MTI Tech

Személyiségünkről is árulkodik az arcunk

Az arc nem csupán érzelmekről, lelkiállapotról árulkodhat, hanem az egyén személyiségjegyeit is magán viseli - erre a következtetésre jutottak a glasgow-i egyetem pszichológusai, akik kutatásaik eredményét a New Scientist című tudományos folyóiratban tették közzé.

MTI Tech

Magyar részvétellel készülnek a biztonságos őssejtek

Az eddigieknél biztonságosabb módszert dolgoztak ki brit és kanadai kutatók arra, hogy közönséges bőrsejtekből sokat tudó őssejteket állítsanak elő, s ezzel hamarosan kiküszöbölhetik az embrionális őssejtek iránti igényt - közölte online kiadásában a brit Nature tudományos magazin.

hvg.hu Plázs

A nyál biokémiája: mit árul el a csók?

Egy rosszul sikerült csók véget vethet a bimbódzó szerelemnek. Csókolózás közben többet elárulunk magunkról, mint gondolnánk. Az igazság a nyál biokémiájában rejlik. A Die Zeit magazin, a Frankfurter Allgemeine Zeitung és a Süddeutsche Zeitung online kiadása is beszámolt az Amerikai Tudományos Társaságok Szövetsége (AAAS) éves ülésén bemutatott legújabb kutatások olykor szórakoztató eredményeiről.

MTI Gazdaság

GfK: mélyponton a vásárlási hajlandóság

Jelentősen esve mélypontjára süllyedt 2008 decemberében a vásárlási hajlandóság a GfK Hungária legújabb, a magyar kiskereskedelmet vizsgáló kutatása szerint – közölte Kozák Ákos, a piackutató intézet igazgatója.

MTI Tech

Gyémántnál is keményebb anyagot találtak a természetben

Eddig úgy hírlett, hogy a természetben előforduló anyagok közül a gyémánt keménysége felülmúlhatatlan. A New Scientist című brit tudományos szaklap online kiadása azonban arról ad hírt, hogy két rendkívül ritka, természetesen előforduló ásvány még a gyémántnál is keményebb.

MTI Plázs

Az aktív életmód csökkenti a vastagbélrák kockázatát

Jóval alacsonyabb a vastagbélrák kialakulásának a veszélye azoknál, akik sokat mozognak, mint azoknál, akik mozgásszegény életet élnek – állapították meg amerikai kutatók a British Journal of Cancer című folyóiratban megjelent tanulmányukban.

1
44 45 46 47 48 49 50

A címlapról ajánljuk