MTI Plázs

A nevetésből tudható, hogy két ember ismeri-e egymást

A nevetés alapján még más kultúrából érkezők is nagy biztonsággal meg tudják állapítani, hogy két ember ismeri-e egymást - derült ki egy amerikai kutatásból. Másképp nevetnek a nők, mint a férfiak: a nők nevetése gyakrabban felismerhetővé tette a barátságot, mint a férfiaké.

hvg.hu Plázs

Egészen máson nevetnek a babák, mint eddig gondoltuk

A világ eddigi legnagyobb, egyben legátfogóbb csecsemőkutatásából kiderült, a babák zseniális öniróniával rendelkeznek, és legkevésbé sem rajtunk, inkább velünk, de legfőképpen saját magukon nevetnek. A kutatás komoly áttörést jelenthet, mert megcáfol minden korábbi elképzelést a nevetésről, melyek a humort leginkább az illetlenséggel, a szexualitással és fölénnyel hozták összefüggésbe.

Bicsérdi Ádám Plázs

És akkor most minden mérgünket lőjük ki az Országház felé

Újabb adóteher? Mosolyogjon! Növekvő árak? Kacagjon! Vagy csak egyszerűen elege van mindenkiből és mindenből, legszívesebben máris elköltözne a világ másik végére? Ne tegye, inkább hahotázzon. Ha valakinek eddig csak rossz véleménye volt a magyar nyugdíjasokról, akkor érdemes ellátogatnia valamelyik hahotaklubba, ahol idős urak és hölgyek nevetik ki mindennapi problémáikat. Azt mondják, az ok nélküli nevetés hasznos és elviselhetőbbé teszi a stresszhelyzeteket. Ellátogattunk az egyik nevető-jóga klubba.

hvg.hu Shake

Videó: így röhögték szét a BBC időjárás-jelentését

Adás közben elszakadt az időjós nyaklánca, emiatt röhögésbe fulladt az időjárás-jelentés a BBC csütörtök reggeli műsorában. Carol Kirkwood próbált fegyelmezett maradni, de az utolsó mondatokat már nevetgélve mondta végig. Műsorvezető társai aztán megdicsérték, hogy milyen jól állta a sarat.

1 2

A címlapról ajánljuk