hvg.hu Élet+Stílus

Bosszúból mellbimbók árasztották el az Instagramot

Férfi vagy női mellbimbó? - A Genderless Nipples nevű kezdeményezés, amely lényegében nem más, mint egy Instagram-csatorna, azzal a céllal jött létre, hogy felhívja a figyelmet az Instagram szexista szerkesztési elveire, miszerint női mellbimbót nem lehet posztolni, férfit viszont igen.

Hercsel Adél Élet+Stílus

"Ma már nem gondolok annyi hülyeséget magamról, mint a rák előtt"

Magyarországon tízből kilenc méhnyakrákos nő története úgy kezdődik, mint a fiatal újságíróé, Szentesi Éváé: hiába ordít a tünet, az orvos nem veszi észre, nem veszi le elég pontosan a citológiát, félrekezeli, más problémára gyanakszik. Míg az északnyugat-európai országokban évente harmad annyi nő hal meg méhnyakrákban, mint nálunk. Éva a szerencsés túlélők egyike, aki most megjelent Hamvaimból című könyvében dolgozta fel betegsége és gyógyulása történetét.

hvg.hu Instant tudomány

Hivatalos: a férfiak szinte mindent félreértenek

A nők sűrűn találkozhatnak a jelenséggel: egy férfi barát túl sokat gondol a nők közvetlenségéről, felhívásnak érzik "keringőre". Egy norvég kutatásból kiderült, hogy ez vélhetően minden társadalomban így van, meg kell barátkozni a jelenséggel.

Lukács Andrea Gasztro

Mi kell a nőknek? A gyengébbik nem erős választásai

Egyre több bormarketinges vizsgálja, hogy mi kell a nőnek, de még mindig számos téves sztereotípia társul a női borfogyasztáshoz. Pedig a borkészítők komoly vásárlókörtől esnek el, ha nem veszik figyelembe, hogy a nők egészen más percepciók alapján döntenek a nagy Ő-ről.

MTI Instant tudomány

Először kapta nő a matematikai Fields-érmet

Először ítélték oda nőnek a matematika Nobel-díjának is nevezett Fields-érmet. Marjam Mirzakani, az amerikai Stanford Egyetem iráni professzora az egyike annak a négy díjazottnak, akik átvehették az elismerést szerdán a Matematikusok Nemzetközi Szövetségének (IMU) idei szöuli ülésén.

MTI Világ

Vanja nem akar nő lenni, de férfi sem

Egy születésekor nőneműként regisztrált német ember a nemi megjelölés megváltoztatását kéri az anyakönyvi kivonatában, de nem akar férfi sem lenni.

MTI Kult

Még mindig tarol az oroszoknál a No, megállj csak!

Még mindig a No, megállj csak! című szovjet rajzfilm a legnépszerűbb Oroszországban – derült ki egy közvélemény-kutatásból, amelyet a Ria Novosztyi hírügynökség ismertetett csütörtökön.

Kazimir Annamari Itthon

A nők jogaiért táncoltak

„Egymilliárd nő bántalmazása gyalázat, egymilliárd nő tánca forradalom” - üzeni Eve Ensler amerikai írónő, aki 15 évvel ezelőtt indította el a V-day mozgalmat. Idén már második alkalommal világméretű flashmob is tartozik az eseménysorozathoz, melynek során nők százezrei táncolnak ugyanarra a zenére az egyenjogúságukért és az ellenük elkövetett testi, lelki erőszak ellen.

hvg.hu Karrier

Majdnem két hónapon át ingyen dolgoznak a nők

A nők átlagosan 16,2 százalékkal keresnek kevesebbet férfi társaiknál az Európai Unióban – írja a narancsjuice.hu az Európai Bizottság legfrissebb, témában végzett felmérése alapján.

hvg.hu Karrier

Véget vethet a nők karrierjének a szülés?

Nemrég 28 és 40 év közötti brit nőket kérdeztek egy online kérdőívben a gyerekvállalással és munkával kapcsolatos félelmeikről, illetve tapasztalataikról, hogy kiderüljön, a hasonló korú férfiakéval szemben miért torpan meg a nők karrierje ebben az időszakban - írja a csaladhalo.hu.

hvg.hu Karrier

Íme Amerika tíz legjobban kereső nője

Átlagosan a nők még mindig kevesebbet keresnek, mint a férfiak, és ez a topmenedzserek körében is igaz – írja a Business Insider. A lap összegyűjtötte a 10 legjobban kereső női vezetőt.

1 2 3 4 5 6 7
14

A címlapról ajánljuk