hvg.hu Itthon

Kábítószer volt a vonat elé került győri orvos vérében

Elkészült a toxikológiai vizsgálat eredménye annak a fiatal orvosnak az ügyében, akit halálra gázolt egy vonat Győrben - a férfinak ópiát és metamfetamin is volt a vérében, a rendőrök vizsgálják azt a lehetőséget is, hogy valaki drogot tett az italába.

MTI Világ

Köztiszteletben álló orvos halt meg ebolában Sierra Leonéban

Újabb Sierra Leone-i orvos halálát okozta a főként Nyugat-Afrikát sújtó ebolajárvány – közölték egészségügyi források csütörtökön. Victor Willoughby csütörtök reggel halt bele a kórba, néhány órával azután, hogy megérkezett az országba a ZMAb nevű kísérleti gyógyszer. A szérum hatékonysága egyelőre nem bizonyított.

MTI Világ

Belehalt egy lány a nemiszerv-csonkításba, de felmentették az orvost

Egyiptomban csütörtökön felmentették azt az orvost, akit azzal vádoltak, hogy nemiszerv-csonkítást hajtott végre tavaly nyáron egy 13 éves lányon – adta hírül honlapján az ad-Dusztúr című egyiptomi napilap. A beteg belehalt a beavatkozásba. A lány apja ugyancsak vádlott volt az ügyben, de őt is ártatlannak nyilvánították.

hvg.hu Vállalkozás

Újra lelépnek itthonról a fiatal doktorok

Hamar választ kell adni a döntéshozóknak az ösztöndíjrendszerből kieső fiatal szakorvosok jövedelmének pótlására. A hálapénz megszüntetése terén nincs még áttörés, aminek szintén szerepe lehet a fiatal orvosok újból erősödő elvándorlásában.

Csíki Sándor Gasztro

Elment egy borász – in memoriam Bussay

Nem lett belőle egetverő médiahír, címlapra se került. Nem celeb volt. Borász és orvos, akinek 57 év mérettetett ki a csernyeföldi dűlőkben. Dr. Bussay László augusztus 19-én, az ünnep előestéjén hunyt el. Rá emlékezünk.

hvg.hu Itthon

Jogot sért az orvos, aki bemártja a drogos páciensét

Körlevélben utasította az országos tiszti főorvos az egészségügyi dolgozókat, hogy ne jelentsék a kábítószeres eseteket a rendőrségnek, mert ez jogsértő és káros – közölte a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet.

MTI Világ

Lefejezett újságíró: egy rapper is van a britek gyanúsítottjai között

Sajtóhírek szerint három embert keresnek a brit biztonsági szolgálatok a lefejezett újságíró ügyében. James Foleyt az Iszlám Állam egyik tagja ölte meg és a brutális kivégzésről kedden videót tette közzé. A brit kormány a héten gyakorlatilag hivatalosan elismerte, hogy James Foley gyilkosa valószínűleg egy olyan brit állampolgár, aki csatlakozott az iszlamista szervezethez.

MTI Gazdaság

Rászáll a NAV három megye orvosaira

Kiemelt figyelmet fordít a jövőben a magánorvosok ellenőrzésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Magyar Norbert sajtóreferens szerint a régióban egyéni vállalkozóként 1024 orvos tart fenn magánrendelést főállása mellett. Az érintett orvosok majdnem fele mindhárom megyében kiegészítő tevékenységként működteti magánpraxisát.

1
5 6 7 8 9
17

A címlapról ajánljuk