hvg.hu Itthon

PolitiKuss - a TASZ véget vetne a politikusok véleményuralmának

Jelentős kockázatot vállalnak ma Magyarországon azok az újságírók és magánszemélyek, akik politikusokat kritizálnak, legutóbb például egy tatai nőt vittek bíróság elé Facebook-bejegyzése miatt. A hatalmat gyakorló személyeket több jogi eszköz segíti vélt igazuk érvényesítésében - tartja a TASZ, amely kampányt indít a probléma kezelésére. Jogszabályi változásokat javasolnak.

hvg.hu Itthon

7,7 milliót kért a minisztérium a közérdekű adatokért egy LMP-stől - és még olcsón megúszta

Sallai R. Benedeknek oldalanként tíz forintot számoltak fel a 770 ezer oldalas dokumentációért, amelyből kiderülhetne, hogyan osztott szét az állam több ezer hektár földet. A DK-tól 20 milliót kért az NFM a trafikpályázatok anyagaiért. Az októbertől hatályos új törvény alapján nemcsak az anyag-, hanem a munkaerőköltséget is felszámolhatják az állami szervek, tehát még ennél is jobban megkérhetik az árát a nyilvánosságnak.

hvg.hu Itthon

Meglett Orbán Viktor

Nem külföldön, nem vidéken, hanem Budapesten akadtak rá a kultúrprogramot élvező miniszterelnökre kedd este. Orbán Viktor karácsony óta nem hallatott magáról.

hvg.hu Itthon

Titok marad, hogy megy-e a pornó a parlamentben

Jogerősen nem nyilvános adat, mennyi felnőtt tartalmat néznek parlamenti gépeikről a képviselők. A Fővárosi Ítélőtábla szerint a számítógépeken a magán- és közcélra használt adatok elkülönítése nem lehetséges.

hvg.hu Itthon

Videó: Megrángatták a hvg.hu riporterét a parlamentben

Szokásos parlamenti körkérdésünket szerettük volna feltenni - ezúttal azzal kapcsolatban, hogy mit üzennek a kormánypárti képviselők a "közfelháborodás napja" elnevezésű tüntetés résztvevőinek - amikor Kerényi János fideszes képviselő, válasz helyett megrángatta riporterünk kezét. Azt, amelyikben a kamerát tartotta. Íme a jelenet:

MTI-OS Itthon

A MÚOSZ összevonta a szemöldökét Szanyi "patkány újságírása" miatt

A szocialista EP-képviselő "patkány újságírásról" fejtegetett nézetei olyan szemléletmódról árulkodnak, amely a demokratikus nyilvánossággal összeegyeztethetetlen - írta az újságíró-szövetség. A politikusok szerintük jobban teszik, ha inkább teljesítik tájékoztatási kötelezettségüket.

MTI Itthon

Lázárt újra beperelik külföldi útja miatt

A DK fordul bírósághoz annak érdekében, hogy Lázár János köteles legyen beszámolni londoni utazásáról. Korábban az Origo perelt sikeresen annak érdekében, hogy több részlet derüljön ki a Miniszterelnökséget vezető államtitkár külföldi útjairól.

hvg.hu Vélemény

Rászabadultak a kurucinfós trollok az Index újságírójára

Volt kollégánk, Dezső András, az Index újságírója véleménycikkben számolt be arról, hogy adatait közzétették a Kuruc.infón, és azóta folyamatosan hívogatják – titkos telefonszámról – a gyalázkodók, illetve kapja a fenyegető sms-eket. Adatait vélhetően a Hungaroplakát nevű cég adta tovább a Kuruc.infónak, ám ők azt állítják, egy ügynökségnek továbbították a levelet, ám hogy melyiknek, nem árulják el.

MTI Világ

Kritikus bloggerek, online celebek - így számolnak le velük Kínában

Sokan aggódnak, az utóbbi idők rendőrségi akciói megfélemlíthetik a kínai bloggereket, eltántoríthatják őket további aktivitásuktól a közösségi médiában. Kínában körülbelül 200 embernek van több mint tízmilliós követői tábora, s további háromezernek több mint egymilliós.

MTI Világ

Snowden-ügy és megfenyegetett újságírók: összefogott két vezető lap

A londoni fenyegetések miatt a The Guardian című londoni napilap megegyezett a The New York Times (NYT) amerikai újsággal, hogy hozzáférést biztosít számára az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt informatikusa, az Edward Snowden által kiszivárogtatott egyes titkos dokumentumokhoz.

hvg.hu Itthon

Tíz napig titkolták Martonyi betegségét

Igazgatási szünet volt az ünnepek miatt, ezért csak múlt vasárnap vált szükségessé nyilvánosságra hozni a hírt, hogy a külügyminisztert kórházban ápolják - írta a Blikk.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk