondolkodásra késztetheti a pénzintézeteket, akiknek új termékekkel is elő kell rukkolniuk.

1 2 3 4 5 6 7
10
Blokkláncok és bányagépek: mindennek van nyoma

Blokkláncok és bányagépek: mindennek van nyoma

Éremesővel zárták a magyar úszók a világkupát

Éremesővel zárták a magyar úszók a világkupát

Kihúzták az eheti lottószámokat

Kihúzták az eheti lottószámokat

"Egy cég nyerte a tenderek 90%-át" - még jobban kitálal a gyulai exfideszes

"Egy cég nyerte a tenderek 90%-át" - még jobban kitálal a gyulai exfideszes

Milyen telefonokat vesznek most legtöbben Európában?

Milyen telefonokat vesznek most legtöbben Európában?

A rajongók kiakadtak, de azért volt, aki örült a Trónok harca végének

A rajongók kiakadtak, de azért volt, aki örült a Trónok harca végének

Senkinek nem kellenek a Heti Válasz kiadványai

Senkinek nem kellenek a Heti Válasz kiadványai

Összetűztek jobb- és baloldali tüntetők Portlandben

Összetűztek jobb- és baloldali tüntetők Portlandben

Kánikulai augusztusi nap következik

Kánikulai augusztusi nap következik

Marabu FékNyúz: Kalózok

Marabu FékNyúz: Kalózok

Csak így történhetett a vasfüggöny átvágása - drMáriás megmutatja

Csak így történhetett a vasfüggöny átvágása - drMáriás megmutatja

A címlapról ajánljuk