hvg.hu Vállalkozás

Már nem használható szert is kimutattak a méh hullájában

A tiltott szer hatóanyagát még a tömeges pusztulás előtt, a repce virágzásakor elhullott méhben mutatták ki a vizsgálatok egy Algyőn elpusztult tetemben. A mérgezés forrását nem találták meg. Ezért, már a napraforgó virágzása előtt elköltöztették a méheket, most nyomoznak a méhészek.

Dercsényi Dávid Itthon

Amerikában pusztulnak, nálunk éheznek a méhek

Amerikában a télen a méhek harmada elpusztult, márpedig méhek nélkül nincs beporzás, anélkül pedig nincs gyümölcs, zöldség. Míg odaát nagy pénzeket fizetnek bérbeporzásért, idehaza inkább az a gond, hogy túl sok a méh, amelyek életét így a globálisan elterjedt kártevők mellett az éhínség is megkeseríti.

MTI Világ

Rejtélyes okokból pusztulnak a méhek Amerikában

Öt méhkolóniából több mint kettő kipusztult tavaly az Egyesült Államokban, a szakembereket az döbbentette meg leginkább, hogy a legnagyobb pusztulás éppen nyáron történt – derült ki egy szövetségi felmérésből.

MTI Itthon

Méhpusztulás: már korábban szigorították a fipronil felhasználását

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - mint növényvédőszer-engedélyezési hatóság - a fipronil hatóanyag felhasználását a méhekre való veszélyessége miatt már korábban szigorította, valamint permetező szerként történő kijuttatását 2008. augusztus 31-i határidővel visszavonta - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).

MTI Itthon

Veszélyben a méhek - figyelmeztet a Greenpeace

A méhek és általában a beporzást végző rovarok védelmére cselekvési terv kidolgozását szorgalmazza Magyarországon a Greenpeace - mondta Tömöri Balázs, a környezetvédő szervezet kampányfelelőse kedden Budapesten sajtótájékoztatón.


A címlapról ajánljuk