MTI Itthon

Reformokat sürget kilenc uniós tagállami vezető

Közös levélben fordult pénteken az Európai Unió (EU) kilenc tagországának vezetője az Európai Bizottsághoz (EB) és az EU kormányfői tanácsához mélyebb reformok beindítását sürgetve - jelentette a Dow Jones hírügynökség.

Salgó Andrea Gazdaság

Békesi László a reformokról: három jelentős lépés kellett volna

Békesi László közgazdász a hvg.hu-nak kifejtette, hogy szerinte milyen reformlépések volnának a leghasznosabbak Magyarország számára. A Horn-kormány egykori pénzügyminisztere a rendszerváltástól fogva végigtekintett a magyar gazdaságpolitika cikkcakkjain is a Széll Kálmán csomag bejelentése előtt adott interjúban.

MTI Világ

Gates reformokra szólította fel a közel-keleti országokat

A tunéziai és az egyiptomi nyugtalanság az elégedetlenség spontán kifejeződése, ezért a térség államainak politikai és gazdasági reformokat kell végrehajtaniuk - jelentette ki kedden Washingtonban Robert Gates amerikai védelmi miniszter.

MTI Gazdaság

Már megkezdett reformokról írt Matolcsy az uniós biztosnak

Nagyszabású strukturális reformokba kezdett Magyarország, amelyek révén a hazai össztermékhez (GDP) mért államadósság 70 százalék alá csökken a következő években, 2014 végéig pedig 300 ezer új munkahelyet jöhet létre - írta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter Olli Rehnnek, az Európai Bizottság (EB) gazdasági és monetáris ügyekért felelős biztosának a kormányzati portálon pénteken közölt levelében.

Farkas Zoltán Gazdaság

Orbán beígért reformjai: hogyan is kell érteni?

Hazai fórumok helyett az amerikai The Wall Street Journal című napilapnak és a Dow Jones hírügynökségnek adott interjúban ismertette a közeljövőre tervezett döntéseket a kormányfő, feltehetően két okból: részben a piaci aggodalmak csillapítására, részben a Brüsszelnek benyújtandó nemzeti reformprogram szondázására. Megpróbáltuk értelmezni a miniszterelnök szavait.

MTI Hazai gazdaság

A reformok ismertetésének időpontja: február vége

Február végére készül el a Növekedési és Stabilitási Program , amelyet az előzetes tervek szerint a kormány akkor tár a szélesebb nyilvánosság elé - válaszolta a Nemzetgazdasági Minisztérium a strukturális reformok bejelentésének időzítését firtató kérdésre szerdán.

MTI Világ

Reformok sorát ígérte Orbán egy francia lapinterjúban

Orbán Viktorral készült terjedelmes interjút közölt a Le Figaro című francia napilap annak kapcsán, hogy a magyar miniszterelnök csütörtökön kétnapos látogatást kezd Párizsban. Az interjú szerda este jelent meg az újság internetes felületén. A kormányfő a lapnak azt mondta, hamarosan jön a nyugdíj-, az oktatási, valamint az önkormányzati reform, és arról is beszélt, hogy európai romastratégiára van szükség.

MTI Világ

Az amerikai elnök időt kért

A hivatalban lévő amerikai elnökök közül elsőként jelent meg szerda éjjel egy humorista talk-showjában Barack Obama, de a küszöbön álló félidős választásokra való tekintettel nem viccelődött, hanem időt kért a reformjai számára a választóktól.

Pelle János Vélemény

Mellár Tamás: a KSH cinkostárs volt az adatmaszatolásban

A KSH a 2006. áprilisi választások előtt ugyan nem vett részt tevékenyen a Gyurcsány kormány számára kínos adatok maszatolásában, de cinkosságot vállalt benne – jelentette ki Mellár Tamás, a Központi Statisztikai Hivatal volt elnöke, a pécsi tudományegyetem közgazdász professzora.

hvg.hu Itthon

Csaba László: kicsi a kormány mozgástere

A következő két évben a kormánynak nem lesz lehetősége nagyívű reformintézkedésekre - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Csaba László közgazdász.

MTI Világ

Engedélyezték a politikai reformkísérletet Dél-Kína üzleti központjában

Választás, verseny és többes jelölés jellemzi majd a dél-kínai Sencsen (Shenzhen) városhoz tartozó párt- és kormányzati szervezetek tisztségviselőinek posztra kerülését - jelentette be a városi pártbizottság feje, miután a helyi pártkongresszus kedden jóváhagyta az erről szóló előterjesztést.

MTI Gazdaság

Londoni elemzők: komoly reformlehetőség

Piaci szempontból kedvezőnek minősítik első hétfői kommentárjaikban londoni felzárkózó piaci elemzők a Fidesz kétharmadosnál nagyobb többségű választási győzelmét, amely a szakértői vélemények szerint komoly reformlehetőségeket teremt az új kormány számára.

MTI Gazdaság

Londoni elemzők: nem tudni, mit akar a Fidesz

A Fidesz győzelmét a piac már előre beárazta, a piaci szereplők most arra várnak, hogy a párt miként fogja felhasználni stabil többségét − ez a londoni elemzői közösség egyöntetű véleménye a magyarországi választások első fordulója után.

MTI Itthon

Bajnai: reformok kellenek, kiigazítás nem

Bajnai Gordon szerint az elmúlt egy év a gazdasági növekedés elindítását szorgalmazó lépései szükségesek voltak, de nem elégségesek, még számos változtatásra lesz szükség. A kormányfő azt mondta: a magyar társadalom "válságállónak" bizonyult; reformok kellenek, kiigazítás már nem.

Pelle János Vélemény

Gyurcsány, a korán jött Messiás

Érdemes rövid időre visszatérni a Körcsarnokban elhangzott Gyurcsány-beszéd egy kevéssé elemzett mozzanatához: „rosszul mértem fel erőinket, türelmetlen voltam, és azt hittem, hogy mindent le fog győzni az igazunk és az akaratunk”. Ez a mondat, és ami mögötte van, alighanem páratlan a rendszerváltás utáni magyar politikatörténetben.

Fürjes Judit Vélemény

Vitányi Iván: A politikai osztály utat tévesztett

Ha a húsz évvel ezelőtti rendszerváltás idején bevezetik az alapvető szerkezeti reformokat, Magyarország fel tudott volna zárkózni a fejlett nyugati társadalmak szintjére. A politikai elit azonban reformok helyett ígérgetésekbe kezdett – állítja a 85 éves Vitányi Iván, az MSZP egyik alapítója, a Demokratikus Charta egykori szóvivője e a hvg.hu-nak adott interjúban.

hvg.hu Plázs

Zsíradó a szalonnára vagy a pocakra?

Az elhízás járványos terjedése miatt az új, amerikai egészségügyi reformnak fontos része lehet a kövérséghez vezető tényezők megadóztatása. A cukortartalomtól függő javasolt fogyasztási adó 15-20 százalékos áremelkedéssel járna. A kezdeményezés fontosságát jelzi, hogy a világ első számú orvosi folyóirata, a New England of Medicine szerkesztőségi cikkben foglalkozott ezzel a témával.

1 2 3
Kínai kézbe kerül a mátyásföldi Ikarus-telep

Kínai kézbe kerül a mátyásföldi Ikarus-telep

Több banknál kizáró ok a babaváró hitelre a speciális jövedelem

Több banknál kizáró ok a babaváró hitelre a speciális jövedelem

Merkel szóvivője szerint Magyarország partner, de vannak nézetkülönbségek

Merkel szóvivője szerint Magyarország partner, de vannak nézetkülönbségek

Zsiráf született a veszprémi állatkertben

Zsiráf született a veszprémi állatkertben

Hosszan elbeszélget Merkel és Orbán

Hosszan elbeszélget Merkel és Orbán

A rajongók kiakadtak, de azért volt, aki örült a Trónok harca végének

A rajongók kiakadtak, de azért volt, aki örült a Trónok harca végének

Tíz nap, húsz óra és 47 perc alatt tekerte át Európát

Tíz nap, húsz óra és 47 perc alatt tekerte át Európát

Egy kis kínai mobilgyártó állítja: jobb ujjlenyomat-olvasója van, mint a Samsungé

Egy kis kínai mobilgyártó állítja: jobb ujjlenyomat-olvasója van, mint a Samsungé

Szünetel a sürgősségi betegellátás a Honvédkórházban szombat éjszaka

Szünetel a sürgősségi betegellátás a Honvédkórházban szombat éjszaka

Lángra kapott elektromos roller miatt kiürítették a Dropbox székházát

Lángra kapott elektromos roller miatt kiürítették a Dropbox székházát

Meghalt Török Zsolt aradi hegymászó

Meghalt Török Zsolt aradi hegymászó

A címlapról ajánljuk