Itthon

Sikkasztással vádolnak egy Nógrád megyei plébánost

Sikkasztás és csalás miatt emelt vádat az ügyészség egy Nógrád megyei plébános ellen, aki öt éven át rendelkezett sajátjaként Kutasó és Bokor egyházközségének civil jövedelempótlékával. Az 57 éves férfi több mint hárommillió forint kárt okozott a Váci Egyházmegyének valamint két embernek 2007 és 2011 októbere között.

hvg.hu Itthon

Videó: így osztotta ki a polgármestert a keceli plébános

A YouTube-on is elérhető már az egyik vasárnapi misén rögzített videó, amelyen a keceli plébános kitiltotta a fideszes polgármestert a templomból és a katolikus egyház kezelésében lévő általános iskolából. Burányi Roland állítólag azért osztotta ki a Bács-Kiskun megyei város első emberét, mert Haszilló Ferenc személyes irányítása alá akarja vonni a helyi televíziót és újságot. A polgármester és a plébános néhány nap múlva kezet rázott.

MTI Itthon

Temetési botrányba keveredett az újhartyáni plébános

Nem választhatják meg, hogy melyik céggel temettetnek az újhartyániak, mert a Pest megyei település plébániája kizárólagos szerződést kötött egy vállalkozással. A Váci Püspökség szerint nem lehet megkülönböztetni a temetkezési szolgáltatókat.

Hírszerző/FH Itthon

A hajszárító kábelével kötözték meg a plébánost

A mesztegnyői plébánost kedden hajnalban álarcosok támadtak és vertek meg lakásán. Galambos Ferencet zseblámpával ütötték az álarcosok, ott ahol csak érték - számolt be csütörtökön a sonline.hu

Hírszerző/FH Itthon

Elkapták a férfit, aki papokat csapott be - fotó

A csalót legutolsó akciójakor elfogtak a rendőrök. A férfi legutoljára különböző hamisított papírok segítségével egy érdi plébánost akart becsapni, mondván, hogy beteg édesanyja kéri, segítsen neki pénzzel. A rendőrség a www.police.hu internetes oldalon közzétette a férfi fotóját is, mert keresi azokat az egyháziakat, akiket még becsaphatott.

MTI Itthon

Keresetlen hangnemű egyházi körlevelet talált az MSZP

Tiltakozik az MSZP a rákoscsabai főplébánia heti miseintenciója miatt, mert az a párt szerint egyrészt a szocialistákra vonatkozó állításaiban "minden határon túlmegy durvaságban", másrészt nyílt politizálásra hív fel a templom falai között.

MTI Itthon

Megfenyegették a nógrádmegyeri plébánost

Nem volt nyugalom a hétvégén Nógrádmegyerben, ahol több szemtanú szerint életveszélyesen megfenyegették a helyi plébánost, Kovács Attilát, aki hat éve teljesít szolgálatot a faluban - írta a hétfői Népszabadság.

1 2

A címlapról ajánljuk