MTI Karrier

Keddtől tárgyalnak a kormánnyal a sztrájkot fontolgató tanárok

Kedden délután lesz az első egyeztető tárgyalás a kormány és a pedagógusok sztrájkbizottsága között - tette közzé honlapján szombaton a Pedagógusok Szakszervezete. A kormány az egyeztetésre korábban Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét jelölte ki.

MTI Itthon

Új oktatási kormányzat felállítását követeli a DK

A Demokratikus Koalíció (DK) új oktatási kormányzat felállítást követeli Orbán Viktor miniszterelnöktől, valamint azt, hogy függesszék fel a köznevelési és a felsőoktatási törvényt - közölte Niedermüller Péter, a párt alelnöke vasárnap Budapesten.

MTI Gazdaság

Bocsánatkérést vár az MSZP Matolcsy Györgytől

Az MSZP szerint Matolcsy Györgynek bocsánatkéréssel kellett volna kezdenie "133+400 milliárd forintos" csomagjának bejelentését pénteken, mert azt egy "normális gazdaságpolitikával" el lehetett volna kerülni.

Iványos Judit Itthon

Iskolák zárhatnak be a kormány döntése miatt

Mélyszegénységben élő, hátrányos helyzetű tanulókkal foglalkozó iskolák működése lehetetlenülhet el szeptembertől, mert elestek az eddig kapott kiegészítő támogatástól. Bár a pénz nem lett kevesebb, megváltoztak az odaítélés szempontjai, így elit intézmények is kaphatnak a támogatásból.

MTI Karrier

52 milliárd hiányozhat a pedagógus-életpályamodell bevezetéséhez

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) számításai szerint 52 milliárd forint hiányzik a 2013. szeptember 1-je és december 31-e közötti időszakra vonatkozóan ahhoz, hogy jövő szeptemberben bevezethessék a pedagógus-életpályamodellt - közölte a PDSZ elnöke pénteken Budapesten.

MTI Itthon

Oktatási államtitkárság: nem rúgnak ki tömegesen tanárokat

Az egyre csökkenő gyereklétszám miatt kevesebb pedagógusra lesz szükség, de ezt a helyzetet az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkársága nem elbocsátásokkal kívánja megoldani, hanem azzal, hogy nem töltik be a nyugállományba vonulók státusát – közölték kedden. Az államtitkárság közleményében azt írták: hamisak a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének az elbocsátásokról és az oktatás összeomlásáról szóló kijelentései.

MTI Itthon

A kormány ellen tüntetnek a tanárok

Vasárnap lesz pedagógusnap, amelyen több pedagógus-szakszervezet tüntetést szervez a szaktárca budapesti épülete elé. Az érdekképviseletek a pedagógusok munkaterheinek növekedésétől, jelentős elbocsátásoktól tartanak, és már január 1-jével 20 százalékos béremelést követelnek.

MTI Itthon

Egyáltalán nincs Magyarországon örmény és ruszin tanárképzés

A nemzetiségi pedagógusképzés hiányosságairól és az alacsony lélekszámú nemzetiségek pedagógus-utánpótlásának lehetőségeiről váltott levelet Szabó Máté ombudsman és Réthelyi Miklós azóta lemondott nemzetierőforrás-miniszter, aki szerint a problémára nem feltétlenül a hazai nemzetiségi pedagógusképzés megteremtése a leghatékonyabb megoldás, célravezetőbb lehet az anyaországi teljes idejű képzés és a vendégtanárok fogadása.

Kovács István, Miskolc Itthon

Nyolcszáz borsodi pedagógus több hónapja vár a pénzére

Több óraadó tanár és oktató hónapok óta nem jut munkabéréhez Borsod középiskoláiban. Mindezt tetézi, hogy sok ösztöndíjra jogosult tanulónak sem érkezett meg a pénze. Nem megy tehát zökkenők nélkül az önkormányzati iskolák állami kézbe vétele.

MTI Itthon

Az MSZP szerint rengeteg fővárosi pedagógust elbocsáthatnak

Az MSZP szerint a fővárosban "fűnyíróelv" alapján hajtanak végre megszorításokat, és ennek következtében iskolabezárásokra, továbbá a Budapesten dolgozó pedagógusok több mint húsz százalékának elbocsátására is sor kerülhet.

MTI Itthon

Cáfolja a KIM, hogy begyűjti a pedadógusok e-mail címét

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) nem utasította arra a kormányhivatalok vezetőit, hogy kérjék be a pedagógusok elektronikus levélcímeit; a tárca pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az ügyben felvette a kapcsolatot a kormányhivatalokkal.

1
4 5 6 7 8 9 10

A címlapról ajánljuk