MTI Gazdaság

Na, mire hajlandók gyűjteni a magyarok?

A magyarok új autó vásárlásához szívesen vesznek igénybe pénzügyi segítséget, míg a használt autóra inkább összegyűjtik a vételárat a Cofidis Hitel Monitor 2014 első negyedéves felmérésének eredménye szerint. A vásárlás mellett a fenntartás költségei is jelentősebb pénzügyi tervezést igényelnek a legtöbbektől, így az autótulajdonosok tizede hajlandó lenne kölcsönt felvenni, mintsem, hogy egy nagyobb összeggel terhelje a családi kasszát.

hvg.hu Gazdaság

Itt az új őrület: személyi kölcsönt, de gyorsan!

A személyi kölcsönök megítélése az elmúlt években nem volt egyértelműen pozitív. Ma azonban már egyre többen választják ezt a megoldást, ha egy hirtelen jött kiadáshoz segítségre van szükség. A kölcsönről a többségnek a saját bank jut elsőként eszébe, rokonoktól, barátoktól viszont csak kevesen kérnének pénzt. Ha lehet, a korábbiaknál is fontosabb lett, milyen gyorsan juthat kölcsönhöz valaki.

hvg.hu Gazdaság

Átlagemberként milyen hitelre lehet számítani?

Az átlagember gyakran feltételezi, hogy a hirdetésekben szereplő nagyon vonzó hitelkamatot ő biztosan nem fogja megkapni, az kizárólag a kiváltságosok számára érhető el, vagy egyáltalán nem is létezik. A Bankmonitor.hu legfrissebb piacelemzésében annak járt utána, hogy a banki hirdetményekben szereplő kamattal szemben mit kaphatunk meg a valóságban, ha átlagfizetés mellett egy átlagos ingatlant szeretnénk megvásárolni hitellel. Egyáltalán megkapjuk a hitelt? Valós tapasztalatok a pénzügyek frontvonalából.

MTI Gazdaság

Szberbank: az ukránoknak úgysincs idejük kölcsönökkel foglalkozniuk

Nem ad hitelt csütörtök óta sem magán-, sem jogi személyeknek a Szberbank (Sberbank) ukrajnai leányvállalata – közölte az orosz pénzintézet elnöke pénteken Moszkvában. German Gref elmondta, hogy az intézkedés ideiglenes jellegű és főként az "utcáról csak úgy betérő" ügyfeleket érinti.

hvg.hu Gazdaság

Alig van adósságuk a magyaroknak

Kelet-Közép- vagy Dél-Európa lakossága jobban el van adósodva a magyarnál. Ahhoz, hogy legalább a régiós átlagot elérjük, a jelenlegi hitelek mellé minden jövedelemmel rendelkező magyarnak még 331 ezer forint kölcsönt kéne felvennie. Erre rövid távon nincs esély, pedig mostanság olcsón adósodhatunk el: már 5,3-7 százalékos kamatért lehet lakáshitelt felvenni. A devizahitelek azonban elijesztették a magyarokat a hitelfelvételtől, így miközben Európa más részein nőtt, nálunk az elmúlt 5 évben csökkent a hitelállomány.

MTI Vállalkozás

Kötvénnyel fizet a hitelezőknek az Est Media

Az Est Media Nyrt. azt tervezi, hogy kötvényeket bocsát ki mintegy 3,3 milliárd forint névértékben, ezekkel egyenlítené ki a csődeljárás alatt álló leányvállalata, az EMG Médiacsoport Kft. hitelezőinek követelését.

Máriás Leonárd - Nagy Gergő Gazdaság

Kedvezményes hitelt ígértek, bedőltem

A tilalom ellenére még most is találni olyan megtévesztő hirdetést, amelyben fogyasztói csoportba toboroznak szorult helyzetbe került embereket. Az ügyfelek gyakran azt hiszik, gyors, kedvezményes hitelt kapnak, csak később értik meg, hogy akár éveket is várhatnak, és a végén nem is szabad felhasználású készpénzt kapnak. Ebbe a csapdába futott bele egyik olvasónk is.

hvg.hu Én és a Cégem

Így segíthet be a cég a hiteltörlesztésbe

Egyre több cég és még több munkavállaló fantáziáját mozgatja meg a lakáshitel-törlesztés kedvezményes adózású támogatásának lehetősége. Az ökölszabály, hogy a méltányolható lakásigényhez kapcsolódó lakáshitelek törlesztését a munkahely adómentesen segítheti, így mindenki jól járhat; a deviza- és forinthitelesek egyaránt. Az RSM DTM mutatja, hogyan.

hvg.hu Vállalkozás

Újabb három évig lehet hitel kapni a Tescóban

Újabb három évre szóló együttműködést írt alá a Tesco Magyarország a Budapest Bankkal. A legnagyobb hazai hipermarket kereskedelmi lánc 2011-ben választotta pénzügyi partneréül a bankot, amelynek fogyasztási kölcsön és folyószámla szolgáltatásait eddig több százezer ügyfél vette igénybe az ország 89 Tesco áruházában. Az együttműködő partnerek a következő években az együttműködést bővítését tervezik.

MTI Gazdaság

Nem tudnak mire költeni 200 millió dollárt Szerbiában

Megszületett a megállapodás az Egyesült Arab Emírségekkel két, kedvezményes, összesen 200 millió dolláros mezőgazdasági kölcsönről, viszont nincs elég olyan projekt, amire ezt költeni lehetne - jelentette ki Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök-helyettes a szerbiai köztelevíziónak (RTS).

hvg.hu Plázs

Népszabadság: ráijesztettek a patikusokra

Levélben szólított fel az ÁNTSZ csaknem ötszáz érintett gyógyszerészt a napokban arra, hogy január elsejéig vásárolják meg patikájuk negyedét, ha még nem tették ezt meg, különben a gyógyszertárat visszaminősítik drogériává – írja a Népszabadság.

hvg.hu Vállalkozás

Ügyes fogással spórol az E.On

Az eddiginél kedvezőbb kamatfeltételek mellett refinanszírozza 5 milliárd eurós hitelkeretét a németországi E.On, amivel a csökkenő kamatkiadáson keresztül a pénzügyi eredményét tudja növelni a vállalat – közölte a Világgazdaság.

Gergely Zsófia Itthon

Mindenét bukja, akit közjegyző előtt vernek át

El lehet veszíteni egy egész élet munkájával összehozott ingatlanvagyont egy alig pár milliós hitel miatt? Törvényes, hogy a közjegyző simán végignézi, amint az előtte szerződő fél belesétál a számára előnytelen kölcsöncsapdába? Egyetlen felelőtlen, de jogilag szentesített döntés miatt holtig vonhatják a nyugdíjból a tartozást? A hvg.hu-nak dörzsölt és kíméletlen pénzemberek áldozata mesélt arról, miért igen a válasz mindhárom kérdésre.

1
4 5 6 7 8 9 10
Egy apró körülmény, amely sokkal kreatívabb gondolkodásra sarkallhat

Egy apró körülmény, amely sokkal kreatívabb gondolkodásra sarkallhat

Megkerülte a Napot a Tesla autója

Megkerülte a Napot a Tesla autója

Ez a fiatalember kiköpött David Bowie

Ez a fiatalember kiköpött David Bowie

Kikötött az Open Arms hajója Lampedusán, partra szálltak a menekültek

Kikötött az Open Arms hajója Lampedusán, partra szálltak a menekültek

Több métert zuhant a betonra Delhusa Gjon

Több métert zuhant a betonra Delhusa Gjon

Egy tonna lisztből készül a Kárpát-medence kenyere

Egy tonna lisztből készül a Kárpát-medence kenyere

Bejelentették a 25. James Bond-film címét

Bejelentették a 25. James Bond-film címét

Komolyzene könnyedén

Komolyzene könnyedén

Megint elromlott a német külügyminiszter repülője

Megint elromlott a német külügyminiszter repülője

Dollármilliókat kell visszafizetnie a Google-nek, mert rossz volt a telefonok hangszórója

Dollármilliókat kell visszafizetnie a Google-nek, mert rossz volt a telefonok hangszórója

Hatalmas aksi lehet a Huawei Mate 30 Próban

Hatalmas aksi lehet a Huawei Mate 30 Próban

A címlapról ajánljuk