Dercsényi Dávid Itthon

Van terület, amelyen jó volna megszorongatni az élelmiszerláncokat

A kormány a kiskereskedelmi láncokat fegyelmezi minden kreatív ötlettel, de ott nem tesz semmit, ahol tényleg a magyar termelők érdekein lehetne segíteni. A Naturland Fair olyan védjegy lehetne, amely ötvözi a fenntarthatóságot a szociális szempontokkal és a biogazdálkodással.

hvg.hu Vállalkozás

Reklámadó: a kiskereskedelmi láncok is óriásit szívnak vele

A magyar ember kedvenc olvasmánya, az ingyenes reklámújság után is bevasalja az állam a reklámadót. A Nol számításai szerint minden példány után 2 forintot kell fizetniük a láncoknak, ez összességében milliárdokat jelent. A megnövekedett adóterhek pedig elég nagy eséllyel beépülnek az árakba.

hvg.hu Gazdaság

Még egyáltalán nincs vége a boltbezárásoknak?

Egy-két élelmiszerláncnál napok óta zajlik a teljes munkaidős alkalmazottak részmunkaidőssé minősítése, a részmunkaidősöket pedig elbocsátják. Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára szerint már most látszanak a költségcsökkentési törekvések a láncoknál. A multinacionális cégek jelenleg a helyzetet értelmezik, egyes láncoknál áruházak bezárása is szóba kerülhet.

hvg.hu Világ

Kiszivárgott program – "Merkel kemény lesz" Orbánnal

Február 2-án érkezik a német kancellár, aki a kötelező pozitív üzenetek mellett egy sor nehéz témát is szóba hoz Orbán Viktornak a VS.hu értesülése szerint. Szóba kerülhetnek emberi jogi kérdések és a német multikat hátrányosan érintő intézkedések sora is. A magyar miniszterelnök egy diplomáciai reggelit már lemondott azért a hírek szerint, mert a nagykövetek a multik érdekeit kívánták képviselni a megbeszélésen.


A címlapról ajánljuk