MTI Világ

Előre hozott választások lehetnek a "Visztulagate" miatt

Súlyos belpolitikai botrány ver mind nagyobb hullámokat Lengyelországban, miután egy közéleti hetilap néhány napja megkezdte vezető politikusok illegálisan lehallgatott beszélgetéseinek nyilvánosságra hozatalát. A lengyel sajtóban "Visztulagate" néven emlegetett affér miatt már a 2015 őszén esedékes parlamenti választások előre hozatalának lehetősége is komolyan szóba került.

MTI Világ

71 millió lengyel hívást hallgathatott le az NSA egy hónap alatt

Csupán egyetlen hónapban 71 millió lengyelországi telefonbeszélgetést hallgatott le az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) - állítja Glenn Greenwald amerikai újságíró Nem bújhatsz el sehová (No Place to Hide) című könyvében a Gazeta Wyborcza című lengyel lap pénteki beszámolója szerint.

MTI Világ

Putyin élő tévéműsorban bratyizott Snowdennel

Edward Snowden, az amerikai titkos adatgyűjtés leleplezője is kérdezett Vlagyimir Putyintól a Közvetlen kapcsolat című csütörtöki televíziós adásban. A Moszkvában menedékjogot kapott informatikus az orosz titkosszolgálatok tevékenységéről érdeklődött az elnöknél.

MTI Világ

Annyira már nem hallgatnák le az amerikaiak telefonjait

Barack Obama elnök kormánya valószínűleg azt fogja javasolni a héten a kongresszusnak, hogy alakítsa át az elektronikus figyelőprogramot. Az NSA már nem gyűjthetné szisztematikusan a hívásadatokat, és semmiképp nem tárolhatná öt évig.

MTI Világ

"A tömeges megfigyeléseknek azonnal véget kell vetni"

A tömeges megfigyeléseknek azonnal véget kell vetni, máskülönben az Egyesült Államoknak szembe kell néznie a következményekkel - közölte az Európai Parlament (EP) sajtóirodája szerdán, miután a strasbourgi plenáris ülés hathónapos vizsgálatot követően elfogadta az állásfoglalást az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) által végzett titkos, tömeges adatgyűjtésről.

MTI Világ

Hírportált indítottak Snowden újságíró társai

Az elfogott jelentés (The Intercept) címmel hírportált indítottak hétfőn az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) titkos adatgyűjtő tevékenységét leleplező Edward Snowden újságíró társai.

MTI Világ

Már Schrödert is lehallgatták az amerikaiak

A beszámoló szerint a szociáldemokrata német kancellár neve legkésőbb 2002-től szerepelt egy listán, amely az NSA a megfigyelésre kijelölt személyeket és intézményeket vezette. "Akkoriban nem gondoltam volna, hogy az amerikai szolgálatok lehallgatnak, de most már nem lep meg az ügy" – reagált a hírre Schröder.

MTI Itthon

Lázár kiosztotta Washingtont

Az amerikai lehallgatási botrány érdemben és jelentősen befolyásolhatja az Amerikai Egyesült Államok és Magyarország kapcsolatát, amíg az ügyet az Egyesült Államok nem tisztázza – mondta Lázár János újságíróknak az Országgyűlés e témával foglalkozó vizsgálóbizottságának csütörtöki üléséről távozóban.

MTI Világ

Snowden szerint Merkel nem volt egyedül

Nem csak Angela Merkel kancellárt figyelhette meg a német kormány tagjai közül az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) – mondta Edward Snowden az ARD német közszolgálati televízióban vasárnap késő este sugárzott interjúban.

MTI Itthon

Kocsis Máté személyesen hallgatná meg Snowdent

A lehallgatási ügyet vizsgáló bizottság elnöke meghallgatná az NSA-botrány bujkáló kirobbantóját is. Egyelőre Martonyi János külügyminisztert és Lázár Jánost, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt hallgatják meg.

MTI Világ

Most már Berlinnek sem tetszenek Obama ötletei

Egy nappal azután, hogy a német kormány üdvözölte Barack Obama javaslatait az Egyesült Államok hírszerzői tevékenységének felülvizsgálatára, az igazságügyi miniszter már úgy fogalmazott, hogy az elnöki javaslatok nem kielégítőek Berlin számára.

MTI Világ

Obama ma nagy bejelentést tesz

Barack Obama amerikai elnök pénteken várhatóan bejelenti a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) sok vitát kiváltó programjának átfogó felülvizsgálatát - közölte egy magas rangú kormányzati tisztségviselő.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk