hvg.hu Itthon

Mesterházy nyílt levelet írt Ádernek

Nyílt levélben kéri Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője Áder János köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a kötelező agrárkamarai tagságról szóló törvényt, amelyet kivételes sürgősségi eljárásban tárgyalt a parlament.

MTI Itthon

"Súlyos morális válságban az ország" - Orbán levelet kapott

Nyílt levélben szólítja fel az MSZP elnöke Orbán Viktor kormányfőt arra, hogy állítsa meg a gyűlölködő nézetek felerősítését és az antiszemita kultusz újraélesztését. Mesterházy Attila véleménye szerint az ország mára súlyos morális válságba jutott, amit a kormányoldal idézett elő "a Horthy-korszak történelmi bűneinek relativizálására" irányuló törekvéseivel.

Itthon

Válaszolt Szalai az MTI-seknek

A vonatkozó törvény alapján a médiahatóság és annak elnöke semmilyen hatáskörrel nem rendelkezik az MTI működésével kapcsolatban – egyebek mellett ez olvasható Szalai Annamária válaszában, amelyet a távirati iroda üzemi tanácsának nyílt levelére adott. A médiahatóság elnöke azt ajánlotta, hogy a hírügynökség dolgozói forduljanak problémáikkal „a munkáltatók képviselőihez”.

MTI Itthon

Nyílt levelet kapott Navracsics és Lázár

Nyílt levélben fordult Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszterhez és Lázár János Fidesz-frakcióvezetőhöz az MSZP egyik politikusa; Nyakó István szerint az Alkotmánybíróság (AB) által megsemmisített egyházügyi törvény ismételt elfogadása újra alkotmányossági aggályokat vet majd fel.

MTI Itthon

Orbánnak írtak nyílt levelet amerikai képviselők

Nyílt levélben fordult az amerikai törvényhozás alsóházának tizenhárom képviselője Orbán Viktor miniszterelnökhöz, szorgalmazva, hogy a magyar kormány érdemben módosítsa az új egyházügyi törvényt, hogy azt összhangba hozza a magyar alkotmánnyal és a Magyarország által aláírt és ratifikált nemzetközi emberi jogi egyezményekkel.

hvg.hu Itthon

"Továbbra is politikai játszótér a rendőrség"

Tendenciózusnak, ugyanakkor célt tévesztettnek tartják a rendőrök a parlament honvédelmi bizottságának legújabb javaslatát a szolgálati járandóságuk korlátozásával kapcsolatban. A tervezet szerint bizonyos bűncselekmények elkövetése után nem járna szolgálati járandóság. A rendőrök meggyőződése, hogy ezzel is a 2006-os őszi túlkapásokban részt vetteket sújtaná a kormányzat.

hvg.hu Kult

Fischer Ádám és a Nemzet Színészei is tiltakoznak Dörner kinevezése ellen

Nyílt levelet írt Fischer Ádám karmester Tarlós István főpolgármesternek az Új Színház-botránnyal kapcsolatban, amelyet a ma megjelenő Élet és Irodalomban tett közzé. Fischer több budapesti díszpolgárral még október 12-én levélben kérte Tarlóst, hogy cáfolja "a rasszista szélsőjobbal" összefonódást, ám mivel a főpolgármester erre nem reagált, a karmester nyílt levelet intézett hozzá.

MTI Gazdaság

Válság ellen: száz vezető írta alá a Soros-féle nyílt levelet

A magyar származású milliárdos befektető, Soros György kezdeményezésére mintegy 100, különböző országokból származó politikus, tudós és befektető nyílt levélben sürgős intézkedéseket követelt a pénzügyi válság megoldása érdekében. Az euróövezet országainak kormányfőihez címzett levelet a Handelsblatt című német üzleti napilap hozta nyilvánosságra szerdai számában.

hvg.hu Itthon

Nyílt levelet írtak Orbán Viktornak a múzeumok

A megyei múzeumi szervezetek nyílt levélben fordultak Orbán Viktorhoz azzal kapcsolatosan, hogy napirendre került az örökségvédelmi törvény módosítása. Mint írják, a megjelent módosítási elképzelések mellett az is növeli aggodalmukat, hogy a tervezett változtatásokat velük, a munkálatok tényleges elvégzőivel előzetesen senki nem egyeztette – írja a Turizmus Panoráma Bulletin.

hvg.hu Kult

Orbán Viktor megint levelet kap: besokalltak a művészeti szervezetek

Nyílt levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz és Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkárhoz számos művészeti szervezet. Mint írták, ezidáig nem jutott el a művészeti terület társadalmi szervezeteihez a működésükre hivatalosan megítélt összeg.

T. S. Gasztro

Nyílt levél a jövő szakácsaihoz

A világ vezető séfjeinek limai találkozója deklaráció elfogadásával ért véget. A gasztronómia útkereső dokumentuma a szakma helyét és szerepét kísérli meg kijelölni a jövőben anélkül, hogy falrengető téziseket tartalmazna.

MTI Kult

Orbán Viktor levelet kapott

Nyílt levélben kéri Orbán Viktor miniszterelnök segítségét négy magyar írószervezet. Az Erdélyi Magyar Írók Ligája, a Fiatal Írók Szövetsége, a József Attila Kör és a Magyar Írószövetség az MTI-hez is eljuttatott levélben arra hívja a figyelmet, hogy a működésükhöz biztosított 2011-es támogatásaikat még nem kapták meg.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk