MTI Karrier

Történelmi pillanat az amerikai munkaerőpiacon

Az Egyesült Államokban történelmi váltás következik be a munkaerőpiacon: a női munkavállalók száma 1-2 hónapon belül meg fogja haladni a férfiakét - olvasható a USA Today napilapban. Ez az amerikai társadalom és gazdaság történetében első ízben fordul elő

hvg.hu Karrier

Mit tud a férfi, ha főnök?

A nők kétharmada szerint jobb, ha a főnöke férfi, mert a férfi vezetők jobban kézben tartják a dolgokat, határozottabban intézik a cég ügyeit és kevésbé jellemző rájuk a gyakori hangulatváltozás, mint a nőkre - derül ki egy nemrég publikált tanulmányból, amelyet internetes oldalán a brit Telegraph is ismertetett.

MTI Karrier

Csak minden huszonötödik német nőből lesz főnök

Továbbra is kisebbségben vannak a német vállalatok vezetői irodáiban a nők: közülük csak minden huszonötödik kerül főnöki székbe, míg a férfiak közül minden tizedik vezető pozíciót tölt be - derül ki egy német tanulmányból.

Shake

A nők 45 felett is élvezik a szexet

Az öregedés az egyik legjobban eladható téma mostanában, egyrészt, mert a fejlett világ jelentős része 50 feletti, másrészt a kutatók igyekeznek minél többet megtudni a folyamatról, mivel ez jó esetben valóban mindannyiunkat érintő téma.

Medipress Plázs

A koffein és a rák kapcsolata

A kávé és más koffeintartalmú szerek fogyasztása befolyásolhatja az ösztrogén és egyéb nemi hormonok szintjét, természetesen nőknél. Ez a megfigyelés magyarázatot adhat arra, hogy a koffein hatására számos daganattípus kialakulásának kockázata megváltozik.

hvg.hu Karrier

A legjobban fizető szakmák toplistája, nőknek

A nők rekordszámban vannak jelen az amerikai munkaerőpiacon, 2008-ban 60 százalékuk dolgozott vagy keresett állást - derül ki az Amerikai Munkaügyi Hivatal legutóbbi felméréséből. Ez az arány a munkaképes amerikai lakosság 46,5 százalékát teszi ki. Milyen szakmákban érvényesülnek és keresnek legjobban a nők? Lista.

MTI Tech

A babaarc úgy hat a nőkre, mint a kábítószer?

A bájos gyermekarcok a női agyban ugyanazt a területet aktivizálják, mint a kábítószerek. Mindkét esetben az úgynevezett jutalomközpont kerül ingerületbe - közölte a münsteri (Németország) Wilhelms Egyetem. Az ottani neurobiológusok, Melanie Glocker és Norbert Sachser professzor pennsylvaniai (USA) kollégáikkal vizsgálták a gyermeki vonások (nagy szem, kerek fej, magas homlok) által kiváltott reakciókat.

MTI Karrier

Befolyásolja a férfi-női szerepek kialakulását az iskolai teljesítmény

Az iskolai tanulmányok során növekszik a fiúk és lányok közti teljesítménybeli különbség az olvasás és a számolás területén - derült ki PISA-adatok és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) iskolai felméréseinek kedden nyilvánosságra hozott értékeléséből.

hvg.hu Világ

"A szolgaság legalantasabb megnyilvánulási formája"

A fátyol viselését manapság széles körben az iszlám hitvallás lényeges elemének tartják. Ez azonban nem mindig volt így. Úgy tudjuk, a preiszlám Arábiában csak bizonyos rangú, férjezett nők viseltek fátylat, és nem általában a nők. Újabb részlet a HVG Könyvek által megjelentetett Iszlám - Nép és vallás című könyvből.

hvg.hu Világ

"Ha Isten egy feleséget látna helyénvalónak, egy feleségről beszélne”

A XIX. század folyamán a muszlimok mindinkább tudatára ébredtek gyöngeségüknek és szegénységüknek, összehasonlítva a gazdag és fejlődő Nyugattal. A törökök, arabok, perzsák és más muszlim népek körében megindult a vita: „Mit rontottunk el?” 1867-ben egy fiatal török író, Namik Kemal egy folyóiratban megjelentetett egy cikket, amelyben egészen újszerű nézetekkel állt elő. Abban látta a döntő különbséget az iszlám, illetve a nyugati világ között, ahogyan a nőkkel bánnak. Részlet a HVG Könyvek által megjelentetett Iszlám - Nép és vallás című könyvből.

Karrier

Miért kevés a női felsővezető?

A nők képzettségük, tudásuk ellenére sem tudnak érvényesülni a munka piacán. Az is növelheti hátrányukat, ha eleve olyan szakmát választanak, ami nem kelendő. Ráadásul hiába tesznek meg mindent karrierjükért, az „üvegplafon” megakadályozza őket a vezetővé válásban. Mi lehet a megoldás?

1
8 9 10 11 12 13 14

A címlapról ajánljuk