MTI Tech

"Felszabadította" Szaúd-Arábiát a Twitter

A királyi család nyílt bírálata korábban elképzelhetetlen volt, ám az utóbbi hónapokban mindennapossá vált. Ismert bírók és ügyvédek ostorozzák nyilvánosan a kormányzati korrupciót és a szociális problémák iránti közönyt. A nők kigúnyolják a szabadságukat korlátozó egyházi személyeket. Mindezt a Twitteren.

hvg.hu Itthon

Ki mit tud? Adatkérő oldalt indított az Átlátszó

Közérdekű adatigénylő portált indít az Átlátszó.hu – az új szolgáltatás segítségével a közérdekű adatok iránt érdeklődő polgárok egy helyről indíthatják adatigényléseiket a közfeladatot ellátó intézményekhez és böngészhetik mások adatigényléseit is, így az oldal szerint egyszerűsödik az adatigénylés folyamata és erősödik a társadalmi kontroll az adóforintjainkkal gazdálkodó szervezetek felett.

hvg.hu Világ

Bárki beleolvashat Oszama bin Laden naplójába

Nyilvánosságra hozzák az Egyesült Államokban Oszama bin Laden utolsó sorait, amelyeket kézzel vagy géppel írt halála előtt. Hírek szerint egyebek mellett személyes naplóját teszik közzé a West Point katonai akadémia terrorizmus elleni harccal foglalkozó kutatóközpontjának oldalán.

MTI Itthon

Kövér László: elképzelhetetlen a totális nyilvánosság az ügynök-ügyben

Értelmiségi belügynek nevezte az ügynöktörvény vitáját Kövér László házelnök a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában péntek este. Azt mondta: nem hiszi, hogy van még olyan titok, amiről a fátyol eddig nem lebbent fel. "Én az egészet egy gumicsontnak, egy számomra, engem mérhetetlenül bosszantó álvitának, pótcselekvésnek tartom" - fogalmazott a házelnök.

MTI Itthon

A miskolci jegyző szerint törvényes a nyilvános adóslista

Miskolc jegyzője szerint törvényes, hogy a város honlapján tették közzé a helyi adóval tartozó cégek és magánszemélyek névsorát, és a listát nem távolítják el - közölte Dobos Tímea, a miskolci polgármesteri hivatal szóvivője.

hvg.hu Gazdaság

Elmeszelték az MVM-et: fontos a paksi bővítés átláthatósága

A kormány elkötelezett abban, hogy Magyarországon újabb atomerőművet építsen, és a paksi erőműbővítés a távlati energetikai tervek alaptézise. Ugyanakkor a tervezett beruházásról az Energiaklub úgy véli, hogy akkora horderejű folyamat, amit egy sor fontos kérdés tisztázásának kell megelőznie. Például hogy ki, miből, hogyan, mikorra és várhatóan milyen környezeti, társadalmi és gazdasági hatások mellett építené föl az új létesítményt. A szakpolitikai intézet véleményét a Fővárosi Ítélőtábla ítélete is osztja.

hvg.hu Itthon

Bukta a Vértesi Erőmű-ügyet másodfokon az atlatszo.hu

Nem kell nyilvánosságra hozni a Vértesi Erőmű és az azt csődközeli helyzetbe hozó System Consulting Zrt. közti megállapodásokat a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság szeptemberi, másodfokú ítélete szerint, bár elsőfokon a Tatabányai Városi Bíróság februárban úgy határozott, hogy azokat nyilvánosságra kell hozni.

MTI Kult

Ön is kutathat a náci propagandakiállítások után!

Egy új adatbank révén a tudósok és a nagyközönség előtt is megismerhetővé váltak az egykori Nagy Német Képzőművészeti Kiállítások (GDK), amelyeket 1937 és 1944 között rendeztek a nácik Münchenben, az akkor a Német Művészet Háza elnevezésű múzeumban.

MTI Itthon

MSZP: hozzák nyilvánosságra a kémügy vádjait

Lendvai Ildikó szerint az ügyészségnek nyilvánosságra kellene hoznia a volt titkosszolgálati vezetőket érintő vádakat. A szocialista politikus erről szombati budapesti sajtótájékoztatóján beszélt kérdésre válaszolva.

MTI Itthon

A Liga értetlenséggel fogadta a tervezetet

A Liga Szakszervezetek értetlenséggel fogadta Magyarország új alkotmányának nyilvánosságra hozott tervezetét, miután az egyrészt műfaját tekintve nem illeszkedik a magyar joganyagba, másrészt az alkotmányozás állampolgári véleményezésének folyamata épp csak elkezdődött.

MTI Itthon

Első fokon pert nyert az MVM ellen az LMP

Első fokon pert nyert az LMP a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt. ellen a Fővárosi Bíróság keddi döntése értelmében. A nem jogerős ítélet szerint a cégnek 15 napon belül ki kell adnia az úgynevezett offshore és szállodaügyekre vonatkozó vizsgálati jelentéseket, illetve azok költségeit.

Papp László Tamás Vélemény

Facebook: az online agora bája

Demokráciában az interneten a szabadság barátai és ellenségei egyaránt menedékre, közösségre, szellemi táplálékra lelhetnek. Az interaktív komputerhálózatok megsokszorozzák a különben elszigetelt személyek lobbierejét, hangját, panaszát vagy frusztrációját. A politikai hatalom viszont – irányíthatatlansága, teljességében ellenőrizhetetlen jellege miatt – nemigen tud vele mit kezdeni. Képtelen úgy szabályozni, mint egyéb közlő felületeket.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk