hvg.hu Élet+Stílus

"Röhej": Norbi reagált a szakértők levelére és az őt ért vádakra

Elismerve a népszerű fitneszguru érdemeit a testmozgás és a fogyás népszerűsítésében, Novák Hunor orvos és Csupor Dezső gyógyszerész, a Szegedi Egyetem docense nyílt levélben kérte számon Norbit, hogy miért oszt meg 1 millió követővel rendelkező Facebook-oldalán tudományosan cáfolt tévhiteket. – Norbi válaszolt.

hvg.hu Kult

Soha nem látott egységben a zenészszakma a Petőfi Rádió átalakítása ellen

"Úgy gondoljuk, a kereskedelmi rádiózás szempontjai helyett a Petőfi Rádió majd’ egy évtizeden át olyan úton járt, amely valódi értéket teremtett és példát mutatott fiataloknak és időseknek egyaránt. Ennek folytatását kérjük és várjuk el a Petőfi Rádió vezetőitől" – olvasható a rengeteg ismert zeneipari szereplő által aláírt levélben.

MTI Világ

Fidel Castro: Kubának nincs szüksége a birodalom ajándékaira

Az agg kubai vezető nem tágít: szerinte Amerika bűnei megbocsáthatatlanok, a karibi országba látogató Obama elnök "mézesmázos szavai" pedig növelték az infarktus kockázatát a hallgatóságban. Fidel korábban sose ment nyíltan szembe fivére, Raul Castro békülékeny diplomáciájával.

hvg.hu Itthon

Kiosztotta Kövért a pásztói polgármesterként dolgozó volt MTV-s

„Más országban az ilyen mondatok bűncselekménynek számítanak” – egyebek mellett ezt írta facebookos bejegyzésében Kövér László salgótarjáni nyilatkozatáról Dömsödi Gábor volt televíziós műsorvezető, aki most a Nógrád megyei Pásztó polgármestere. Szerinte a házelnök „legközelebb számoljon legalább 1990-ig, mielőtt kinyitja a száját”.

hvg.hu Itthon

"Sürget az idő!" - Újabb nyílt levelet írtak a Herman Ottó tanárai

Miután 20 ezer magánszemély és több száz intézmény, illetve szervezet állt a miskolci tantestület kezdeményezése mellé, a tanárok újra tollat ragadtak, és érthetően, röviden összeszedték, milyen strukturális problémákat teremtett a kormány a közoktatásban. Az újabb nyílt levet már nem csak a hermanosok, hanem a zuglói Teleki Blanka Gimnázium tanárai is jegyzik. A címzett Orbán Viktor, Balog Zoltán és Czunyiné Bertalan Judit.

Kálmán Attila Itthon

Bukhat az államtitkár, de a tanároknak ez kevés

Miskolci pedagógusok szerint bárhonnan indulhatott volna a tanárok mostani tiltakozása, mert országszerte súlyos a helyzet. A Herman Ottó Gimnázium tantestületének nyílt levele akkora üggyé dagadt, ami manőverezésre kényszerítheti a kormányt. Úgy tűnik, egy vezéráldozat már nem is elég.

hvg.hu Itthon

Megalázó helyzetük miatt egyetemi tanárok írtak nyílt levelet

Tiltakozó levelet írtak a Szegedi Tudományegyetem Oktatói Hálózatának tagjai Balog Zoltánhoz. A levélben méltatlan munkakörülményeikről és arról számolnak be, hogy a doktori ösztöndíjak emelésével a diák néhol többet "keres", mint oktatója. Az egyetemi oktatóknál ugyanis tíz éve várat magára a béremelés. Más baj is van az SZTE-n és a felsőoktatásban.

Gáti Júlia Itthon

Hiábavaló az orvosok lázadása?

Egyre több orvoscsoport lázad a hálapénz ellen, bár momentán az tartja össze az egészségügy omladozó építményét. Az évi 20–70 milliárd forintra becsült hálapénz igen egyenlőtlenül oszlik el az orvosok között. Mivel a zsebbe tett összegek után többnyire nem adóznak, és járulékot sem vonnak le belőlük, kiváltásukra legalább a borítékba tett pénzek duplájára volna szükség,

hvg.hu Itthon

Mások is csatlakoznak a Herman gimnázium tiltakozásához

Nem csak az iskola tanulói álltak ki a tanárok mellett, mert a tantestület nyílt tiltakozást intézett a kormány felé a közoktatás állapota miatt, hanem újabb miskolci iskola, a Földes Ferenc Gimnázium is csatlakozott a Herman Ottó Gimnáziumhoz.

hvg.hu Itthon

781 orvos írt nyílt levelet Balog Zoltánnak

Újabb nyílt levelet fogalmaztak meg az egészségügy kritikus helyzetéről az elégedetlen orvosok. Most már 781-en írták alá az üzenetet, amelyet Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének címeztek.

hvg.hu Itthon

Orvosok a kétségbeesés szélén: ezt üzeni az Emmi

Az egészségügyért felelős államtitkárság a nyílt levelet aláíró orvosoknak azt üzeni, hogy csökkentették az orvoselvándorlás mértékét, a kórházak adósságát. Folyamatos a konzultáció, a kormány minden véleményt meghallgat, és elkötelezett az ellátás színvonalának, a dolgozók munkakörülményeinek és fizetésének emelése mellett.

hvg.hu Shake

Damu nyílt levele Vajna Tímeának: "Sűrűn kezdj el imádkozni"

A sorozatszínész sosem bocsát meg egykori barátnőjének, Andy Vajna feleségének, akin szerinte "az egész ország röhög", és aki miatt – úgymond – ártatlanul lecsukták. Damu Roland Vajna Tímea útleveles ügyéről, NNI általi lehallgatásról tesz említést a börtönből írt nyílt levélben. Bár a levél itt-ott fenyegető hangú, Damu a végén azt írja, "miattam nem kell testőrökkel tarkítanod a Hollywood-mintás életedet, sosem ártanék neked".

hvg.hu Itthon

Soros Györggyel támadja a civileket a KDNP

Nyílt levelet írt a KDNP, amelynek lényege: 1. Soros György a menekültválságban átjárhatóvá tenné a határokat. 2. Soros György alapítványai magyarországi civil szervezeteket támogatnak. 3. A civil szervezetek valljanak színt, hogy ők is a törvények semmibevételére buzdítanak-e tömegeket.

hvg.hu Itthon

Nemzetközi autós békemenettel fenyegeti Junckert a CÖF – nyílt levél

A békemenetesek nyílt levelet írtak az Európai Bizottság elnökének, amelyben a menekültválság megoldására tesznek szerintük evidens javaslatokat. Ha a vasárnapi EU-csúcson nem megfelelő döntés születik, a CÖF készen áll, hogy nemzetközi autós békemenettel nyomatékosítsa szándékát. A CÖF a levélben "a magyarországi civilek jelentős szervezetének" nevezi magát.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk