hvg.hu Karrier

Még mindig alig vannak nők az IT szektorban

Az idén 15 éves Cisco Hálózati Akadémia megbízásából kutatás készült, amely a hallgatók és oktatók elégedettsége mellett az elérhető minősítések piaci értékét vizsgálta. A felmérés keretében a Cisco azt is feltérképezte, hogy a program által kínált képesítések milyen mértékben járulnak hozzá a karriercélok eléréséhez, és a hallgatók milyen elképzelésekkel rendelkeznek a munkavállalással kapcsolatban.

hvg.hu Karrier

Ennyivel keresnek kevesebbet a nők a férfiaknál

A www.mennyitkeresel.hu portál felmérést végzett olvasói körében a különböző szakmákban elérhető fizetésekről. A beküldött csaknem 8000 kérdőív adatai alapján a nők és férfiak által hazavitt jellemző havi jövedelem mértéke közt jelentős, 1/3-os eltérés tapasztalható.

hvg.hu Karrier

Íme ez a női csúcsvezetők titka

A női felső vezetők aránya 30 százalék alatt van a világban, jelenleg csaknem 20 nő tölt be miniszterelnöki, államfői pozíciót a Föld országaiban. Bár az ő karrierjük nehezen másolható, karriert építeni nőként igenis megvalósítható, ha néhány fontos dologra odafigyel.

hvg.hu Karrier

Nők milliói indíthatnak saját vállalkozást

Egyre több nő dolgozik az államigazgatásban a világ húsz legfejlettebb államában, a női vezetők aránya azonban mindegyik országban ötven százalék alatti. Az első helyen Kanada, az utolsón Szaúd-Arábia szerepel a listában – derül ki az Ernst & Young legfrissebb felméréséből.

hvg.hu Karrier

Íme a női főnökök erősségei

Jó vezetőnek lenni nem könnyű dolog, felelősségteljes döntést nem mindenki mer és tud hozni. Éppen ezért sokan úgy tartják, erre születni kell.

hvg.hu Karrier

Szinte csak nők dolgoznak az egyik csokigyárnál

A Mars Magyarország a 2013-as CSR Piac kiállításon ismét saját példán keresztül mutatta be a tevékenységét meghatározó alapelvek emberi oldalát, mely a kölcsönösséget jelentő Esély és Harmónia program egységével valósul meg a hétköznapokon. A Mars már harmadik alkalommal vett részt az eseményen, ahol pályázatával ezúttal a munka és magánélet egyensúlyát helyezte középpontba.

hvg.hu Karrier

Alig dolgoznak magyar nők tudósként

A pénteken megjelent She Figures 2012 című tanulmány szerint itthon feleannyi nő dolgozik tudósként, mint az Európai Unióban - írja a Metropol.

hvg.hu Karrier

Nem alkalmasak főnöknek a nők a magyarok szerint

Magyarországon a vállalatvezetők 97 százaléka férfi, a munkavállalók többsége mégsem gondolja, hogy a munkahelyén több női vezetőre lenne szükség. Még a nők háromnegyede sem akar egy másik nő irányítása alatt dolgozni a Randstad 2013 tavaszi felmérése szerint.

hvg.hu Karrier

Íme, ennyivel lehet több a nők bére

Világszinten ötezermilliárd dollárral nőhet a nők fizetése a következő öt évben, szerepük pedig a világgazdaságot tekintve a következő évtizedben akkora lehet, mint India és Kína népességéé - derül ki az Ernst and Young "Nők - Az új feltörekvő piac" című tanulmányából.

hvg.hu Karrier

Hol a legjobb nőnek lenni?

Megyék szerinti bontásban a fővárosi cégeknél a legmagasabb a női vezetők aránya, közel 33,5 százalék.

1 2 3 4 5 6 7
14

A címlapról ajánljuk