MTI Gazdaság

Orvosok és tanárok sztrájkolnak Görögországban

Szerdán 48 órás sztrájkba kezdtek a görög orvosok és pedagógusok, tiltakozásul a közszférában tervezett elbocsátások ellen. Az iskolák zárva vannak, a kórházak pedig csak a sürgősségi eseteket látják el.

Ritók Nóra Vélemény

A leszólások kora

Minden szinten lehet cigányozni, zsidózni, lehet gúnyos megjegyzéssel illetni színházat és színészt, lehet ezen tovább élcelődni, hiszen jól odamondták a buziknak. Lehet a pedagógusokat hasonlattal a „konyakozó”, lelketlen kategóriába tenni, aki többet akar, mint amit érdemel. Hosszasan lehetne folytatni a sort.

MTA Gazdaság

Giró-Szász: Vargáék mondják ki az áment a bérfejlesztésre

A kormány a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) állásfoglalását várja arról, hogy a közszféra egyes területein milyen mértékű és ütemezésű bérfejlesztés lehetséges – mondta a kormányszóvivő szerda reggel a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

MTI Itthon

PSZ: a szakszervezetek fontos követelése teljesül a minden pedagógusra kiterjedő béremeléssel

A szakszervezetek fontos követelése teljesül a minden pedagógusra kiterjedő béremeléssel, amelyet nem csak a tanárok, hanem a pedagógiai szakszolgálatok és a szakmai szolgálatok munkatársai is megkapnak - reagált Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke vasárnap az MTI-nek arra, hogy tisztújító kongresszusukon jelentette be Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter: szeptember 1-jétől lesz pedagógus béremelés.

MTI Itthon

Automatikus lesz a pedagóguskari tagság

Automatikusan a Magyar Pedagógus Kar tagjai lesznek az állami, önkormányzati fenntartású intézményekben oktató tanárok, miután a parlament pénteken leszavazta azt, a fideszes Pósán László által beterjesztett módosító indítványt, amely választhatóvá tette volna a pedagóguskari tagságot.

hvg.hu Itthon

Mégsem kap minden tanár cafeteriát

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ egy összegben kifizeti a pedagógusoknak az oktatási intézmények állami fenntartásba vételét megelőzően megállapított, béren kívüli juttatások időarányos részét. A cafeteriát az állam csak azoknak a tanároknak fizeti ki, akik eddig is kaptak.

Ritók Nóra Nyüzsi

Hangversenybérlet és pedagógusetika

A pedagógusok számára kötelező etikai kódex készül majd, tudtuk meg a törvénymódosítási javaslatból. Fontos persze, hogy legyen egy vezérelv, ami fényt mutat, ha az ember pedagógusként eltévelyedne.

hvg.hu Itthon

Elítélték a tornanádaskai tanárverőket

Letöltendő szabadságvesztésre ítélt a Kazincbarcikai Városi Bíróság két tornanádaskai nőt, mert tavaly szeptemberben megvertek egy pedagógust. Harmadik társukat próbára bocsátották. A péntek délelőtt kihirdetett ítélet után az ügyész súlyosbításért fellebbezett, így az nem jogerős.

hvg.hu Karrier

KLIK: a törvényes bért minden tanár megkapja

A korábbi bérükkel kerültek át a pedagógusok a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz, de kivételt jelenthetnek az önkormányzatok által önként vállalt anyagi juttatások, például a kerületi pótlék. Minden törvényileg garantált juttatást megkapnak ezután is a pedagógusok – olvasható a központ keddi közleményében.

MTI Karrier

Sztrájkoló tanárok miatt maradt el a tanítás Horvátországban

Több tízezer pedagógus sztrájkolt csütörtökön Horvátországban a kollektív alapszerződés felmondása és a bérpótlékok tervezett megvonása miatt. Az egynapos figyelmeztető sztrájkhoz csatlakoztak a nővérek, az egyetemi tanárok és a tudományos intézetek munkatársai is.

MTI Itthon

Hoffmann: nem kapnak 20 százalékos emelést a pedagógusok

Pozitív irányt vettek a tárgyalások a szakszervezetekkel, annak ellenére, hogy még nem álltak el követeléseiktől - Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár ezt a kormánypárti politikusok országjárásának pénteki bicskei állomásán mondta.

MTI Itthon

Ma is tárgyal a kormány a tanárokkal

Ma folytatódnak az egyeztetések a kormány és a pedagógusok sztrájkbizottsága között a fővárosban, a tervek szerint a tárgyalások fő témái a pedagógus-életpályamodell és a foglalkoztatáspolitikai kérdések lesznek.

MTI Itthon

"Nem bízik a kormányzat a pedagógusokban"

A sztrájkra készülő tanárok csak akkor hiszik el, hogy nem lesznek elbocsátások, ha a kormányzat bejelenti, hogy nem lesz óraszámemelés - mondta a a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke. Szerinte a tanárokkal szemben ideológiai elvárásokat is támaszt a kormány.

MTI Karrier

Keddtől tárgyalnak a kormánnyal a sztrájkot fontolgató tanárok

Kedden délután lesz az első egyeztető tárgyalás a kormány és a pedagógusok sztrájkbizottsága között - tette közzé honlapján szombaton a Pedagógusok Szakszervezete. A kormány az egyeztetésre korábban Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét jelölte ki.

1
4 5 6 7 8 9 10

A címlapról ajánljuk