hvg.hu Tech

44 másodpercig bírjuk a telefonunk nélkül, ha unatkozunk

Ha egy barátra, egy kollégára vagy akár az orvosnál vár, mit gondol, mennyi idő után veszi elő telefonját? Két perc? Három? Egy új kutatás szerint jóval kevesebb. Némi különbség figyelhető meg a nők és a férfiak közt.

hvg.hu Tech

A Telenor megnézte, mit is nyomkodnak a telefonjaikon a magyar fiatalok

A Telenor hét országban vizsgálta meg a rutinos mobilhasználónak számító fiatalok kommunikációs szokásait. A magyar felhasználók számára a hagyományos mobil hanghívás még fontosabb a Facebook Messengernél és a hasonló üzenetküldő appoknál, viszont az most is megerősítést nyert, hogy az az sms-ezésnél már népszerűbb a Viber és más csevegőappok.

hvg.hu Tech

Hiába a sok app, a magyarok még mindig imádják az SMS-t

Gyakrabban töltünk le szoftvereket a telefonunkra, mint számítógépünkre, a chatprogramokhoz is inkább a telefonunkat vesszük elő, ahogy térképeket is leginkább azon böngészünk – erősítette meg a mindennapokban is észrevehető jelenséget a Samsung Techonomic Index 2015 kutatása. Bár az appok egyre népszerűbbek Magyarországon is, a telefonok leggyakrabban használt funkciója a telefonálás után továbbra is az SMS-küldés, amelyre a válaszadók 80 százaléka használja mobilját.

hvg.hu Tech

Megvizsgálta a magyarokat is a Google, íme az eredmények

Sok magyar szinte meztelennek érzi magát, ha nincs nála a mobilja egy napig. A Google megbízásából készített friss kutatásból kiderül: ma már szinte mindenki a telefonja ébresztőjére kel fel, és meglepően sokan még egy randevú közben is nyomogatják egy kicsit a készüléküket. Az okostelefonok telefon funkciója pedig szinte már mellékes.

hvg.hu Tech

Az erős akkumulátor fontosabb, mint a telefon ára

Aki internetezik (azaz szinte mindenki), annak okostelefonja is van (azaz szinte mindenkinek) – derült ki egy friss kutatás magyar adataiból, amely arra kereste a választ, hogy milyen szempontok alapján vásárlunk telefonokat és hogyan használjuk őket.

hvg.hu Tech

Mit csinál egy óvodás a mobiljával?

Az érintőképernyős mobilokat már egyedül is szívesen használják, a táblagépet teljes biztonsággal még fel sem ismerik a gyerekek. A szülők pedig azokhoz az eszközökhöz is odaengedik a gyerekeket, melyek kapcsán nem is biztosak benne, hogy megfelelően használni tudják majd őket. Egyebek mellett ez derül ki egy 6 éves óvodásokat vizsgáló kutatásból.

hvg.hu Tech

Jobb ábra nincs is a fiatalok digitális forradalmáról

Az egyértelmű, hogy a fiatalok többet és több mindenre használják mobiltelefonjaikat, mint például a nyugdíjas korosztály, de a különböző generációk között vajon milyen különbségek vannak pontosan? Ez az infografika megmutatja.

hvg.hu Tech

Idétlen mobilos szokások – önnek is az idegeire mennek?

Nem számít, nők vagyunk-e vagy férfiak: egyaránt az idegeinkre megy, ahogy néhány ember a mobilját használja, illetve képtelen normálisan használni azt. A Microsoft Facebookon készített felmérése rámutatott, hogy az okostelefon-használók többségét nem zavarják saját mobilozási szokásaik, az viszont már igen, ha mások folyamatosan nézik mobiljaikat.

hvg.hu Tech

Mobilos veszély leselkedik a fesztiválozókra

A Norton legfrissebb kutatása szerint a fesztiválozók 77 százaléka kiemelten fontosnak tartja, hogy okostelefonját is magával vigye a rendezvényekre, 35 százalékuk viszont egyáltalán nem foglalkozik a készülékén tárolt adatok biztonságával.

hvg.hu Tech

Érdekes adatok a magyar okostelefonosokról

A magyar felnőttek 29 százalékának volt okostelefonja tavaly év végén. A 2,4 millió okostelefont főleg a fiatalok, a férfiak, az iskolázottabbak és a budapestiek birtokolják. A használók 60 százaléka szokott internetezni telefonján, ennél valamivel kevesebben emaileznek és látogatják a közösségi oldalakat – derül ki az eNET-Telekom Jelentés az internetgazdaságról című felméréséből.

hvg.hu Tech

Így okostelefonoznak a magyar nők

A nők fotóznak az okostelefonjukkal, a férfiak a GPS-t nyomogatják – többek között ez is kiderül a Vatera felméréséből, amely arra kereste a választ, hogyan viszonyulnak a magyar nők az okosmobilhoz. Az online piactér felhasználói között végzett kérdőíves kutatás is megerősítette: a lányok és asszonyok egészen máshogy és másra használják a mobiljukat, mint a férfiak.

hvg.hu Tech

Vécében is ketyerézik a magyar

Meglepő eredményeket hozott a Vatera kérdőíves felmérése: a hazai okostelefon tulajdonosok 40,7%-a tévénézés közben, 27,4%-a pedig a mellékhelyiségben nyomkodja készülékét. Akármilyen dolgukat végezzék, vásárolnak is közben a felhasználók – a megkérdezettek több mint negyede arról vallott, hogy választott már ki terméket az okostelefonján. Ennél is többen vannak azok, akik a vásárlás valamelyik fázisát telefonról bonyolították. A Vaterán idén tavasszal 750 ezer forintért is vettek már karórát mobilról, sőt, egy mesterhegedű is gazdára lelt okostelefonos vásárlással.

1 2

A címlapról ajánljuk