MTI Gazdaság

Már két hete nem ad el kötvényeket Oroszország

Az orosz pénzügyminisztérium törölte a hétre meghirdetett kötvényárveréseket, és ezzel már a második egymást követő héten nem dob piacra adósságpapírokat belföldi piacon. A kötvényárverések elmaradását "a piaci körülmények elemzésének a szükségességével" indokolták a tárca keddi közleményében.

MTI Gazdaság

Sikerült eladni az olasz kötvényeket, de drágábban

A politikai patthelyzet ellenére az olasz államkincstárnak a keddi aukción sikerült 8,75 milliárd euró értékű hathónapos kincstárjegyet értékesítenie, a piac idegessége azonban megmutatkozott a kockázati felár 0,5 százalékpontos emelkedésében és az enyhén csökkenő keresletben.

MTI Gazdaság

Óvatosan fogadták a piacon a 15 éves kötvényt

Hozamcsökkenéssel, de a másodpiaci referenciahozam felett értékesített 3, 5 és 15 éves lejáratú kötvényeket csütörtöki aukcióján az az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK). A 15 éves kötvényt az ÁKK az idén először vitte aukcióra és mindössze 10,150 milliárd forint ajánlatot tettek rá az elsődleges forgalmazók.

MTI Gazdaság

Jó hír jött a spanyol kötvénypiacról

Spanyolország hozamcsökkenés mellett a tervezettnél nagyobb összegért adott el két különböző lejáratú kötvényt csütörtökön, összesen 4,799 milliárd euró értékben.

MTI Gazdaság

Összefogott Kína, Japán és Dél-Korea

A regionális együttműködés javítása, egymás valutáinak erősítése, és a térségbeli befektetések ösztönzése érdekében egymás kötvényeinek fokozott vásárlásáról egyezett meg csütörtökön Kína, Japán és Dél-Korea.

MTI Gazdaság

Kötvénypiaci beavatkozást pedzegetnek az EKB-nál

Az Európai Központi Bank rendelkezésére álló beavatkozási eszközökre hívta fel szerdán a Spanyolországot szorongató tőkepiacok figyelmét Benoit Coeure igazgatótanácsi tag. "Van egy intervenciós eszközünk, az SMP kötvényvásárlási program, amit mostanában ugyan nem használtunk, de létezik" - mondta a szakember Párizsban.

1 2 3

A címlapról ajánljuk