HavariaPress Plázs

Napelemes motorvonat indul Királyréten

A Királyréti Erdei Vasút Napján, május 4-én adják át az új, magyar fejlesztésű napenergiával működő motorvonatot - értesült a HavariaPress.

MTI Plázs

Jövő héten már elindulnak a kisvasutak

A téli szünet után elindulnak a kisvasutak a Bükkben és a Mátrában a március 15-16-i hétvégén - közölte pénteken az MTI-vel a vasutakat üzemeltető Egererdő Zrt. előadója.

hvg.hu Plázs

Fotó: Ilyen vonat még sose járt Királyrétnél

Úgy tudjuk, az Ipoly Erdő Zrt. még nem szerette volna nyilvánosságra hozni, de vonatkedvelők már kiszivárogtatták, hogy új, napelemes motorvonatot tesztelnek az erdei vasút vonalán. Sőt, a modern járműről készült fotó a Facebookon kering. Információink szerint remek tapasztalatokkal zárult a tesztüzem, így a megújuló energiával működő vonat hamarosan megkezdheti a működést a Királyrét–Kismaros vonalon.

MTI Shake

Új, hibrid motor hajtja a szilvásváradi kisvasutat

Új, dízel-elektromos hibrid motor hajtja az Egererdő Zrt. által működtetett Szilvásváradi Erdei Vasút felújításon átesett mozdonyát - adta hírül hétfőn a heol.hu Heves megyei hírportál.

baon.hu Itthon

Feltámasztanák a bugaci kisvasutat

Újraindíthatják a bugaci kisvasutat Bács-Kiskun megyében, ha felújítanák a pályát. A tervek szerint elsősorban turisztikai célból élesztenék újjá a Kispöfögőt, a napi személyforgalmat nem akarják visszaállítani.

hvg.hu Vállalkozás

A MÁV-Starté lett a balatonfenyvesi kisvasút is

Átvette a balatonfenyvesi kisvasutat teljes eszközállományával és valamennyi dolgozójával a MÁV-Start szeptember 1-jétől a MÁV-tól, miután a Nemzeti Közlekedési Hatóság kiadta a térségi vasúti személyszállítási tevékenység végzésére szóló működési engedélyt az új tulajdonosnak - tájékoztatta a MÁV-Start Zrt. szerdán az MTI-t.

MTI Plázs

Felújították a 130 éves debreceni Zsuzsi kisvasutat

Befejeződött az idén 130 éves debreceni, Zsuzsi erdei kisvasút pályájának két évig tartó felújítása, valamint a kapcsolódó idegenforgalmi létesítmények kialakítása; a mintegy félmilliárd forintos projekthez 400 millió uniós forrást nyert az üzemeltető.

MTI Itthon

Újjáéledhet a kecskeméti és a nyírvidéki kisvasút

Egy alapítvány segítségével újraindíthatják a kecskeméti és a nyírvidéki kisvasutat. A pálya az állam tulajdonában maradna, az Élő mini-világ alapítvány a járműveket vásárolná meg, illetve az üzemeltetési jogot szeretné megszerezni – hangzott el egy debreceni találkozó az Indóház.hu beszámolója szerint.

MTI / hvg.hu Shake

Videó: vonat viszi a vendégek sörét egy prágai vendéglőben

Pincérek helyett kisvasút viszi ki az italt egy prágai vendéglőben. A vasúti pálya összhossza csaknem fél kilométer, és mindegyik asztalhoz vezet vakvágány. Az étterem tapasztalatai szerint nemcsak a gyerekek és az apák élvezik a különleges felszolgálást, hanem a nőknek is tetszik a kisvasútpincér.

MTI Itthon

Felújították a királyréti és kemencei kisvasutakat

Az Ipoly Erdő Zrt. 350 millió forintból felújította hazánk két legismertebb kisvasútját, a Királyréti Erdei Vasutat és a Kemencei Erdei Múzeumvasutat, az uniós forrást 60 millió forintos önrésszel kiegészítve – közölte a balassagyarmati székhelyű társaság.

hvg.hu Gazdaság

Mégsem állt le a fenyvesi kisvasút

A korábbi tervekkel ellentétben nem szűnik meg a közlekedés a balatonfenyvesi kisvasúton, a Somogyszentpál-Balatonfenyves vasútvonalon a vasárnapi menetrendváltást követően is folyamatos a személyszállítás, arra a minisztérium kiegészítő megrendelést adott le - nyilatkozta Arzt Gergely, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium sajtóreferense az MTI-nek.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk