MTI Kult

Tom Jones ismét Budapestre jön

Nyolc év után ismét Budapesten ad koncertet Tom Jones, az egyik legnépszerűbb brit énekes. A Green, Green Grass of Home, a Delilah, az I'll Never Fall In Love és sok más világhírű sláger előadója november 11-én lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.

MTI Világ

Tizenegy embert tapostak halálra egy marokkói koncerten

Tizenegy ember meghalt, köztük nők és gyerekek, és legalább harmincan megsérültek egy marokkói koncerten, amikor a tömeg felborított egy elválasztó kerítést, és pánik tört ki - közölte vasárnap a rendőrség.

Kult

Filmek a szockóról, meg amit akartok

Ilyenek voltunk? Negyven film a szocializmusról az OSA Archívumban. Szomszédom, az izraeli védelmi miniszter. Citromfa: új film a mozikban. Az egykori drum and bass innovátor Budapesten: Goldie a Zöld Pardonban. Balogh Kálmán 50 éves. Koncert a Művészetek Palotájában. Hal a zacskóban - különös premier Szegeden. Kulturális ajánlatok ínyenceknek a hvg.hu-tól.

Kult

Zajonganak a szomszédok

Egy kevéssé ismert magyar művész: Hetey Katalin a MONO-ban. A héten még látható Komoróczky Tamás húszképernyős kiállítása a Pixelben. Sógorock, avagy zajok a szomszédból: osztrák zenekarok Budapesten. Kémnők: öt nő, akik hőssé válnak; francia film a mozikban. Fika, azaz fiatal kortárs állásfoglalások Pécsett, a Zsolnay gyárban. A Kozma Orsi Quartet és a női vokális jazz hazai új hulláma. Mi az az Esély Piac?

MTI Kult

Januárban is eljön a Depeche Mode Budapestre

Jövő év elején ismét a Papp László Budapest Sportarénában koncertezik a Depeche Mode együttes. A brit csapat 2010. január 11-én a Tour of Universe elnevezésű téli arénaturnéja egyik állomásaként érinti a magyar fővárost - közölte kedden a koncertet szervező Live Nation Hungary iroda.

Egyéb

Jimi Tenor & Kabu Kabu (FI, NG)/ koncert - a Trafóban (x)

Fekete humor, kifacsart popzene, jazz és afro egy zseniális finn figurától. Jimi Tenor zenéje bőven túlmutat az aktuális trendeken: koncertjein elképesztő szabadsággal és eredetiséggel ötvözi az afro-amerikai zene magával ragadó ritmusvilágát a jazz, a funky dallamaival és némi elektronikával. Tenor kreatív energiáinak egyszerűen semmi sem szab határt: fotósként, filmrendezőként, hangszertervezőként és divattervezőként szintén elképesztő.

Kult

Sorozatlövők: programok szerdától szerdáig

Magyar beat és amerikai r'n'b a hatvanas évekből: The Qualitons. Premier (Opening Night): Cassavetes filmje színpadon. Miért éppen Minnesota? - vígjáték a mozikban Renée Zellwegerrel. Az imázsteremtő: Anton Corbijn kiállítása a Ludwigban. Artproletarz; Közösségi performance-ok a budapesti IX. kerületben. Könyvvel könnyebb: 16. Nemzetközi Könyvfesztivál. Ajánlatok ínyenceknek egy hétre a hvg.hu-tól!.

Egyéb

Turbo, Háború, Nemjuci - A38 április 16. 20 h (x)

Elképesztő erejű kitűnő, friss bandák adnak egymásnak találkát ezen az estén, ahol az est fénypotja a Turbo lemezbemutató koncertje, előttük az energiabomba Háború, valamint az egykori Animás Németh Juci zenekara.

Gramofon

Nigel vagyok és jazzelni akarok

Miután az ötvenkét éves angol hegedűvirtuóz, Nigel Kennedy mindent elért a klasszikus zenében, amit lehetett, egy ideje a könnyebb műfajnak tartott jazzben próbálgatja szárnyait. Nagyok az ívek, de a röppálya nem túl kiegyensúlyozott. Nem vesz tudomást arról, hogy aki nem tanulja meg a szárnymozgatás technikáját, könnyen a földbe csapódik. Mi tartja mégis a levegőben?

MTI Kult

George Benson Budapesten lép fel

George Benson, a rhythm and blues, a dzsessz és a funky kiemelkedő amerikai zenésze július 22-én a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet; a nyolcszoros Grammy-díjas gitáros, énekes és zeneszerző európai koncertkörútja keretében lép fel a magyar fővárosban.

Gramofon

Nem különleges, csak házias funk-recept

Viszonylag rég hallottunk felőle, kicsit aggódtunk is érte (mert betegséggel küzd), de most megnyugodhattunk: Victor Bailey majdhogynem a régi. Műfajújító, mérföldkőállító szerepre nem vállalkozik, de ez nem is baj. A Millenáris Teátrum közönségét felvillanyozta az este, s minden bizonnyal sokan keresni fogják a néhány héten belül megjelenő új Bailey-lemezt.

Gramofon

Őszinteséggel hitelesített hangjegyek

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Kocsis Zoltán nagy koncertet adott Bartók Béla születésnapján. Ám ezúttal a „nagyság” dimenziója a maga realitásában s nem elvont módon mutatkozott meg.

Kult

Jon Lord Budapesten: negyven év zanzája

A Deep Purple egykori billentyűse, Jon Lord lépett föl a múlt héten szerdán és csütörtökön Budapesten, a Művészetek Palotájában, illetve a Millenáris Teátrumban. A hvg.hu tudósítója ez utóbbi koncerten járt. Némi csalódást okozott, hogy a Deep Purple egykori nagynevű billentyűse a világhírű zenekar számai közül mindössze kettőt játszott.

Kult

Legyen ön is Gettómilliomos!

A világ nagy és a megváltás sarkon ólálkodik; bolgár-német-szlovák-magyar film. Gettónk már van, millióink még nincsenek. Gettómilliomos; az Oscar-díjas film a mozikban. Kamaszpornó a Kolibriben? Nem egészen. Lila története: dráma a fiatalkori szexualitásról. Ember tervez; Baglyas Erika installációja Székesfehérváron. Asztalizene - vizsgaelőadás az Ódry Színpadon. Súlyos magyarok - a Subscribe a Petőfi Csarnokban. The Bad Plus, avagy mi új történt jazzben? Megtudható a Millenárison. Képzett-társítások: Lator László költő-műfordító és Orosz István grafikus egy estén.

1
49 50 51 52 53 54 55

A címlapról ajánljuk