MTI Itthon

Nyílt levélben fordultak Orbán Viktorhoz a bírák

Az igazságszolgáltatásban 2004-ben volt utoljára bérrendezés, így tíz év alatt a bírói és ügyészi bérek reálértéke 42 százalékkal csökkent – írja levelében a Magyar Bírói Egyesület.

hvg.hu Sport

Válaszoltak a Fradi-ultrák Kubatov nejének

Megrémült a házuk előtt tüntető ultráktól Kubatov Fradi-elnök felesége és kislánya, erről az előbbi levelet is írt. Válaszukban a szurkolók sorozatos hatósági vegzálásokra panaszkodnak, és nem ígérik meg, hogy a jövőben elkerülik Kubatov háza táját. Sőt, arra kérik Kubatov Ágnest, beszéljen a férje fejével.

hvg.hu Vállalkozás

Nyílt levelet írtak Orbánnak Marcsika károsultjai

A Kun-Mediátor-ügy károsultjai azt kérik a miniszterelnöktől, hogy hozzanak létre nekik is olyan alapot, mint a Quaestor-ügy kárvallottjainak. Emellett a csalóknak kevésbé kedvező hatósági gyakorlatot is szeretnének. A levelet a Miniszterelnökség munkatársa vette át.

MTI/hvg.hu Vállalkozás

"A kórházakat barkácsmódszerekre kényszerítő helyzet" – nyílt levelet írtak Orbánnak

Április elejére ígérte a kormány a kórházi adósságkonszolidáció elindulását, de még nincs jele a változásnak, ezért levelet írt a miniszterelnöknek a kórházi beszállítókat képviselő két legnagyobb érdekképviselet. Az adósságrendezés mellett kérik, hogy a beszállítók az OEP útján is érvényesíthessék kintlévőségeiket, és hogy az állami intézményekbe is engedjék be a magánfinanszírozást.

hvg.hu Gazdaság

Nyílt levélben keltek ki Varga Mihálynál a fizetős M0-s ellen

A Levegő Munkacsoport szerint az M0-snak és az autópályák bevezető szakaszainak fontos szerepük van a belső utak tehermentesítésében. A díjasítás következtében viszont a gépjárművek egy része átterelődne a belső utakra, ami a légszennyezés jelentős növekedését okozná. A civilek kérik, hogy az emberek százezreit érintő döntések meghozatala előtt a kormány készíttessen átfogó elemzést a várható hatásokról.

hvg.hu Itthon

"Tekintse kinyújtott baráti kéznek" - Levelet írt McCainnek Farkas Flórián

"Okos beszéd nem állíthatja a magyar miniszterelnökről, hogy neonáci" - írja a Lungo Drom fideszes elnöke, nyílt levelében felsorolva, mi mindent tett a romákért Orbán Viktor és kormánya. Levelét kinyújtott baráti kéznek kell tekinteni - írja Farkas Flórián az Orbánról keményen nyilatkozó republikánus szenátornak.

hvg.hu Itthon

Megunta a vádakat, nyílt levelet írt Orbánnak

Juhász Péter V. kerületi polgármesterjelölt vasárnap nyílt levelet írt a miniszterelnöknek. A levélben az V. kerületi gyanús ügyeket a Hagyó- , a Zuschlag-, a Simon- és a Hunvald-ügyekhez hasonlítja, és azt kérdezi Orbántól, vajon az egész pártra jellemző-e ez a mentalitás. A Fidesz úgy reagált: az említett személyek pártjával a Juhászt jelölő politikai oldal fonódik össze.

hvg.hu Itthon

"Tilosba tévedésnek" hívja az ügyészség a gyerek elleni szexuális visszaélést – kiborultak a civilek

Nyilvánvaló, hogy az elkövető nem "tévedett", amikor cselekménye megkezdéséhez körültekintően kivárta, hogy a gyermek tanárnője elhagyja a helyiséget – írják nyílt levelükben a civil egyesületek, akik szerint ráadásul az ügyészség tévesen szeméremsértésnek, és nem szexuális erőszaknak minősítette a 11 éves gyerek molesztálását. Az egyesületek szerint az ügyészség feladata, hogy az elkövetővel való bratyizás nélkül derítse fel a bűncselekményeket és adjon azokról hírt.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk