Nagy Gábor Vállalkozás

Azt hiszi, a netes vásárlás egyenlő a spórolással? Hát, sajnos téved

Ökölszabályként kezelik, hogy az online vásárlás segít megóvni a környezetet, hiszen a jól szervezett házhoz szállítással temérdek károsanyag-kibocsátás takarítható meg. A helyzet azonban nem ilyen egyszerű - ahogyan az a HVG Fenntartható fejlődés című különszámának cikkéből is kiderül.

HVG Én és a Cégem

Jó üzlet lehet a ruha-Facebookként működő turkáló

„Te is szeretted a cuki kis dzsekit, én is szeretni fogom.” Efféle vallomások olvastán inkább barátnők levelezésére gondolna az ember, semmint a használtcikk-piacra – ám a kettő nagyon is jól összehangolható, sőt jövedelmező üzlet lehet belőle.

hvg.hu Gazdaság

Elárazás a H&M-nél: megszólalt a lánc és a fogyasztóvédők is

A H&M-nek teljesítenie kell a véglegesített megrendeléseit az eredetileg vállalt, 90-190 forintos áron – közölte a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége. Mint ismert, a lánc egy elárazás miatt nevetségesen olcsón kínálta termékeit a neten, de sok vevő hoppon maradt, mert utólag törölték a megrendelését. A H&M szerint egy rossz fájl okozta a hibát, sok megrendelést pedig árukészlet-problémák miatt sem tudtak teljesíteni.

MTI Tech

Karácsonyi teszt: óvatosan a webáruházakkal!

Az internetes áruházak jelentős része nem ad a jogszabályoknak megfelelő tájékoztatást a webcímén, és korlátozza a fogyasztót indokolás nélküli elállási joga gyakorlásában – derül ki a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének (FEOSZ) karácsony előtti vizsgálataiból.

MTI Plázs

Vigyázzon a neten vásárolt gyógyszerekkel!

Minden interneten vásárolt gyógyszer hamis vagy illegális volt - ez az eredménye a június 18. és 25. között hatodszor megtartott, az internetes gyógyszerkereskedést ellenőrző nemzetközi Pangea akciónak, amelyben a magyar hatóságok a magyar weboldalakról vásárolt gyógyszereket vizsgálták meg.

hvg.hu Itthon

Olcsóbban lehet a neten vonatjegyet venni

Július elsejétől három százalékkal olcsóbban vásárolhatnak online, bankkártyával vagy a mobiltelefonos egyenleg terhére menetjegyet a vonaton utazók, ha az otthoni nyomtatás vagy digitális bemutatás lehetőségét választják - írja a Hír24.

MTI Gazdaság

Szédületes ütemben bővül az online kereskedelem Amerikában

Az amerikaiak 43,2 milliárd dollárért vásároltak interneten a második negyedévben, ami 15 százalékos növekedés a tavalyi év azonos időszakához képest - a ComScore piackutató cég hétfői közlése szerint. Ezzel már a hetedik egymást követő negyedévben volt kétszámjegyű az online kereskedelem bővülése.

hvg.hu Vállalkozás

Hogyan vásároljon biztonságosan a neten?

Mind több helyen lehet PayPass fizetéssel találkozni, ami egy gyors, érintéssel működő, bankkártya alapú fizetési technológia. Ma több mint 100 ezer ilyen bankkártya van a piacon, közel hatezer elfogadóhelyen – közöttük például a legnagyobb nyári zenei fesztiválokon – is lehet vele fizetni. Felvetődik azonban annak a kérdése, hogy a csilivili rendszer mennyire megbízható, ad-e lehetőséget visszaélésre?

hvg.hu Tech

Nyolc tipp karácsonyi vásárláshoz a neten

Kényelmes, egyszerű, ki lehet fogni akciókat - három ok, ami miatt egyre többen vásárolnak online. Ezt az internetes bűnözők is tudják, és egyre trükkösebb módszerekkel próbálják kicsalni a neten vásárlók pénzét. Lehet a csalók ellen védekezni - IT-tanácsadók és bloggerek segítségével összegyűjtöttük, hogyan.

1 2

A címlapról ajánljuk