hvg.hu/MTI Itthon

Navracsics: Sólyom Lászlónak sem lehettek kétségei

A központosítás önmagában nem lehet sem vád, sem dicséret - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Magyar Nemzet szombati számában megjelent interjúban, reagálva Sólyom László volt államfő kritikájára.

hvg.hu Itthon

Járási biztost küld az önkormányzatok nyakára a kormány

175 járás lesz Magyarországon, ezeken felül minden budapesti kerületnek is lesz hasonló hivatala. Egy hétfőn megjelent kormányrendelet felsorolja, mely település hová tartozik, rendelkezik arról, hogy milyen hivataloknak kell létrejönniük, illetve előírja, hogy egy úgynevezett járási biztos felügyelje az önkormányzati vagyon átvételét.

MTI Világ

Több órára leálltak a lengyel közigazgatási szervek honlapjai

Több órára álltak le a lengyel közigazgatási szervek honlapjai szombat este, a hackertámadásairól ismert nemzetközi Anonymous csoport több közösségi oldalon beismerte a hackertámadást, a hivatalos szervek szerint túlterhelés lehetett az oka a fennakadásnak.

Szegő Iván Miklós Itthon

Magyar transzformer: új járásrendszer több őssel - térképek

Kedden tette közzé a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) a járások határát megvonó tervezetét. Országosan 168 járás, Budapesten pedig hét úgynevezett körzet létrehozását tervezik. A hvg.hu utánanézett, mindez mennyiben hasonlít a szocializmus időszakának járási beosztására.

hvg.hu Napi merítés

Szuverén: a közigazgatási reform kudarcra van ítélve

A Magyary-program centralizált, hierarchikus állam képét rajzolja meg. A közigazgatási reform kudarcra van ítélve, mert figyelmen kívül hagyja a modern hatékonysági megoldásokat és a demokratikus elvárásokat - olvasható a Szuverén.hu oldalon.

MTI Itthon

Navracsics: 2013-tól létrejönnek a járások

2013. január elsejével létrejönnek a járások mint államigazgatási egységek, ami nem az önkormányzatok járásba való tömörítését, hanem az államigazgatási feladatok ellátását jelenti - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter abban az interjúban, amelyet pénteki számában közölt Veszprém megye napilapja, a Napló.

MTI Itthon

Navracsics: 160-180 járás lesz

Az egyik legnagyobb soron lévő feladat a járások kialakítása - emelte ki tárcája feladatai közül Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszte, miután négyszemközti megbeszélést folytatott Orbán Viktor kormányfővel Alcsútdobozon.

Riba István Itthon

Ilyen a Fidesz "jó állama"

Állampolgárbarát közigazgatást vizionál, és centralizál a kormány Magyary Zoltánról elnevezett programja.

MTI Világ

Feszültséget szül a román közigazgatás átalakítása

Megállapodás nélkül álltak fel az asztal mellől kedden a román kormánykoalíciót alkotó pártok, amelyek egyebek között Románia területi-közigazgatási átszervezéséről folytattak megbeszéléseket Traian Basescu államfővel.

MTI Itthon

"Új irányokat szab" a Magyary Program

Jövő év január 1-jétől bevezeti a kormány a közszolgálati életpályák összehangolt rendszerét, az életpályamodelleket és az új javadalmazási rendszert - derül ki a kedden ismertetett Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Programból. A bemutatón Navracsics Tibor arról beszélt: a közigazgatás alapvető célja Magyarország, a magyar nemzet szolgálata, hogy ismét Európa egyik legvirágzóbb, legstabilabb, leginkább előrehaladó nemzete legyen.

MTI Itthon

Ma lehull a lepel a Magyary Programról

Ma mutatja be a kormány közigazgatás-fejlesztési stratégiáját, a Magyary Programot Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter és Gál András Levente közigazgatási államtitkár.

MTI Itthon

Navracsics: nem üzletemberekre van szükségünk!

A közigazgatásban nem üzletemberek munkájára van igény - jelentette ki Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes az általa vezetett Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kedden megjelenő, új, Közszolgálat című havilapjának adott interjúban.

Babus Endre Itthon

Várossá nyilvánítási moratórium?

Sem ágyúlövés, sem huszárfelvonulás, sem ökumenikus istentisztelet nem lesz az új városokban az idén Magyarországon. Sőt valószínűleg új városok sem lesznek.

MTI Itthon

Navracsics: a közigazgatásban társadalmi költséget kell mérni

A közigazgatásban a költségszámítás nem elsősorban azon múlik, hogy hányan dolgoznak és hány intézményt működtetnek, ugyanis "társadalmi költséget" kell mérni, mert ha a polgároknak többet kell utazniuk ügyeik intézése érdekében, akkor társadalmi szempontból drágább a közigazgatás - jelentette ki Navracsics Tibor igazságügyi és közigazgatási miniszter csütörtökön Zalaegerszegen, a Zala Megyei Kormányhivatal állománygyűlésén.

Szegő Péter Itthon

Jelentős változások várhatóak a közigazgatásban is

A magyar közigazgatás tükre címmel tartottak pénteken pódiumbeszélgetést Budapesten az ELTE TTK szervezésében, többek közt Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes részvételével. A pódiumbeszélgetés a Nagyító alatt a megújulás éve – a II. Orbán-kormány első évének megítélése című, kétnapos konferencia része volt.

MTI Karrier

MSZP: a Fidesz pártkatonaként tekint a köztisztviselőkre

"A Fidesz pártkatonaként kezeli a megfigyeléssel fenyegetett, és indoklás nélküli kirúgással az utcára tehető köztisztviselőket, akik nem a köztársaság érdekeit tartják szem előtt, hanem a párt igényeit hajtják végre" - mondta Nyakó István.

MTI Karrier

Rétvári Bence: biztos előmenetelt kínál a közigazgatás

Rétvári Bence a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) szombati budapesti nyílt napján azt mondta: a közigazgatásban a polgárokat szolgálva egy ország és egy nemzet érdekében lehet munkát végezni, és sokféle területen próbálhatja ki mindenki magát.

MTI/Népszabadság Itthon

Tarlós: inog a főváros közigazgatási rendszere

"Magyarország lenne az egyetlen ország Európában, amelyiknek nincs egységes fővárosa. 2014-ben a kormányzópárt ezzel fura helyzetbe navigálhatná magát" - mondta a főpolgármester a Népszabadságnak adott interjújában.

1 2 3 4 5 6
Dominic Cummings, a véreb, aki meghackelte a brit politikai rendszert

Dominic Cummings, a véreb, aki meghackelte a brit politikai rendszert

Nagyon megerősödött a komikusból lett ukrán elnök

Nagyon megerősödött a komikusból lett ukrán elnök

Különleges oldtimer Lada Samarát árulnak Budapesten

Különleges oldtimer Lada Samarát árulnak Budapesten

Ezer Siri-felvételt hallgattak műszakonként, ezért az utcára kerültek

Ezer Siri-felvételt hallgattak műszakonként, ezért az utcára kerültek

Itt az új Star Wars-sorozat első hosszú előzetese

Itt az új Star Wars-sorozat első hosszú előzetese

Több száz új tüzet észleltek Brazíliában

Több száz új tüzet észleltek Brazíliában

Donald Trump ígért egy nagyot a brit kormányfőnek

Donald Trump ígért egy nagyot a brit kormányfőnek

Fizetés nélkül lépett le 600 liter dízellel

Fizetés nélkül lépett le 600 liter dízellel

Már akkor kiszúrták őket a rendőrök, amikor csak tervezték egy autó feltörését, nem is jutottak messzire

Már akkor kiszúrták őket a rendőrök, amikor csak tervezték egy autó feltörését, nem is jutottak messzire

Trump már a magáncégeknek is megmondaná, mit csináljanak

Trump már a magáncégeknek is megmondaná, mit csináljanak

Gyerekotthonból tűnt el egy 13 éves lány

Gyerekotthonból tűnt el egy 13 éves lány

A címlapról ajánljuk