hvg.hu Itthon

Merkel felültette Orbánt Máltán

Az utolsó pillanatban, indoklás nélkül mondta le a német kancellár stábja a magyar miniszterelnökkel esedékes találkozóját a máltai csúcson. Egyéb jelei is vannak annak, hogy mélyponton vannak a német-magyar kapcsolatok.

hvg.hu Vélemény

Orbán "férfiúi eleganciája", Merkel "durcás érdeklődése" – napilapok a kancellári vizitről

A kormánypárti és az ellenzéki lapok is az elvárásoknak megfelelően reagáltak a hétfői Orbán–Merkel-találkozóra. Míg a kormányközeli újságok azt emelték ki, hogy jól működnek a német-magyar kapcsolatok, a látogatástól sokat váró ellenzék pedig hoppon maradt, addig a baloldali újságok inkább Merkel bírálataival foglalkoztak. A Magyar Hírlap szerzője arra is vállalkozott, hogy olvasson a kancellár arcáról, a Népszava pedig kihasználta az alkalmat, hogy "a parlamentarizmus magyarországi lebontásáról" írjon.

MTI Itthon

Rogán: A lehető legjobbak a magyar-német kapcsolatok

A magyar-német gazdasági és politikai kapcsolatok hosszú évek óta a lehető legjobbak – jelentette ki Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, miután szerdán Budapesten tárgyalt a német konzervatív CDU/CSU parlamenti frakcióvezető-helyettesével. Arnold Vaatz hangsúlyozta: a német politika támogatni kívánja Magyarországot a gazdasági konszolidációban. A megbeszélésen emellett több téma, köztük a bevándorlás és Ukrajna ügye is napirenden volt.

hvg.hu Világ

Kiszivárgott program – "Merkel kemény lesz" Orbánnal

Február 2-án érkezik a német kancellár, aki a kötelező pozitív üzenetek mellett egy sor nehéz témát is szóba hoz Orbán Viktornak a VS.hu értesülése szerint. Szóba kerülhetnek emberi jogi kérdések és a német multikat hátrányosan érintő intézkedések sora is. A magyar miniszterelnök egy diplomáciai reggelit már lemondott azért a hírek szerint, mert a nagykövetek a multik érdekeit kívánták képviselni a megbeszélésen.

MTI Itthon

Orbán Viktor szép szavakat találta a németekre

A magyar-német barátság jegyében azt kell kívánnunk, hogy legyen végre egység és európai akarat, hogy út is legyen, amelyen haladva Európa elfoglalhatja méltó helyét az új világrendben - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban, ahol német parlamenti képviselőknek adott át kitüntetéseket.

MTI Világ

Orbán és Merkel "újragombolhatják a kabátot"

Új lendületet adhat a német-magyar kapcsolatoknak Angela Merkel és Orbán Viktor berlini találkozója, amely lehetőség a magyar kormányfőnek, hogy elmagyarázza politikáját német partnerének - vélekednek német szakértők azzal kapcsolatban, hogy a német kancellár csütörtökön hivatalában fogadja a magyar miniszterelnököt.


A címlapról ajánljuk