Kazimir Annamari Itthon

Közel egymilliárd Kerényi "kulturális innovációjára, aminek ára van"

Kerényi Imre miniszteri megbízott sajtótájékoztatón mutatta be a Nemzeti Könyvtár legújabb köteteit. A következő "hullámban" kortárs írók műveit adják majd ki. Az esemény végén rákérdeztünk a projektekkel kapcsolatos kiadásokra, Kerényi azonban az összeget nem mondta ki, de kaptunk egy – a Népszava számára készített – írásos kimutatást, amely szerint az összköltség: 923 360 040 Ft.

MTI Itthon

Beázott a veszprémi könyvtár, bezárták

Beázás miatt átmenetileg bezárták az Eötvös Károly Megyei Könyvtárat Veszprémben, sárbemosódás miatt pedig lezárták a nemrégiben átadott Veszprém-Nemesvámos kerékpárutat. A károk helyreállítását megkezdte az önkormányzat - tájékoztatta a város alpolgármestere szerdán az MTI-t.

HVG Kult

Hatalmas selejtezés az Országgyűlési Könyvtárban

Rapid mód számolja fel állománya jó részét az Országgyűlési Könyvtár (OGYK): az idén januárban munkába állt új vezetés tervei alapján alig pár hónap alatt közel 3 ezer polcfolyóméternyi hírlaptól és folyóirattól kell megszabadulni.

MTI Kult

Mobilról is használható lesz a Miskolci Egyetem könyvtára

Egyebek mellett digitális képkönyvtárral és tananyagterminállal bővítik a Miskolci Egyetem könyvtárát. Az információszolgáltatási rendszer fejlesztésére körülbelül ötven millió forintot nyertek uniós pályázaton – közölték hétfőn.

hvg.hu Ingatlan

Nézzen körül a világ legszebb könyvtáraiban – fotók

A könyvtárak minig is különleges terek voltak, hiszen nem csak az építészeti megoldások, hanem a polcokon felhalmozott szellemi kincs is nagy hatást tud gyakorolni az épületbelsőre. Nézzen szét a világ legklasszabb könyvtáraiban!

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk