hvg.hu Nagyítás

Nap képe: bámulatos fény színezte ki az eget Svédországan

Svédország: a sarki fény (az északi féltekén gyakran északi fény – aurora borealis) Ostersund városa felett. E jelenség a Föld északi és déli sarkánál a légkörbe behatoló töltött részecskék (elsősorban protonok és elektronok) által keltett időleges fényjelenség, s leginkább késő ősztől kora tavaszig figyelhető meg gyakrabban, de nem állandóan.

hvg.hu Világ

A nap képe: halaknak integetett Angela Merkel

Angela Merkel német kancellár egy óriási akvárium előtt áll a 11 államot tömörítő Balti-tengeri Tanács plenáris ülésén a németországi Stralsund városának Ozeaneum tengeri múzeumában. A kétnapos konferencián többek között szó lesz a nemzetközi gazdaságról, a biztonságpolitikáról, valamint a régió energiabiztonságáról.

hvg.hu Shake

A nap képe: tulipánok közt Washingtonban

Tulipánfesztivál a Skagit völgyben Washington északnyugati részén. A kezdetekkor három napos fesztivál mára kinőtte magát: az elmúlt években hatalmas érdeklődés kísérte a tulipánok virágzását, a látogatók száma évente több ezer fővel nőtt, így a fesztivál időtartamát egy hónapra növelték. A Skagit Valley Tulipán fesztivált hivatalosan 1984-ben nyitotta meg a Mount Vernon Kereskedelmi Kamara.

life-style.hu Shake

A nap képe: de furcsa kisgyerek!

A képet nézve nem tudjuk eldönteni, hogy ki érezte furcsábban magát: a helybéli fiatalok vagy a rikító szőke hajú...

1 2 3

A címlapról ajánljuk