MTI/hvg.hu Világ

Szokatlan gesztust tett a Kedves Vezető fia

Hétfőn, ha csak néhány tucat külföldi sajtómunkás előtt is, de megnyíltak a phenjani kongresszusi palota kapui. A Koreai Munkapárt kongresszusát eddig legfeljebb kétszáz méteres messzeségből szemlélhették az újságírók. A pr-lépés hatását némileg tompítja, hogy a napokban őrizetbe vettek, majd kitiltottak egy BBC-s riportert az országból. Kim Dzsong Un egyébként új posztot kapott, most már pártelnök is.

hvg.hu Itthon

Orbánnak már kicsit kínos kérdéseket sem tesznek fel a közrádióban

Menekültkvótázással kezdődött a szokásos péntek reggeli Orbán Viktor-interjú a közszolgálati Kossuth Rádióban, és úgy is folytatódott. Várakozással hallgattuk tovább a beszélgetést, hátha szóba kerül Matolcsy György, az MNB-alapítványok ügye, a közoktatás átalakításának új kormányzati terve, az egészségügy és az ott dolgozók helyzete, a felcsúti kisvasút, a stadionépítések felfuttatása, a Paks II.-beruházás, netán a terrorhelyzet beemelése az alaptörvénybe. Mindezek azonban nem kerültek szóba, a legmerészebb "kérdések" egyike így szólt: "a nyertesei a jövő évi költségvetésnek a családok".

hvg.hu Itthon

Twitteren is nyomul a Magyar Rendőrség

Mostantól Twitteren is értesülhet a közbiztonságot érintő legfrissebb információkról, a kiemet hírekről, illetve a körözési felhívásokról. A rendőrségi pr-nak is jut tér az április végén elindult hivatalos Twitter-csatornán.

hvg.hu Itthon

A videó, ami miatt kitiltották a hvg.hu riporterét a parlamentből

Rövid, de velős riportunkban Kövér László házelnök rezzenéstelen arccal tűri az MNB-alapítványokkal kapcsolatos folyosói újságírói kérdéseket. Hétfőn a parlamentben forgató munkatársunkat a kérdésözön után kitiltották a parlamentből, és úgy tudjuk, más videós stábok ellen is hasonló szankciókat vetett be a szigorú házelnök.

hvg.hu Itthon

Kész, Péterfalvi zároltatta a Kiss László-ítéletet

Pénteken csak kérte az újságírókat a NAIH elnöke, hogy ne írjanak az 1961-es nemierőszak-ügyben hozott 1962-es ítéletről. De mivel azt látta, hogy az újságírók továbbra is a levéltárat túrják, hétfőn már a dokumentum zárolását is elrendelte, tekintettel az áldozat jogaira, és a többi érintett személyes adatainak védelmére.

MTI Gazdaság

Húsvét után dönt az Alkotmánybíróság Áder szokatlan kéréséről

Eddig négyszer kért előzetes normakontrollt az Alkotmánybíróságtól egy törvényhez az államfő: a posta- és az MNB-törvény módosítása a harmadik és a negyedik eset. A csonka, 13 taggal működő Ab várhatóan húsvét után, még Lenkovics Barnabásék leköszönése előtt hoz döntést a két vitatott törvénymódosítás ügyében.

hvg.hu Itthon

Kövér látványosan húzza az MNB-törvény aláírását

Bár az Országgyűlés Hivatala szerint a házelnök az ötnapos határidőn belül aláírja az MNB-alapítványok pénzügyeinek eltitkolhatóságáról szóló törvényt, feltűnő, hogy Kövér napokkal késlelteti azt a folyamatot, hogy a közpénzek átlényegülhessenek magánvagyonná. Különösen, hogy a törvényt hipersebességgel fogadtatták el a parlamenttel, és Kövér Lászlónak is volt különvéleménye az abban foglalt elvekről.

hvg.hu Gazdaság

Péterfalvi nekiment az MNB ügyeit homályosító törvényjavaslatnak

Alkotmányossági aggályokat vet fel, szembemegy a bírósági és hatósági gyakorlattal az a fideszes törvényjavaslat, amely lehetővé tenné, hogy a jegybank alapítványainak közpénzköltéseit akár harminc évre titkosítsák - közölte Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vezetője.

MTI Világ

Hakan Sükürt négy évre lecsukhatják Erdogan megsértéséért

Nem tudni mivel, de nagyon megsérthette a török elnököt a világklasszis focista Twitter-üzeneteivel, mert az ügyészséget nem győzték meg az érvei. 1 és 4 év közötti szabadságvesztést kértek Sükürre, aki korábban maga is a hatalmon lévő párt képviselője volt.

hvg.hu Itthon

Beszélnie kell a rendőrségnek az Orbán-lagzin eltűnt telefonok ügyéről

Két évig nyomozott a rendőrség nagy erőbedobással az Orbán Ráhel ekükvőjén eltűnt két telefon ügyében, látható eredmény nélkül. Az adatvédelmi hatóság állásfoglalása szerint a rendőrség köteles kiadni a nyomozás részleteit, bár az elmúlt időszakban csak csepegtette az információkat az ügyről.

hvg.hu Gazdaság

Kiadták a titkolt Századvég-tanulmányokat

Hiába vitte a kormány a Kúriáig az ügyet, a testület úgy határozott, nyilvánosságra kell hozniuk a Századvég által 4 milliárd forintért készített tanulmányokat. A 30 ezer oldalnyi iratot tartalmazó pendrive-okat egy helyettes államtitkár át is adta a VS.hu munkatársának.

hvg.hu Itthon

Ma sem jutott be a kitiltott RTL a Parlamentbe

Az RTL Klub stábját múlt héten tiltotta ki a Parlamentből Kövér László házelnök, miután a tévések be szerettek volna jutni Orbán Viktor és a NATO főtitkár sajtótájékoztatójára, amelyen csak a közmédia vehetett részt. Hétfőn próbálkozott újra a stáb, a kitiltás ellen minden ellenzéki párt tiltakozik.

hvg.hu Itthon

Kövér kitiltotta az RTL-t a parlamentből

Egészen addig nem tudósíthat a kereskedelmi csatorna stábja a parlamenti eseményekről, amíg nem garantálják, hogy a jövőben nem szegik meg a parlamenti újságírókat kontrolláló szabályokat – írta Kövér hivatala. Csütörtökön a stáb megpróbált bejutni Orbán zárt "sajtótájékoztatójára", ahonnan csak a köztévé tudósíthatott, ez tette be a kaput. Az RTL Klub nem kommentálta a döntést.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk