hvg.hu Gazdaság

Csányi Sándor: "Nem félek én senkitől, semmitől"

Csányi Sándor OTP-vezér a meccsek alatt nem beszél üzleti ügyekről Orbán Viktorral, soha nem érezte, hogy a kormányfő "zsugorítaná" a bankvilágot, a banki elszámoltatás inkább "elszámolás" szerinte, az ország felértékelődésében pedig bízik. A Hír24-nek adott interjújában azt is elmondta: nem kifizetődő rosszban lenni az Egyesült Államokkal, az EU-ból pedig kizárt, hogy kilépjünk.

MTI Itthon

Szijjártó már csak Polt Péterben reménykedik

Szijjártó Péter nem tud Magyarország elleni amerikai titkosszolgálati offenzíváról, és a kitiltási ügyről beszélve azt mondta, még mindig nem tud semmi konkrétumot az esetről, de abban reménykedik, hogy sikeres lesz Polt Péter legfőbb ügyész azon kezdeményezése, amellyel amerikai kollégájától kér segítséget az ügyben.

MTI Itthon

Polt Péter csalhatja ki a kitiltási botrány titkát

Magyarország minél előbb szeretné lezárni az amerikai-magyar politikai kapcsolatokat terhelő nyitott kérdéseket - mondta Szijjártó Péter vasárnap este az ATV Szabad szemmel című műsorában. A külgazdasági- és külügyminiszter utalt arra, hogy Polt Péter legfőbb ügyész jogsegély-kérelme adhat választ arra, hogy mi baja az USA-nak az érintett magánszemélyekkel.

Nagy Gergő Gazdaság

A brit cégeknek kötelező felnyomni a korrupt magyarokat

Az Ökotárs ügyének fejleményeit nagyon figyelmesen követik - mondta a hvg.hu-nak az Egyesült Királyság budapesti nagykövete, ha pedig azt kérdezik Jonathan Knott-tól, nekik beszéltek-e már brit cégek vezetői magyarországi korrupcióról, erre lakonikusan csak annyit válaszol: ezt kötelességük megtenni. Ami a bevándorlás szabályozását célzó londoni terveket illeti, szerinte csak azokat szűrnék ki, akik visszaélnének az ottani lehetőségekkel.

MTI/hvg.hu Gazdaság

NAV: kivizsgáltuk a Bunge bejelentéseit

Három napig vártunk a NAV válaszaira, ám nem érkeztek meg, most viszont, cikkünk megjelenése után közleményt adtak ki, miután arról írtunk: a Bunge Zrt. közel kéttucatnyi étolajmárkát, importőröket és forgalmazó cégeket nevezett meg, konkrét áfacsalási sémát ismertetett 2012 elején az adóhatósággal. A NAV közleményében úgy reagált: a Bunge bejelentése alapján két vizsgálatot folytattak, az eljárás mindkét esetben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett, költségvetési csalás miatt zajlott illetve zajlik, 16 gyanúsítottal. De akkor hogy lehet még mindig több gyanúsan olcsó étolajmárkát találni a boltok polcain? És a NAV arra nem reagált, hogy kapott-e dokumentumot a Bungétől, erre a hosszú közleményük nem tér ki.

hvg.hu Világ

Economist: az Orbán-kormány lemondása "nem reális"

A magyarországi kormányellenes tüntetésekről ír a The Economist legfrissebb száma. A lap szerint az Orbán-kormány lemondása "nem reális" opció, a demográfiai változások szintén az ellenzék ellen dolgoznak, az EU helyett pedig az Egyesült Államok helyez nyomást Orbán kormányára.

Baksa Roland - Máriás Leonárd Gazdaság

Nem fecnit, információbombát kapott a NAV az áfacsalókról

Közel kéttucatnyi étolajmárkát, importőröket és forgalmazó cégeket nevezett meg, szállítóleveleket, számlákat, konkrét áfacsalási sémát ismertetett 2012 elején egy részletes anyagában az amerikai Bunge étolajgyártó cég, amelyet eljuttatott az adóhatóság központi hivatalába, és amelyik a hvg.hu birtokába került. De már előtte pár hónappal is adott át információkat az őket ellehetetlenítő, egyre durvább méretűvé dagadó áfacsalásról. A listára került étolajmárkákat három évvel később, ma is ott találjuk a boltok polcain. Vagy nagyon hasonló márkák gyanúsan olcsók: ugyanazon a polcon van Sunol, Suniol és Szaniol, ugyanolyan áron, de durván 100 forinttal olcsóbban, mint a Bunge által gyártott Vénusz étolaj. Az adóhatóság hallgat, mint a sír, a Bunge nem cáfolta információinkat.

hvg.hu Itthon

A kormány térfelén pattog a labda – Jeszenszky az USA-ról, norvég pénzekről

Nem éri meg összeveszni Norvégiával, ha követett is el hibákat a norvég pénzeket kezelő Ökotárs Alapítvány, azok nem tűnnek nagyon komolynak – mondta a Figyelőnek adott interjújában Jeszenszky Géza volt oslói és washingtoni nagykövet. Az amerikai kitiltási botrányról azt mondta, nem hiszi, hogy az USA minden alap nélkül fogalmazna meg korrupciós vádakat.

MTI-OS Itthon

Felállhat a kitiltási botrányt vizsgáló bizottság

Sikerült 40 aláírást összegyűjteniük a vizsgálóbizottság felállítását kezdeményező Liberálisoknak. A bizottság azt vizsgálja majd, kiket, és milyen korrupciós vádak alapján tiltottak ki, és milyen vizsgálatok indulnak hazánkban az érintett személyekkel kapcsolatban. A 8 fős bizottságba 4 főt a kormánypártok delegálhatnak – közölte a Magyar Liberális Párt.

hvg.hu Itthon

Rendhagyó akcióra készülnek a NAV-irodákban a tüntetők

Legális polgári engedetlenségi akciót hirdetettek meg szerdára annak a korábbi tüntetésnek a szervezői, amelyen Vida Ildikó NAV-elnök lemondását követelték. A résztvevőktől azt kérik, húzzanak sorszámot egy-egy NAV-ügyfélszolgálaton és az ablaknál kérdezzék meg, mikor mond le a hatóság elnöke.

hvg.hu Itthon

Tüntetni megy? Ezt üzenik önnek a fideszesek - videónk a parlamentből

Kormánypárti képviselőket kérdeztünk arról, mit üzennek a Közfelháborodás napja nevű demonstráció résztvevőinek. Hoffmann Rózsa volt államtitkár például vitatja, hogy ez közfelháborodás, de elismeri, hogy joguk van tüntetni az elégedetleneknek. Németh Szilárd hétvégi közleményére utalva azt is megkérdeztük, valóban elképzelhetőnek tartják-e, hogy a kitiltási botrány mögött Gyurcsány mozgatja a szálakat. A forgatás csúcspontja az volt, amikor Kerényi János válasz helyett lerántotta riporterünk kamerát tartó kezét, így nyomatékosítva, hogy nem kíván nyilatkozni.

hvg.hu Itthon

Kreatív ellenállás: Európa-szerte terjesztik a felháborodást

Minél több magyar költözik a külföldi nagyvárosokba, annál szervezettebben fogalmazódik meg sokak nemtetszése a hazai politikai történésekkel szemben. A kint élőket napi szinten foglalkoztatja az Orbán-kormány tevékenysége, még ha mindennapjaikat a lehető legkevésbé is érinti az. Nemcsak a külföldi nyilvánosság tájékoztatása a céljuk, hanem az is, hogy eljuttassák az üzenetet otthonra: bármilyen távol érdemes a haza sorsával foglalkozni, hogy élhető országba térhessenek vissza. A Közfelháborodás Napján Londonban, Berlinben és Bristolban is tüntetnek.

MTI Gazdaság

Varga beszámoltatja Vidát a gyanús cégügyéről

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter írásos feljegyzést kér Vida Ildikótól a Népszabadság által szombaton megírt ügyben, amely szerint a NAV elnöke egy fantom betéti társaság kültagja volt a cég 2011-es kényszertörléséig. Varga arról is beszélt az ATV-nek adott interjúban, hogy az állam 60 milliárd forintért vállal közösséget a 3-as metró felújítására.

hvg.hu Gazdaság

És akkor a botrány hömpölyög tovább

Továbbra is napirenden maradt a vasárnapi boltbezárások ügye, de extrasarcot dobtak a dohánymultikra is. Vida Ildikó ellentámadásba lendült, Orbán Viktor pedig lefecnizte az USA levelét a kitiltási ügyében. Egy hete pedig csak várunk, várunk Varga Mihály válaszaira. A hvg.hu heti össszefoglalója.

1
5 6 7 8 9
16
"Változás kell, nem Bayer Zsolt-rendelet" – mi lesz most a Vár mutyiszagú bérlakásaival?

"Változás kell, nem Bayer Zsolt-rendelet" – mi lesz most a Vár mutyiszagú bérlakásaival?

Kis időutazás: ezek voltak a YouTube legnézettebb videói tíz évvel ezelőtt

Kis időutazás: ezek voltak a YouTube legnézettebb videói tíz évvel ezelőtt

Vastag csekkel lépett ki saját cégéből az Android atyja, befuccsolhat a mobilja

Vastag csekkel lépett ki saját cégéből az Android atyja, befuccsolhat a mobilja

Bécs polgármestere gratulált Karácsony Gergelynek

Bécs polgármestere gratulált Karácsony Gergelynek

Rendőrnek adta ki magát a férfi, aki szexre kényszerített egy nőt Kőbányán

Rendőrnek adta ki magát a férfi, aki szexre kényszerített egy nőt Kőbányán

Óriás tüntetés jön, de Madrid odacsapna a katalán kemény magnak

Óriás tüntetés jön, de Madrid odacsapna a katalán kemény magnak

Nem tudja még lezárni Kenderesi zaklatási ügyét az úszószövetség

Nem tudja még lezárni Kenderesi zaklatási ügyét az úszószövetség

Hoppál Péter a Facebookon üzeni: Budapestet megölte az emberi butaság

Hoppál Péter a Facebookon üzeni: Budapestet megölte az emberi butaság

Tarlós nem veszi át a képviselői mandátumát a fővárosban

Tarlós nem veszi át a képviselői mandátumát a fővárosban

Mogyoróültetvényeket telepítene az agrárminiszter Magyarországra

Mogyoróültetvényeket telepítene az agrárminiszter Magyarországra

Nem az elhízás, hanem a rossz táplálás veszélyezteti a legtöbb gyereket

Nem az elhízás, hanem a rossz táplálás veszélyezteti a legtöbb gyereket

A címlapról ajánljuk