MTI Gazdaság

Milliárdokat hoznak az új pénztárgépek

Látványosan, 43 milliárd forinttal megugrott a bevallott, legális forgalom azokban a kiskereskedelmi ágazatokban, amelyekben a tapasztalatok szerint nagyobb az adócsalás - írta szombati számában a Magyar Nemzet.

hvg.hu Gazdaság

Tarol a pénztárgép: egy gyártó mind felett

Bár szeptembertől a kiskereskedelemben az adóhivatalhoz bekötött pénztárgépeket kell használni, az illetékes hatóság eddig csak három forgalmazónak a pénztárgépét engedélyezte, melyek ráadásul ugyanannak a lengyel gyártónak a termékei. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint gördülékeny a kérelmek befogadása, a piac viszont egyáltalán nem ezt igazolja vissza. A három vállalkozás addig simán letarolhatja a piacot, mire a többi kérelem ügyében a hivatal dönt.

MTI Gazdaság

Pénztárgépek: külön zsebből fizeti a kormány a támogatást

A pénztárgépcsere állami támogatásának összegét forrásátcsoportosítás útján külön kiadási előirányzat fedezi, az nem szerepel a miniszter által korábban említett, a pénztárgépcserével kapcsolatban várt 45-50 milliárd forintos idei költségvetési bevételben - válaszolta Banai Péter Benő költségvetésért felelős helyettes államtitkár a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfői online tájékoztatóján.

MTI Vállalkozás

Varga: a kormány gyorsítaná a pénztárgépcserét

A kormány kész arra, hogy a pénztárgépek cseréjénél a gyártási és forgalmazási folyamatot felgyorsítsa, ezért tárgyalásokat kezdtek az érintettekkel - közölte a nemzetgazdasági miniszter szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

hvg.hu Tech

Beszállna a pénztárgépekbe a Telenor

A Telenor készen áll arra, hogy rövid idő alatt nagy mennyiségben szállítson le SIM chipeket, amelyekkel biztosítható a folyamatos adatkapcsolat az online pénztárgépek és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal rendszere között - közölte a vállalat.

MTI Vállalkozás

NGM: három pénztárgép kapott engedélyt eddig

Már három, a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal online adatkapcsolatra képes pénztárgép kapta meg az engedélyt a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól, így megkezdődhet a gépek gyártása és forgalmazása - közölte Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára pénteken.

MTI/Népszabadság Vállalkozás

Indulhat a nagy kasszacsere Magyarországon

Megvan az első engedéllyel rendelkező pénztárgép, a Magyar Kereskedelmi engedélyezési Hivataltól a Laurel cégcsoport "kiskasszája" kapott zöld jelzést, amely már alkalmas online kapcsolatra a kereskedők és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) között – írja a Népszabadság pénteki számában.

hvg.hu Gazdaság

Ajtót mutattak több trafikosnak a pénztárgép-forgalmazók

A trafikosok szerint hiába érdeklődtek több pénztárgép-forgalmazó cégnél, azok már nem vállalták, hogy július 1-jéig megérkezik a kassza, és elvégzik az üzemletetéshez szükséges oktatást is – írta közleményében a Laurel Számítástechnikai Kft., az egyik nagy kasszakereskedő, amely még mintegy 150 dohányboltot tud ellátni pénztárgéppel.

hvg.hu Gazdaság

Drága lesz a NAV-os pénztárgép

Az első, hivatalos engedéllyel rendelkező készülékeket hamarosan megvásárolhatják a boltosok, igaz, kicsi az esélye annak, hogy mindenki hozzájusson új pénztárgépéhez a június végi határidőig. 120 ezer forinttól indulnak a legolcsóbb online pénztárgépek.

hvg.hu Gazdaság

NGM: mindenki legyen résen, aki pénztárgépet vesz

Nemrég több vállalkozás megtévesztő eszközökkel reklámozta saját, de engedéllyel nem rendelkező pénztárgépét – erre hívták fel a figyelmet hétfőn a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében. A tárca azt kéri: aki tud ilyen esetről, haladéktalanul jelezze azt a [email protected] címen.

hvg.hu Gazdaság

És akkor a kínaiak fejezik be a 4-es metrót

Kiszabadulhat Magyarország a túlzottdeficit-eljárás alól, aminek az érdekében a kormány egy új adót is bevezetne. De ha jön a reklámadó, mehet az RTL Klub. Az adóhatósághoz bekötött pénztárgépek még mindig nem állnak készen, az e-útdíjrendszer bevezetéséhez pedig egyenesen piaci szolgáltatók segítségét kéri a kormány. Tippelje meg a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!

hvg.hu Vállalkozás

A Laurel szállítja a trafikok NAV-kompatibilis pénztárgépét

A professzionális szolgáltatókon kívül megjelentek frissen bejegyzett, megbízhatatlan cégek, olcsó, de amatőr megoldásokat kínáló, szervizháttérrel sem rendelkező vállalkozások, amelyek igyekeznek kihasználni az idő szorításában lévő trafikosok óvatlanságát. A Dohánybolt Ellátó Kft. meghívásos pályázaton is értékelte a kínálatot, amelynek alapján végül egyedül a székesfehérvári Laurel Cégcsoport megoldására kötött szerződést, így ezentúl ezt ajánlja a trafikot üzemeltetőknek.

MTI Gazdaság

Varga: hozzá kell nyúlni egy-két dologhoz

A gazdasági minisztérium több intézkedés, így a kisvállalati adónemek, a munkahelyvédelmi akcióterv és a közbeszerzési törvény finomhangolásán dolgozik, de az adórendszerben nagyobb átalakításra már nem kell számítani – mondta a nemzetgazdasági miniszter a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 52. küldöttgyűlésén.

hvg.hu Gazdaság

NGM: június végéig elkészülnek az új pénztárgépek

Legkésőbb 2013. június 30-ig képesek lesznek megjelenni a piacon az új pénztárgépekkel – ezt ígérték a Nemzetgazdasági Minisztériumban a gyártók képviselői, akikkel pénteken estébe nyúlóan egyeztettek a tárca szakemberei, az adóhatóság és a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal képviselői.

hvg.hu Vállalkozás

Az újtrafikosok a pénztárgéprendelet első áldozatai?

Várhatóan tovább csúszik az országban működő mintegy 300 ezer pénztárgép kötelező cseréje, mivel a már többször módosított határidő sem tűnik tarthatónak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatallal összeköthető berendezések mintadarabjainak engedélyeztetése ugyanis még csak nemrég kezdődött el, így egyelőre nincs a piacon olyan pénztárgép, amely megfelel az új törvényi előírásoknak. A problémával leghamarabb a július elsejétől induló új nemzeti dohányboltok üzemeltetői szembesülnek, akiknek ráadásul nem csak az adóhatóság felé kell az online adatforgalmat biztosítaniuk, hanem a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. irányába is.

MTI Vállalkozás

Pénztárgépcsere: a határidő hosszabbítását várja az IVSZ

Az online adatkapcsolatra képes pénztárgépekre való átállásra továbbra is az év végi határidőt tartja reálisnak az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ), szemben a rendeletben előírt május 1-jével - közölte a szövetség kedden az MTI-vel.

hvg.hu Gazdaság

VG: késnek a szuperkasszák

Egyelőre nincs a piacon új pénztárgép, még az engedélyező hatóság sem látott egyet sem, pedig május elsejéig elvileg át kellene állni azokra. A napokban három gyártó is beadja ugyan a terveit, de a két hónap múlva lejáró türelmi időt biztosan módosítani kell, mert addig nem tudnak legyártani több mint 200 ezer kasszát – írja a pénteki Világgazdaság.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
Vezetni szeretett volna, ezért elvitt egy nyitva hagyott autót

Vezetni szeretett volna, ezért elvitt egy nyitva hagyott autót

Feloldotta a soproni lezárásokat a TEK

Feloldotta a soproni lezárásokat a TEK

Tovább emelkedett a romániai kórházi vérengzés halálos áldozatainak száma

Tovább emelkedett a romániai kórházi vérengzés halálos áldozatainak száma

Kaposvár és Pécs is akarja magának az M9-es autópályát

Kaposvár és Pécs is akarja magának az M9-es autópályát

Felgyújtották Patkó Bandi 300 száz éves, legendás fáját

Felgyújtották Patkó Bandi 300 száz éves, legendás fáját

Újabb 90 napra függesztheti fel Amerika a Huawei elleni intézkedéseket

Újabb 90 napra függesztheti fel Amerika a Huawei elleni intézkedéseket

Zsóri Dániel ollózása az év gólja lehet a FIFA-nál

Zsóri Dániel ollózása az év gólja lehet a FIFA-nál

Coutinho orvosi vizsgálatra Münchenbe érkezik

Coutinho orvosi vizsgálatra Münchenbe érkezik

Elárulja az okosóra, ha valakinél megkezdődött az elbutulás?

Elárulja az okosóra, ha valakinél megkezdődött az elbutulás?

A Bakáts téren rabolt és verekedett, keresi a rendőrség

A Bakáts téren rabolt és verekedett, keresi a rendőrség

Jóformán rájuk zuhant a gleccser, de túlélték

Jóformán rájuk zuhant a gleccser, de túlélték

A címlapról ajánljuk