hvg.hu Tech

A 18-23 éves magyarok már nem nagyon mennek a bankba

Reprezentatív kutatásieredmény-morzsával állt elő az OTP a fiatalok bankolásáról. A pénzintézetnél arra számítanak, hogy következő időszakban éles verseny alakul ki a hitelintézetek között.

hvg.hu Tech

Valami nem stimmel a netbankjában? A pénze bánhatja, ha kattint

A Kaspersky Lab elkészítette első pénzügyi támadásokkal kapcsolatos tanulmányát, amelyből kiderül, hogy a kiberbűnözők egyre keményebben és meglepőbb eszközökkel támadják a felhasználókat és a nagyobb pénzügyi szervezeteket. A legelterjedtebbek az eredeti áruházakhoz és netbankokhoz majdnem teljesen hasonló kamu weboldalak.

Ember Zoltán Vállalkozás

Busszal és vonattal jár munkába az Év üzletembere

Az online pénzügyi szolgáltatásokat fejlesztő IND néhány év alatt vált miskolci garázscégből vezető európai középvállalattá. Ráadásul minden esélyük megvan, hogy ők legyenek a következő magyar gyökerű, multinacionális technológiai nagyvállalat. Vinnai Balázzsal, a cég alapító-ügyvezetőjével beszélgettünk cégvezetésről, víziókról, banki jövőről, sárga csekkekről.

hvg.hu Gazdaság

Ebben a dologban nem maradtak le a magyarok

Az Ipsos nemzetközi internetes felmérése szerint a válaszadók 56 százaléka elektronikusan intézi a banki ügyeit. A magyarok sem maradnak el annyira ettől az aránytól.

hvg.hu Gazdaság

Így rövidíthetik meg az online bankolókat

Nemcsak az ATM-ből való pénzfelvétel során eshet bűncselekmény áldozatául a pénzéhez hozzáférni próbáló ügyfél, de az online bankolás során is megkárosíthatják, méghozzá úgy, hogy jó ideig észre sem veszi.

Balogh Csaba Tech

Hazai netbankolók pénzét lopja egy vírus

Két hete adtunk róla hír, hogy egy, a felhasználó és a netbank közé beálló kártékony szoftver idén már 30 ezer európai netbankolónak 10 milliárd forintnyi kárt okozott. A szoftvert és a módszert magyar nyelvre is alkalmazták, olyannyira, hogy már áldozatok is vannak.

hvg.hu Tech

Az sms-ben kapott banki jelszót is ellophatják

A G Data felmérésében magyar bankkártya-tulajdonosok 6 százaléka számolt be arról, hogy történt már visszaélés a kártyájával. Az összesített kár az óvatos becslések szerint is eléri az 1,5 milliárd forintot.

hvg.hu Tech

Hiba az OTP Bank rendszerében

Az új, 4 órás átutalási rendszer július 1-jei bevezetése óta nem működött rendeltetésszerűen az OTP Bank internetes felületének egyenleg- és számlatörténet-lekérdezés funkciója. Szerda éjszakára helyreállították a rendszert.

hvg.hu Tech

17 milliárdot loptak el a pénzünkből

Legalább 60 millió euró, azaz több mint 17 milliárd forint értékben loptak el eddig idén kiberbűnözők a bankban tartott pénzünkből - derül ki a McAfee biztonsági cég és a Guardian Analytics közös jelentéséből. Az esetek többsége Európában történik.

1 2

A címlapról ajánljuk