hvg.hu/MTI Itthon

Magyarázkodik a belügy a sajtókémtörvény terve miatt

A Belügyminisztérium visszautasítja azokat a feltételezéseket, hogy egy korábbi tervezet szerint a tartalomszolgáltatókhoz beültetni kívánt ügynökökkel a sajtószabadságot, vagy bármely más alapjogot akarta volna megsérteni.

hvg.hu Itthon

Visszavonták a sajtókémtörvényt

A kormánypárt benyújtotta a sajtókémtörvény tervezetének módosítását, mely eredeti formájában az online tartalomszolgáltatókhoz is beültetett volna egy-egy titkosszolgálati ügynököt. Az önkormányzatokat azonban továbbra is titkosszolgálattal figyeltetnék meg.

hvg.hu Tech

A Facebook-értesítés, amivel jobb, ha soha nem találkozik

Újfajta biztonsági értesítést vezetett be a Facebook. Aki meglátja, annak nem csak a Facebook-fiókja van veszélyben, hanem jó eséllyel a többi szolgáltatásban használt fiókját, sőt számítógépét és telefonját is megfigyelik.

MTI/hvg.hu Világ

Újabb WikiLeaks-botrány: francia államfőket figyelt meg az NSA

A WikiLeaks birtokába jutott egyik titkos dokumentum az Élyseé-palota több tisztviselőjének telefonszámát, köztük Francois Hollande államfő közvetlen mobilszámát is tartalmazza. De az amerikaiak megyfigyelték Sarkozyt és Chiracot is. A Fehér Ház tagadja az újabb állításokat.

hvg.hu Tech

Így figyelhetik meg a munkavállalókat Magyarországon

Kamerás megfigyelés, ujjlenyomat-azonosítás, GPS nyomkövetés: a technológia fejlődésével a munkavállalók megfigyelésének széles köre vált lehetővé, azonban az egyes módszerek gyakorlati alkalmazásakor a munkáltató könnyen jogsértést követhet el. A munka törvénykönyve engedi a munkavállaló ellenőrzését a munkaviszonnyal összefüggő magatartása körében, de mindez csupán bizonyos feltételek teljesülése esetén tekinthető jogszerűnek.

- esel - Nyüzsi

Érpatak után itt az ózdi modell

A szálasista reformkísérlet után itt a mikro-orwelli. Lassan ki kéne találni, hogy vetünk véget az önkormányzati ámokfutásoknak.

hvg.hu/MTI Itthon

Jogellenes a közmunkások megfigyelése, vizsgálat indulhat

Péterfalvi Attila szerint bűncselekményt is megvalósíthat a közmunkások ózdi megfigyelése. Ha bejelentés érkezik az ügyben a NAIH-hoz, a hatóság vizsgálni fogja az ügyet, és 10 millió forintig terjedő bírságot szabhat ki – mondta. Ózd jobbikos polgármestere terrorizálókról ír válaszában, a párt szóvivője pedig kéziverézelt pártkatonának nevezte Péterfalvi Attilát.

hvg.hu Tech

Androidos telefonja van? Úgy követhetik le, ahogy gondolni sem merné

Ha a nyomon követés kerül szóba, a legtöbbeknek a telefonjukban lévő GPS vagy wifi modul jut eszükbe, ha az be van kapcsolva, akkor egy-egy rosszindulatú alkalmazás könnyen nem kívánatos személyek tudtára is adhatja, merre jár a mobil tulajdonosa. Nos, ha hinni lehet a Stanford Egyetem szakembereinek, akkor rossz hírünk van: biztonsági szakértők arról írnak, hogy ez egy egészen furcsa módon is lehetséges. Elég hozzá, ha a minden készülékben ott lévő akkumulátor (!) adatait figyelik.

hvg.hu Tech

Ön letakarja a laptopján a kamerát? Lehet, hogy jobban tenné

Egy felmérés szerint a felhasználók 21 százaléka letakarja a webkameráját, attól tartva, hogy a számítógépén keresztül kiberkémek figyelhetik meg. Bizonyos országokban ez az arány még magasabb: a kínai válaszadók 40 százaléka használja ezt a módszert, hogy megakadályozza a kémkedést. A félelem valóban nem alaptalan, hiszen a webkamerák egyre gyakrabban válnak a kiberbűnözők eszközeivé.

hvg.hu Gazdaság

Megfigyeli munkáltatója? Hatalmas bírság lehet a vége

A munkáltatók különféle módon ellenőrizhetik munkavállalóikat, azonban nem mindegy hogyan építik ki az ellenőrzés rendszerét, illetve milyen módon jutnak információhoz velük kapcsolatban. Nem árt tisztában lenni azzal, hogy a dolgozó magánéletére nem terjedhet ki az ellenőrzés, tilos korlátlan ideig tárolni a felvételeket, illetve milyen esetekben kell az elektronikus megfigyelőrendszer működtetését bejelenteni az adatvédelmi nyilvántartásba – hívja fel a figyelmet a Szecskay Ügyvédi Iroda.

MTI Világ

Merkel helyett minisztereit figyelhetik meg

Fokozta a német magas rangú kormányzati tisztségviselők megfigyelését az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA), mióta Barack Obama amerikai elnök elrendelte, hogy állítsák le Angela Merkel német kancellár lehallgatását - közölte vasárnap a Bild am Sonntag című német lap.

MTI Világ

A WikiLeaks olvasóit is megfigyelték

Megfigyelte az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) és a brit kormány hasonló profilú, az elektronikus hírszerzésre szakosodott titkosszolgálata (GCHQ) a WikiLeaks kiszivárogató portál olvasóit - derült ki egy titkos dokumentumból, amely kedden jelent meg az NSA volt informatikusa, Edward Snowden újságírótársai által működtetett, The Intercept nevű hírportálon.

hvg.hu Tech

Ezzel lesz holnap tele az internet

Ne lepődjön meg, ha egy határozott fekete csík takarja majd ki kedden kedvenc weboldala egy részét. Több ezer szervezet és weboldal tiltakozik így az amerikai titkosszolgálat egész világra kiterjedő, tömeges megfigyelése ellen.

1 2 3 4 5 6 7
10
Ha nagyon más a szülő és a gyerek személyisége

Ha nagyon más a szülő és a gyerek személyisége

Áttörést ért el a napenergia hasznosításában Bill Gates egyik kedvenc vállalata

Áttörést ért el a napenergia hasznosításában Bill Gates egyik kedvenc vállalata

Egyre több a dühös fiatal az USA-ban

Egyre több a dühös fiatal az USA-ban

1300 magyar hal meg prosztatarákban évente

1300 magyar hal meg prosztatarákban évente

Karrierváltáshoz vezethet a gyermekvállalás

Karrierváltáshoz vezethet a gyermekvállalás

Varga Mihály: jövőre érdemes parasztházat építeni

Varga Mihály: jövőre érdemes parasztházat építeni

600 lóerős monstrumként debütált az Audi RS Q8

600 lóerős monstrumként debütált az Audi RS Q8

Négy autó ütközött össze a BAH-csomópontnál

Négy autó ütközött össze a BAH-csomópontnál

Vádat emeltek Benjamin Netanjahu ellen

Vádat emeltek Benjamin Netanjahu ellen

Lemondásáról beszélt a CDU vezetője

Lemondásáról beszélt a CDU vezetője

Duplán is patthelyzet Izraelben

Duplán is patthelyzet Izraelben

A címlapról ajánljuk