hvg.hu Kult

Budapestre jön Mark Kozelek

Először koncertezik Magyarországon az elmúlt negyedszázad egyik legfontosabb dalszerző-gitáros-énekese, a kilencvenes évek amerikai alternatív színterén a Red House Painters frontembereként feltűnt, majd az ezredfordulótól már saját neve alatt és Sun Kil Moon nevű projektjével dolgozó Mark Kozelek.

hvg.hu Kult

Jön José Carreras

A világ legünnepeltebb tenorja decemberben ad gálakoncertet az Arénában.

Gergely Márton Kult

A terápia családban marad – ez volt a Metallica Budapesten

Harminc évvel első magyarországi koncertjük után ismét Budapesten járt a Metallica. Akkor 25 évesek voltak, pörgette őket a hírnév és a tudatmódosító szerek. Csütörtökön egy másik banda járt nálunk. Egy zenekar, amelynek tagjai párterápián békültek ki egymással, hátat fordítottak a káros szenvedélyeknek, de a közönségük szeretetéről nem mondanának le soha.

T. R. Itthon

Putyinhoz hasonlította Orbánt a Pussy Riot

Az orosz feminista punk-rock együttes hétfőn este mutatta be a budapesti Akvárium Klubban legújabb projektjét, a Pussy Riot Theatre-t. A koncert végén üzentek a magyar közönségnek.

Révész Sándor Kult

Bernstein szenvedélye a magyarokat is elsőre megbolondította

Zeneszerző, karmester, zongorista, pedagógus, író, polgárjogi aktivista, békeharcos, a társaság lelke. A reneszánsz és a modern ember csodálatos szintézisének tartott fenomén ismét a koncerttermek ünnepelt sztárja.

Bicsérdi Ádám Kult

A lelke már tuti, hogy az ördögé, de kit érdekel, ha ilyen koncertre képes

King Krule a Czech One klipjében az egyik pillanatban elemelkedik a földtől, hogy aztán föld és az ég között lebegve merengjen múlton, jelenen, jövőn. Olyan, mint a Birdman, vagy a Jupiter holdjának hőse, levitál, mi meg lent, a földről fürkésszük. Tudjuk, hogy valami különleges történik, csak nem nagyon értjük. Nagyjából ezt a pillanatot nyújtotta egyórásra budapesti koncertjén a King Krule, Archy Marshall itthon is népszerű punk/jazz/hiphop formációja.

1 2 3 4 5 6 7
55

A címlapról ajánljuk