hvg.hu Itthon

Légkondicionált luxusvagon is lesz Orbán falujának kisvasútján

A fapados vagonok mellett egy különleges kocsija is lesz a hamarosan induló felcsúti kisvasútnak. Kívülről semmiben sem különbözik a többitől, ugyanúgy sötétzöld, de belül kidolgozott belső tér, vajszínű műbőr ülések, fotelek vannak. Légkondicionálóval is felszerelték a luxusvagont, és a folyó vizet sem kell nélkülözniük majd az utasainak – derül ki a nol.hu videójából.

MTI Itthon

Masiniszták már vannak, de még nem dudál Orbán falujának kisvasútja – fotó

Egyelőre sem az indulás napjáról, sem a jegyárakról, sem a menetrendről nincs hír, pedig technikailag hetek óta készen áll a Felcsút-Alcsútdoboz kisvasút pályája. A szerelőcsarnokban áll a vonal két mozdonya, amelyet a megszüntetett nyíregyházi kisvasútról szállítottak át. Három vonatvezetőt már felvettek – derül ki az Index helyszíni riportjából.

hvg.hu Gazdaság

Akár Bécsig is lehetne vonatozni Orbán falujából

Lehet, hogy nem lesz elszigetelt üzem a Felcsúton épülő kisvasút. Egy elképzelés szerint összekötnék ugyanis a Bicskénél tervezett keskeny nyomtávú vasúttal, és azon keresztül a hegyeshalmi „nagy” vasútvonallal. Vagyis kis túlzással, Orbán Viktor falujából akár Bécsig is lehetne vonatozni, persze átszállásokkal. Már azt is tudják, melyik cég készítheti el ehhez a megvalósíthatósági tanulmányt.

hvg.hu Itthon

RTL: Késésben van a felcsúti kisvasút építése

Felcsúton sem mehet minden tökéletesen, halasztást kért a pályázatot nyert Mészáros Lőrinc polgármester érdekeltségéhez tartozó alapítvány a felcsúti kisvasút megépítésében, mert nem készült el a határidőig a kivitelező a munkálatokkal.

hvg.hu Gazdaság

Miniszterelnökség: "Nincs folyamatban vizsgálat a felcsúti kisvasúttal kapcsolatban"

A Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkársága szerint a felcsúti kisvasúttal kapcsolatban nincs folyamatban ellenőrzési vizsgálat, ráadásul szerintük a tervezett beruházás nem öncélú turisztikai fejlesztés, hanem a régió meglevő turisztikai adottságaival összhangban, azokra épülő projekt.

hvg.hu Gazdaság

Az EU vizsgálja a felcsúti kisvasút abszurd ötletét

A felcsúti stadionhoz hasonlóan nagyzolónak tűnik a Felcsútra tervezett kisvasút-beruházás. A Figyelőnek Brüsszelből megerősítették, hogy vizsgálják, mire is kér pénzt Felcsúton a magyar állam. Kérdés, hogy egyáltalán ki utazna az új vasútvonalon? A stadion és az arborétum nem igazán vonzhat tömegeket, pedig a tervekben napi 7,5 ezres forgalommal számoltak.

hvg.hu Kult

Így éltünk a kommunizmusban – apró visszatekintés

Úttörőtábor, Csepel Művek, vasfüggöny, KGST, munkásőrség. December 5-től tíz jellegzetes helyszínen és jeleneten keresztül idézi meg hazánk 1949–1990 közötti időszakát a Miniversum „Élet a kommunizmusban” című kiállítása.

hvg.hu Vállalkozás

Így néz ki felújítás után a 60 éves pálházi erdei kismozdony

Az erdei vasút bája évtizedek óta, apró lépésekkel, de visszalopja az egykor feledésre ítélt technológiát és életérzést, amit semmi más em képes produkálni. A turizmus szolgálatába állított pálházi erdei vasútnál elkészültek a teljesen felújított, öreg mozdonyokkal is. Még időben, mert kezdődik a szezon.

MTI Kult

Ismét kifut a nosztalgia gőzmozdony hétvégén a Gemencben

Újraindul az árvízi károk miatt leállított Rezét nosztalgia gőzmozdony a Gemencben hétvégén, a gemenci erdei vasút napján. Szeptember 21-én egész napos családi és gasztronómia programokkal várja az érdeklődőket a Gemenc Zrt. pörbölyi ökoturisztikai központja.

MTI Plázs

Felújították a szilvásváradi kisvasutat

Összesen 513 millió forintból újult meg a szilvásváradi erdei vasút. Akadálymentesítették az induló állomást, korszerűsítették a végállomást és az egyik mozdonyt is átalakították.

MTI Kult

Lillafüredre várják a kisvasutak szerelmeseit szeptember 7-ére

Idén a Lillafüredi Állami Erdei Vasút állomásain rendezi meg a Magyar Turizmus Zrt. a Kisvasutak Napját, szeptember 7-én, a hónap első szombatján. A nap főszereplője a Miskolcról Garadnáig vezető erdei kisvasút lesz, amelyet a leglátogatottabbak között tartanak számon.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk