MTI / hvg.hu Tech

Amerika már rég ott lehet az észak-koreai gépekben

Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) már 2010-ben be tudott törni az észak-koreai számítógépes hálózatokba, majd az e tevékenységgel szerzett bizonyítékok győzték meg az Obama-kormányt arról, hogy Észak-Korea áll a Sony Pictures filmstúdió elleni kibernetikai támadás mögött – jelentette helyi idő szerint vasárnap a The New York Times című amerikai napilap internetes kiadása.

hvg.hu Tech

Tíz szoftverünkből négyet még lopunk

A biztonsági fenyegetések miatt csökkent ugyan a licenc nélküli szoftverek népszerűsége – állapította meg a BSA friss kutatása –, de még így is 39 százalék a jogosulatlanul telepített szoftverek aránya Magyarországon. Jó hír, hogy Zimbabwében 91, rossz viszont, hogy az európai uniós átlag 31 százalék.

hvg.hu Tech

Védje még jobban a gépét egy ingyenes programmal

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy a számítógépünk biztonságban legyen, amennyiben felmerészkedünk a világhálóra. Az alábbi eszköz egy újabb segítség ehhez.

hvg.hu Tech

Nem vár a BlackBerry, segítséget kér

A hackerek és egyéb rosszindulatú támadók célkeresztjébe immár az okostelefonok is bekerültek. A BlackBerry úgy döntött, inkább nem vár, segítséget kér.

1 2 3 4 5 6 7 8

A címlapról ajánljuk