MTI Ingatlan

Kiemelt ügy lett Margit körúti volt minisztérium lebontása

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a kormány azokat a közigazgatási hatósági ügyeket, amelyek a gazdasági tárca egykori budapesti, Margit körúti irodaházának bontásával és a helyén létrehozandó közpark kialakításával függnek össze.

MTI Ingatlan

Lebontják a torontói Magyar Házat

Az új tulajdonos úgy döntött, lebontja a torontói Magyar Házat a következő két-három hétben, a helyén pedig egy üzleteknek és lakásoknak otthont adó épületet húznak fel - számolt be a Toronto Star.

MTI Világ

Lebontják a krasznahorkai várfal egy részét

Drágább lehet a krasznahorkai vár felújítása az előzetesen becsült összegnél, mert szükség lesz a tűzkárt szenvedett várfal egy részének lebontására - közölte csütörtöki sajtóértekezletén a Generali biztosító, amely a műemlék helyreállítási költségeit fedezi majd.

MTI Világ

Obama: bontsák le az iráni elektronikus függönyt

Az eszmék és az információ szabad áramlását akadályozó "elektronikus függöny" leeresztésével vádolta meg kedden Teheránt amerikai elnök. Barack Obama megígérte: az Egyesült Államok erőfeszítéseket tesz azért, hogy megkönnyítse az irániak hozzáférését az internethez.

MTI Világ

Műemlék épületeket akarnak lebontani Marosvásárhelyen

Három, műemlékvédelmi szempontból védett épületet akar lebontani Marosvásárhelyen a polgármesteri hivatal, az egyiknek főként magyar kultúrtörténeti szempontból van jelentősége, a másik két ingatlan pedig Kós Károly építészeti stílusának elemeit viseli magán.

hvg.hu Világ

Milyen messze hordták szét a berlini fal darabjait?

Miután 1989. november 9-én megindult a berlini fal lebontása, darabjait gyors ütemben kezdték széthordani a jó érzékű műkincskereskedők, turisták, ereklyegyűjtők. Mára a világ számos pontján felelhetőek a beton „vasfüggöny” egyes darabjai – ezek hollétét tárta fel a BBC.


A címlapról ajánljuk