hvg.hu Gazdaság

Origo: itt vannak az újabb megszorítás lehetőségei

Áfaemelés, félszuperbruttósítás meghagyása, banki adóterhelés növelése, pedagógus-életpályamodell feladása, segélyplafon bevezetése – egyebek mellett ilyen lehetőségek közül válogathatna a kormány a jövő évi költségvetés tervezetében lévő 500-600 milliárdos lyuk betömésénél. A lehetséges intézkedések listáját a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) készítette a kormánynak, és az Origo idézett abból részleteket csütörtökön.

hvg.hu Gazdaság

500 milliárdos lyuk tátong a jövő évi büdzsén

Mintegy 500 milliárdos lyuk tátong a jövő évi büdzsén, és a költségvetési hiány is inkább 4 százalék körül lehet. Ez önmagában nem tragédia, de az IMF ilyen költségvetés mellett velünk nem fog megállapodni - emelte ki legfrissebb blogbejegyzésében Zsiday Viktor befektetési szakértő. A szakértő szerint a magyar kormány 2013-tól elengedheti a gyeplőt.

MTI / hvg.hu Világ

Lyuk tátong a velencei Rialto hídon

Tovább romlott a Velence egyik jelképének számító Rialto híd állapota: az elmúlt napok heves esőzése miatt levált a burkolat az építészeti remekmű legmagasabb pontjáról, így lyuk tátong a híd egyik oldalán.

hvg.hu Tech

Megfejtették a rejtélyes guatemalai lyuk titkát

Idén júniusban az Agatha hurrikán lecsapott Guatemalavárosra, a közép-amerikai ország, Guatemala fővárosára. A hurrikán nem ritka e térségen, ám az iszonyatos erejű vihar nyomán hatalmas lyuk keletkezett a település egyik útkereszteződésében.

travelline.hu Plázs

Űrutazók látványos nyomai

Meteor kráter Arizona, Egyesült ÁllamokAz Arizona északi részén, Flagstaff városkájától alig egy órányi járásra...

travelline.hu Plázs

Az üzleti bőrönd titkai

A reptéri műanyag tasakAz utasok nagy része ellenszenvvel viseltetik a repülőtereken...

1 2

A címlapról ajánljuk