hvg.hu Itthon

Kétmilliós sérelmi díj jár a Helsinkinek a kormánytól

Hazudott a konzultációs kérdőív – elsőfokon kétmilliós sérelmi díjat ítélt a Fővárosi Törvényszék a Magyar Helsinki Bizottságnak, mert a kormány megsértette jó hírnevét, valótlanságot állított a civil szervezetről a nemzeti konzultációban.

Dercsényi Dávid Itthon

Elkészült a kormányt kiborító ENSZ-féle migrációs szöveg nulladik verziója

Rendezett, biztonságos migráció világszerte, a küldő és fogadó országok szempontjainak figyelembe vételével – ezt szeretné az ENSZ elérni a migrációs elvek közös kialakításával. A tárgyalásokból a magyar kormány kilépne, ha nem változik a szöveg irányultsága – holott a kormány is folyton azt követeli, hogy mindenki tartsa be a szabályokat. Az ENSZ célja az, hogy a migrációból mindenki profitáljon. Elkészült a tárgyalási alapszöveg, ami még rengeteget fog változni.

Hamvay Péter Itthon

Gulyás Márton: „Az elnyomóink neve változik”

El kell kobozni a fideszes oligarchák pénzét, és bíróság elé kell hurcolni a rendszer főbűnöseit – mondja Gulyás Márton, aki szerint a pártok elveszítették a választást, de ha sok tudatos választó lesz, lehet, hogy nem Orbán Viktornak hívják majd a miniszterelnököt.

Szabó Yvette Itthon

Akiktől Orbánék rettegnek

Ha kell, leveleket írnak, máskor a MÁV-ot bojkottálták, de mozgósítottak már óvónőket, fogtak össze nyugdíjasokkal - a civilek mozgalmak itt vannak köztük, csak egyre nehezebb az életük. Állami cégnél dolgozók például alig-alig merik vállalni velük a közösséget. Félnek, mert a hatalom ellenakciói félelmet ébresztenek.

hvg.hu Itthon

Szidják a fideszesek a menekültek befogadását kikotyogó Altuszt, de nem aggódnak

A zavar jelenleg akkora a kormány soraiban, hogy egy fideszes felvetette, még akár Orbán is hibázhatott. Összességében mégsem aggódnak különösebben az 1300 menekült befogadásáról szóló vita miatt. A mérsékelt színvonalú Stop Soros-törvénycsomagról viszont még a kormánypárton belül is többen azt mondják, kétlik, hogy eljut egyáltalán a végszavazásig.

1 2 3 4 5 6 7
61

A címlapról ajánljuk