hvg.hu Tech

Már nem a pornó a legveszélyesebb a neten

Ma már csaknem mindenki tudja, hogy erotikus tartalmakat keresgélni a neten veszélyes lehet. Ez persze nem gátolja meg a lelkes felhasználókat abban, hogy buzgón kutassanak ilyen oldalak után. Ráadásul már nem is ezek a legveszélyesebb honlapok.

hvg.hu Tech

Ismét hamis Facebook-alkalmazás támadja a felhasználókat

Jó pár évvel ezelőtt a mindig kéretlen, néha kártékony reklámok, semmit érő alkalmazások, popup és popunder ablakok tudták a böngésző előtt ülők életét megkeseríteni. Azután ebből is kialakult a hamis vírusirtók vérvonala, de korunk slágercélpontja kétségtelenül a Facebook közönsége.

hvg.hu Tech

Számítógépes vírus okozta a légikatasztrófát

Egy 2008-as spanyol légiszerencsétlenség utólagos vizsgálata kiderítette, hogy a központi számítógép hibaelhárító rendszere egy rosszindulatú szoftver miatt nem működött megfelelően.

hvg.hu Tech

Hamis Facebook-gomb rejti az új csapdát

A közösségi oldal felhasználói a „tetszik”-gombbal jelezhetik, ha ismerőseik valamelyik bejegyzése felkeltette az érdeklődésüket. A kizárólag pozitív véleményt jelző lehetőség azonban nem minden alkalomra megfelelő, ezért már jó ideje követelik a fejlesztőktől a „nem tetszik” gomb bevezetését. Egy most megjelent alkalmazás éppen ezt ígéri, azonban, az elmúlt hetek támadásaihoz hasonlóan, most is egy rosszindulatú programról van szó, amely illetéktelenül fér hozzá személyes adatainkhoz.

hvg.hu Tech

Óvakodjon a Valentin-napi vírusoktól!

A spammerek is készülnek a vasárnapi Valentin-napra: a titkos hódolók és a romantikus üzenetek mellett kéretlen levelek és veszélyes csatolmányok is landolhatnak a postaládában.

hvg.hu Tech

Három történet az internetes bűnözés áldozatairól

Az internetes bűnözők visszaélhetnek a nevünkkel, ellophatják a személyazonosságunkat, kifoszthatják a bankszámlánkat. A Symantec londoni sajtótájékoztatóján három áldozat mondta el, mi történt vele. Érdemes okulni az esetükből, s megtanulni, hogyan védekezhetünk hatékonyan a kiberbűnözők ellen.

hvg.hu Tech

Ötmillió új online fenyegetés három hónap alatt

A Panda Security legújabb negyedéves jelentése szerint a rosszindulatú, pénzügyi fenyegetések minden rekordot megdöntöttek: mintegy ötmillió új fenyegetés bukkant fel mindössze három hónap alatt.

hvg.hu Tech

Vírusírók perlik az antivírus-cégeket

Az ESET vírusszakértői szerint tucatnyi kártevő fáradozik azon, hogy kéretlen reklámokat jelenítsen meg a gyanútlan felhasználók böngészőiben. Az ilyen kártevőket gyártó cégek gyakran legális vállalkozások mögé bújva végzik tevékenységüket, így felkészültnek kell lennünk, ha el akarjuk ezeket távolítani gépünkről.

1 2 3 4 5 6 7 8

A címlapról ajánljuk