MTI Karrier

A közoktatási törvény módosítását kezdeményezi az SZDSZ

Megszűnnének a nyolcosztályos gimnáziumok jelenlegi formájukban, át kellene szervezniük tevékenységüket, és bővülne a nem szakrendszerű oktatás eddigi rendszere a többcélú oktatási intézményekben - áll a közoktatási törvény módosítását célzó legújabb szabad demokrata indítványban.

Schmidt Mária Vélemény

Schmidt Mária: Tabuk közé zárt Európa

A jelenlegi világválság többek között rávilágít Nyugat-Európa strukturális bajaira is: a mesterségesen felduzzasztott, hitelből finanszírozott fogyasztás visszaesését nincs mivel pótolni, az öreg kontinens lakói túlságosan is elkényelmesedtek, a munka nem igazán lelkesíti őket, az iskolákból kikerült fiatalok képzetlenek, megfigyelhető az értékek elbizonytalanodása - ezek persze általánosítások, de a fő trendek kiolvashatók belőlük.

MTI Világ

Jobban tanulnak a brit lányok a nem koedukált osztályokban

Jobban tanulnak a brit lányok ha nem koedukált osztályba, esetleg teljes egészében lányiskolába járnak – ezt állapította meg a szigetországban egy széles körű felmérés, amelyet 11 és 18 év közötti diáklányok körében végeztek.

MTI Karrier

Két szék között az egyetemi vezetők?

Összeférhetetlenségi eljárást kellene indítani minden olyan egyetemi vezető ellen, aki oktatási tevékenysége mellett vezető pozíciót tölt be valamely társaságnál; a Világgazdaság által megkérdezett egyetemi vezetők szerint ennek a tavaly meghozott szabálynak a betartása lehetetlen állapotokat idézne elő.

Itthon

Iskolai integráció: örülnek, ha balhé nélkül megússzák

Lassan népfrontos koalíció alakul ki az integrált oktatás szapulására. Értelmetlen dolog azonban az integráció kudarcáról beszélni, hiszen a magyarországi iskolák és fenntartóik többsége a közelében sem járt még annak, hogy kipróbálja.

MTI Itthon

Állami iskolákat szervezne 2010-től az oktatási miniszter

Egységes tantervvel dolgozó állami iskolákat szervezne 2010-től az oktatási kormányzat; az állami iskolák egységes tanterv alapján tanítanának, azonos oktatási minőséget garantálnának, amit az alapnormatíván fölül „kiegészítő normatíva” segítségével szavatolna az állam – mondta Hiller István oktatási miniszter a Népszavának adott interjújában.

MTI Itthon

Száz somogyi polgármester tiltakozik

Száz somogyi polgármester tiltakozó levelét adta át Gelencsér Attila (Fidesz), a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke Bajnai Gordon gazdasági miniszternek szerdán Budapesten; a települések vezetői azt kifogásolják, hogy oktatási-nevelési intézményeik kimaradtak egy régiós fejlesztési támogatásból.

1
59 60 61 62 63 64 65

A címlapról ajánljuk