MTI Itthon

Vámosszabadi kétségbeesetten kéri a kormányt

Arra kéri a kormányt Vámosszabadi képviselőtestülete, hogy álljon el a település határába tervezett menekülttábor tervétől - áll az éjszakai órákra írásba foglalt, az MTI-nek megküldött döntésben.

MTI Világ

"Utoljára Ceausescu tett ilyet a magyarokkal"

Az amerikai Helsinki Bizottságtól várnak megoldást a romániai magyarok helyzetére Amerikában élő magyarok. Levelükben aggodalmukat fejezték ki a romániai közigazgatás újrafelosztása miatt is.

hvg.hu Kult

Tiltakoznak az alaptörvény 2.0 miatt - külföldi vezető értelmiségiek nyílt levele

Az új magyar alkotmány gyakorlatilag rögzíti, hogy az állami támogatások elosztásánál a "keresztény-nemzeti szellemiségű" műalkotások előnyben részesüljenek - kifogásolja németül és magyarul kiadott nyílt levelében Fischer Ádám, Schiff András, Schilling Árpád, valamint több külföldi művészeti intézmény vezetői, illetve írók és egyetemi tanárok.

hvg.hu Itthon

Levél Balognak: „Ön egyetért a Kárpátia szövegeivel?”

Kérje vissza az állami kitüntetést a Kárpátia zenekar énekesétől, úgy, ahogy Szaniszló Ferenc esetében is tette – ezt javasolja Balog Zoltánnak három zenész egy nyílt levélben. Kákonyi Árpád, Matkó Tamás és Nagy Ákos azt is megkérdezik az emberi erőforrásokért felelős minisztertől, hogy egyetért-e a Kárpátia dalszövegeivel és ideológiájával.

Itthon

Ádert kérlelik az egyetemfoglalók

A diákok levelükben arra kérik a köztársasági elnököt, hogy ne írja alá az alaptörvény negyeik módosítását. A diákok az Alkotmánybíróság ellehetetlenítése és a diákok röghöz kötése miatt aggódnak elsősorban.

hvg.hu Kult

Alföldi nyílt levelet írt a nézőihez

Nyílt levélben köszönte meg Alföldi Róbert a Nemzeti Színház közönségének az érdeklődést és a nyitottságot. A teátrum főigazgatója arról is írt, hogy az új intézményvezetőt, Vidnyánszky Attilát segíteni fogja munkájában.

hvg.hu Kult

Nyílt levélben tiltakoznak L. Simonnál írószervezetek

Nyílt levélben tiltakozik L. Simon László államtitkárnál a József Attila Kör (JAK) és Magyar Műfordítők Egyesülete (MEGY), mert szerintük a művészeti középdíjak odaítélésének új szabályaival komoly problémák vannak. A miniszter által felállítandó kuratórium mandátuma öt évre szólna, a szervezetek pedig alig néhány napot kaptak arra, hogy küldötteket delegáljanak.

hvg.hu Itthon

LMP: kegyelemdöfés az egészségügynek?

Nyílt levelet intézett az LMP Orbán Viktor miniszterelnökhöz, melyben az ellenzéki párt a 62 évesnél idősebb egészségügyi dolgozókra is érvényes kötelező nyugdíjazást kifogásolja. Az LMP szerint beindul a létszámcsökkentés, ugyanakkor mindenkinek joga van úgy dönteni, hogy a nyugdíj mellett továbbra is dolgozik.

hvg.hu/MTI Kult

Tüntetők zavarták meg az MMA közgyűlését

Tiltakozók zavarták meg a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) szombati közgyűlését, ahol többen egy transzparenst próbáltak kifeszíteni "Az MMA kirekesztő, a művészet szabad" felirattal. Fekete György szerint "egy aljas poltika" irányítja a tüntetőket. Korábban az MMA kilenc tagja levélben támadta a szervezet elnökét, Fekete Györgyöt. Az elnököt nem mondatták le a szombati nagygyűlésen, sőt felvázota terveit a Műcsarnokkal kapcsolatban: Nemzeti Szalonok, élő népművészet és egyéb társművészetek minden mennyiségben.

MTI Itthon

Nyílt levelet írt Orbán Viktornak Jávor Benedek

Nyílt levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz és Martonyi János külügyminiszterhez az LMP-s Jávor Benedek, aki a Duna 1992-es elterelése nyomán kialakult helyzet kormányzati kezelését sürgette, azzal összefüggésben, hogy az Országgyűlés ezen a héten tárgyalta a szigetközi Öreg-Duna-meder és a győri Mosoni-Duna-szakasz vízgazdálkodási megoldásaival kapcsolatos országos népi kezdeményezést.

MTI Sport

Nyílt levelet írt Iniesta

Andrés Iniesta, az FC Barcelona Európa- és világbajnok középpályása nyílt levelet írt nevelőegyesülete, a harmadosztályban szereplő Albacete megmentése érdekében.

hvg.hu Shake

"Tudom, hogy van szíved" - Putyinnak írt levelet Sinead O'Connor

Sinead O'Connor ír énekesnő is felszólalt az augusztusban két év börtönbüntetésre ítélt orosz női punkegyüttes, a Pussy Riot érdekében. A világhírű művész azt kéri Putyintól, hogy inkább házi őrizetben tartsák a Pussy Riot tagjait, hoyg így együtt lehessenek gyerekeikkel.

hvg.hu Itthon

Saját kezükbe vennék a Népszava kiadását a dolgozók

Nyílt levélben fordultak a Népszava dolgozói a lap tulajdonosához, hogy megkérdezzék, mi a szándéka a Népszava Lapkiadó Kft.-vel, és hogyan óhajtja finanszírozni a szociáldemokrata napilapot. A dolgozók saját kezükbe vennék a lap kiadását.

hvg.hu Bűnügy

Levelet írtak Handó Tündének a Sukoró-ügy vádlottjai

Elhamarkodottnak és megalapozatlannak látják a Sukoró-ügy vádlottjai azt, hogy a Fővárosi Törvényszék elnöke kezdeményezte ügyük tárgyalásának vidékre helyezését az Országos Bírósági Hivatal vezetőjénél. Tátrai Miklós, Markó Andrea és Császy Zsolt nyílt levelet írt az ügyben Handó Tündének, akitől azt kérték, hogy ne adjon helyt az áthelyezési indítványnak.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk