MTI Itthon

Kertész Ákos helyreigazította nyílt levelének egyik mondatát

Kertész Ákos helyreigazította a viták kereszttüzébe került nyílt levelének azt az állítását, mely szerint "a magyar genetikusan alattvaló" volna. Helyreigazítását a következő módon fogalmazta meg: "helyesen ilyen mondat nincs". A helyreigazítást a Klubrádió honlapján megjelentek szerint az író az Amerikai Népszavának címezte, de – mint írták – az a Klubrádió szerkesztőségébe is "eljutott".

MTI Itthon

Nyílt levele miatt vonatná vissza Kertész Ákos kitüntetéseit a Jobbik

A Jobbik megvizsgálja annak lehetőségét, hogyan lehet visszavonatni Kertész Ákos író korábban kapott állami kitüntetéseit, illetve kezdeményezni fogják a közgyűlésben Kertész Ákos budapesti díszpolgári címének visszavonását is az író hétfői nyílt levelében tett kijelentései miatt - jelentette ki Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője pénteken.

MTI Kult

Főzeneigazgató: az Operaház jó hírnevét veszélyeztetik a nyílt levelet író művészek

Semmilyen, a Magyar Állami Operaház létszámát vagy működési formáját érintő lépést nem terveznek az intézmény megbízott vezetői, amelyhez a fenntartó Nemzeti Erőforrás Minisztérium engedélyét, hozzájárulását és támogatását előzetesen ne kérnék ki - közölte pénteken az MTI-vel Győriványi Ráth György megbízott főzeneigazgató azután, hogy a dalszínház tizenöt elismert művésze a napokban nyílt levélben hívta fel az intézmény helyzetére a döntéshozók figyelmét.

MTI Itthon

Cser-Palkovics kemény hangvételű leveket írt Tarlósnak

Székesfehérvár polgármestere nyílt levélben fordult Tarlós István főpolgármesterhez a Budaörsi út megváltozott forgalmi rendje miatt. Cser-Palkovics András azt írja: a változás miatt a korábban is zsúfolt útvonal szinte járhatatlanná vált.

MTI Itthon

Megint nyílt levelet kapott Orbán

Az interneten szétküldött nyílt levélben kért választ szerdán Orbán Viktor kormányfőtől Kiss Gábor, a NÁD MPS-H Kft. ügyvezetője, aki évek óta szorgalmazza egy energianád-program beindítását. Egyebek közt azt kérdezte, miért nem kell az országnak 70-80 ezer új munkahely.

MTI Itthon

LMP: a kormány "hagyjon fel a hangulatkeltéssel"

Az LMP üdvözli, hogy a kormány megkezdte az egyeztetéseket a rendvédelmi szervezetekkel, de aggályosnak tartja, hogy a részletekről a közvélemény nem értesül; Dorosz Dávid, a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának LMP-s tagja a miniszterelnöknek írt keddi nyílt levelében felszólítja a kormányt: tegye terveit megismerhetővé.

hvg.hu Itthon

Újabb nyílt levél Orbán Viktornak

Május 5-én tartják az Európai Esélyegyenlőségi Napot, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) pedig levélben fordult Orbán Viktorhoz. A dokumentumban csalódottságuknak adtak hangot azzal kapcsolatosan, amit a kormány tevékenysége során tapasztaltak a fogyatékos emberek életét befolyásoló kérdéseket illetően, és intézkedéseket várnak e téren.

MTI Itthon

Nyílt levelet írtak Orbán Viktornak fogyatékossággal élők

Nyílt levélben fordult a miniszterelnökhöz a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) az európai esélyegyenlőségi nap alkalmából; Orbán Viktornak írt levelükben "csalódottságuknak adtak hangot azzal kapcsolatosan, amit a kormány tevékenysége során tapasztaltak a fogyatékos emberek életét befolyásoló kérdéseket illetően" – közölte a szövetség.

MTI Itthon

Esztergom polgármestere elgyalogol a Parlamentig

Esztergom független polgármestere a fideszes többségű képviselő-testület feloszlatását kéri az Országgyűléstől. Tétényi Éva az erről szóló nyílt levelet - őt támogató helyiek kíséretében - gyalog viszi a Parlamentig, a figyelemfelhívó menet április 8-án éjjel indul.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk