hvg.hu Gazdaság

Ennyi női menedszer alig van máshol Európában

Nőnap alkalmából válogatást tett közzé az EU statisztikai hivatala, az Eurostat a nőkkel kapcsolatos statisztikáiból. Ebből kiderül, hogy Magyarország Európa élbolyában van a női menedzserek arányát tekintve, Észtországban az orvosok háromnegyede nő, Hollandiában pedig a három, 6 év alatti gyermekkel rendelkező dolgozó nők majdnem mindegyike részmunkaidős állásban van.

hvg.hu Karrier

Ennyivel keresnek többet a férfiak a nőknél

A férfiak átlagos órabére az Európai Bizottság számításai szerint 16,2 százalékkal haladja meg a nőknek fizetett átlagos órabért, ami azt jelenti, hogy a nők Európában 59 napot dolgoznak ingyen évente.

MTI Itthon

Fidesz: Bajnaiék "édesanyákat tettek tönkre lelkileg"

A nők és édesanyák cserbenhagyása miatt a Gyurcsány-Bajnai-kormányoknak van elszámolnivalójuk - reagált a Fidesz Gurmai Zitának, az MSZP nőtagozata elnökének szombati szavaira, miszerint a kormány az elmúlt években elhanyagolta a magyar nőket.

hvg.hu Karrier

Nő lett az Audi új HR vezetője

Dr. Knáb Erzsébet március 1-jétől az Audi Hunbgaria Motor Kft. új személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója. Ezt a funkciót február 1-jétől már megbízottként tölti be.

MTI Karrier

Ilyen még nem volt a Le Monde-nál, nő lehet a főszerkesztő

Natalie Nougayrede, a Le Monde külpolitikai újságírója lehet a mértékadó balközép francia napilap szerkesztőségének új vezetője, miután a részvényesek szerda este őt jelölték a tavaly novemberben elhunyt korábbi főszerkesztő helyére. A döntést még a szerkesztőségnek is jóvá kell hagynia.

hvg.hu Karrier

Így lehetne bővíteni a nők foglalkoztatását

Cservenyák Tamást, a Tudatos Vezetés blog íróját nemrég Szalai Piroska, a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztos hivatala informális beszélgetésre hívta, amire a szerző nem tudott elmenni. Gondolatait a témában blogjában tette közzé.

MTI Karrier

Javul a nők munkaerő-piaci helyzete

A magyarországi nők munkaerő-piaci helyzetének javulásáról számolt be, egyben fontosnak nevezte az atipikus munkakörök további bővítését Szalai Piroska miniszteri biztos szerdán Pécsen.

hvg.hu Világ

Zsidó kémek és megerőszakolt katonanők az Oscar-gálán

Az idei Oscar-jelölt filmek bőven kaparásznak az aktuális és kevésbé aktuális politikai témákban. Tudja, mit művelnek az amerikai katonanőkkel? Hogyan dolgoztak az izraeli kémek? Hogyan buktatták meg Pinochetet és milyen gyereknek lenni a világ segglyukán? Íme az Oscar-díj politikailag is motivált jelöltjei.

MTI Világ

Meghalt a világ legmagasabb nője

Elhunyt a világ legmagasabb nője. A 236 centiméteres kínai Jao Tö-fent szülőfalujában Anhui tartományban érte a halál 40 éves korában.

hvg.hu Karrier

Hamarosan többet keresnek a nők, mint a férfiak?

A felsővezetők kiválasztására szakosodott vezető nemzetközi tanácsadó cég, a Stanton Chase belga irodájának partnere szerint egyre több kutatás bizonyítja, hogy a női vezetők foglalkoztatása mérhető üzleti sikereket eredményez. Karine Becker a Stanton Chase Hungary szűkkörű üzleti reggelijén mutatta be kutatásai összegzését a budapesti Four Season’s hotelben.

MTI Shake

19 év után tudta meg, hogy a felesége férfi volt

Tizenkilenc év házasság után derült ki Belgiumban egy férj számára, hogy felesége születésekor szintén hímnemű volt. A felfedezés annyira megviselte a férjet, hogy pszichiátriai kezelésre szorul.

1
4 5 6 7 8
14

A címlapról ajánljuk