hvg.hu Tech

Kiterjesztett valóság - ahol sosem gondolná

Augmented manicure, azaz kiterjesztett (valóság) manikűr névre hallgat egy egészen elképesztő újdonság, aminek a fiatal lányok körében még nagy sikere lehet.

hvg.hu Tech

Új magyar startup a siker útján

A fiatal magyar építész által indított ARYS projekt első helyezett lett a magyar Startup Weekend Budapest versenyen, így részt vehet a Global Startup Battle nemzetközi megmérettetésen. Segítségével a kiterjesztett valósággal átszőtt virtuális térben bárhol hagyhatunk üzenetet ismerőseinknek, vagy éppen ismeretleneknek.

hvg.hu Tech

Így is van élet a halál után

Ezekben a napokban gyakrabban gondolunk eltávozott szeretteinkre, ilyenkor szinte mindenki ellátogat a temetőkbe. Miért pont az AR (kiterjesztett valóság) maradna ki ebből?

hvg.hu Tech

Így pofonegyszerű munkát találni a környéken

Az Egyesült Államokban nyitott, de várhatóan hamarosan hozzánk is érkezik a Nokia új alkalmazása. A kiterjesztett valóságon alapuló módszer forradalmasíthatja az álláskeresést, ennél egyszerűbbet nehéz elképzelni arra, hogy valaki a környéken találjon munkát.

hvg.hu Vállalkozás

Itt a Day One második befektetése - tényleg a valóság a valóság?

A Day One Capital 10 millió forint tőkével indította útjára a hazai tulajdonban lévő Quargo Kft.-t, amely számára további 40 millió forintra szóló kizárólagos finanszírozási opciót is biztosít. A cég által kifejlesztett Quargo kód egy olyan újfajta, modern technológián alapuló mobilkódot takar, amelynek segítségével keverni lehet a valóságot a képzelettel, ésmeg islehet örökíteni egy fotón.

hvg.hu Tech

Lelepleződött a Google-szemüveg

Jó pár dolgot tudhattunk már a Google Glassról, azaz a Google AR-szemüvegéről, most viszont már néhány specifikáció is hivatalossá is vált.

hvg.hu Tech

Drága a Google-szemüveg? Nyomtasson egyet!

Nevezhetjük feltűnési viszketegségnek, mókának, sznobizmusnak, mindenesetre vannak, akik úgy szeretnének Google-szemüveget viselni, hogy ne kelljen érte másfélezer dollárt fizetni.

hvg.hu Tech

Izgalmas Sony-szabadalom

Egyre érdekesebben alakul a helyzet a kiterjesztett valóság birodalmában: a Google és az LG után a Sony izgalmas szabadalmára is fény derült.

hvg.hu Tech

Melyik csúcsmobil a leggyorsabb? - tesztvideó

A kiterjesztett valósággal dolgozó alkalmazások tökéletesek az okostelefonok sebességének összehasonlítására, ezért több saját készítésű Augmented Reailty (AR) alkalmazást felhasználva tesztelte le a legerősebb készülékeket az AR Works.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk