MTI Világ

Merkel a lehallgatási ügy kivizsgálását követeli

Súlyosan megterhelik a transzatlanti kapcsolatokat az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) tevékenységét érintő vádak, és ezeket ki kell vizsgálni, hogy helyreálljon a bizalom Németország és az Egyesült Államok között - mondta hétfőn Berlinben a német kancellár.

MTI Világ

Kiengesztelné Amerika a lehallgatott Európát

John Kerry amerikai külügyminiszter Berlinbe látogat, amint megalakul az új német kormány. Az út egy diplomáciai offenzíva része, amelynek célja az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) lelepleződött megfigyelési programjain felháborodott európai szövetségesek kiengesztelése - írta a Der Spiegel.

MTI Világ

Szállodákban kutakodik a diplomaták után a brit titkosszolgálat

Szállodák százainak szobafoglalási rendszerét figyeli a brit titkosszolgálat, hogy értesüljön a diplomaták utazásairól. A királyi portás (Royal Concierge) nevű programmal gyűjtött adatokat a szolgálat lehallgatási szakértői és kémjei hasznosítják - írta a Der Spiegel vasárnap.

MTI Tech

Google: darabokra szakadhat az internet

A Google figyelmeztette az amerikai kormányt, hogy kémtevékenysége hatására darabokra szakadhat az egész világot behálózó internet, egyes kormányok korlátokat állítanának fel, és az ártana az amerikai gazdaságnak.

MTI Világ

Ügyvéd: Snowden nem kereskedett a titkos adatokkal

Edward Snowden sohasem kereskedett a tudomására jutott titkos adatokkal - nyilatkozta Anatolij Kucserena, az amerikai informatikust segítő orosz ügyvéd a Rosszijszkaja Gazeta című orosz kormánylap keddi számában.

MTI Itthon

Orbán és Schiffer egyetértett: "tömegesen sérültek az emberi jogok"

Tömegesen sérültek az emberi jogok az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) törvénytelen lehallgatásai során - szögezte le Orbán Viktor miniszterelnök és Schiffer András, az LMP frakcióvezetője azon a megbeszélésen, amelyet a kormányfő kezdeményezésére hétfő reggel folytatott le a két politikus az amerikai lehallgatási botránnyal kapcsolatban a miniszterelnök dolgozószobájában.

MTI Világ

Obama sátrat visz magával a lehallgatások ellen

Az esetleges lehallgatási kísérletek ellen Barack Obama amerikai elnök minden külföldi útjára egy átlátszatlan, zajkeltő berendezéssel is felszerelt biztonsági sátrat visz magával – közölte vasárnap a The New York Times.

MTI Világ

A Balkánon nem lepődtek meg a lehallgatóközpontokon

Nem lepte meg a nyugat-balkáni országokat, hogy egy brit lap a közelmúltban arról számolt be: a térség több fővárosában is lehallgató központok működnek - írta pénteken a Vecernje Novosti című szerbiai újság.

MTI Világ

A németek 61 százaléka nem bízik Amerikában

Megrendült a német lakosság bizalma az Egyesült Államokban és Barack Obamában az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) lehallgatási botránya nyomán - mutatta ki egy pénteken ismertetett felmérés.

hvg.hu Itthon

Beperli a TASZ a brit titkosszolgálatot

Pert indít a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) egy nemzetközi együttműködés részeseként a brit titkosszolgálattal szemben, mert a Tempora megfigyelési programmal megsértette a nem brit állampolgárok magánszférát védő jogait.

MTI Világ

"Nem hallgatjuk le azt, aki nem ad rá okot"

A brit biztonsági szolgálatok a törvényesség határain belül működnek, és nem figyelik azoknak a kommunikációját, akik erre nem adnak okot - mondták a szolgálatok vezetői nyilvános csütörtöki parlamenti meghallgatásukon. Hangsúlyozták azt is, hogy titkosszolgálati módszerekkel többtucatnyi terrortámadást sikerült megakadályozni az utóbbi években.

MTI Világ

Nem adnak menedékjogot Snowdennek a németek

A német kormány nem biztosít menedékjogot Edward Snowdennek, de megvizsgálja, hogy miként lehet meghallgatni Moszkvában az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt munkatársát - mondta szerdán Berlinben a német belügyminiszter.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk