MTI Kult

Holtan találták egy hotelszobában Samuel L. Jackson rendezőjét

A 60 évesen elhunyt David R. Ellis színészként kezdte pályafutását, majd kaszkadőrként dolgozott, és végül rendezőként találta meg helyét. Olyan nagyszabású produkciókban szerzett tapasztalatokat, mint a Waterworld - Vízivilág, a Viharzóna, a Mátrix - Újratöltve vagy a Harry Potter és a bölcsek köve.

MTI Kult

Almodóvart ünnepelték Londonban

Pedro Almodóvart ünnepelte az amerikai filmakadémia Londonban. Az Oscar-díjas spanyol rendező pályafutására visszatekintő csütörtöki rendezvényen neves kollégái és csodálói is megjelentek, köztük a divattervező Jean-Paul Gautier, Peter Morgan forgatókönyvíró és Stephen Frears rendező.

MTI Kult

Pénteken búcsúztatják Xantus Jánost

Péntek délután fél négykor a Farkasréti temetőben vesznek búcsút Xantus János Balázs Béla-díjas filmrendezőtől - közölte a Magyar Filmművészek Szövetsége hétfőn.

MTI Kult

Kómába esett a világhírű, magyar állampolgárságú rendező

Jurij Ljubimovot 95 éves, több mint egy hete fekszik kórházban. 1984-ben megfosztották szovjet állampolgárságától az után, hogy a The Times brit napilapnak adott interjúban bírálta a szovjet kultúrpolitikát. Ezt követően izraeli, később magyar állampolgárságot is szerzett.

MTI Kult

Újra filmet rendez Tommy Lee Jones

Ismét rendezői székbe ül Tommy Lee Jones: a színész pár évvel ezelőtt egyszer már kamerák mögé állt, és nagy sikert aratott a Melquiades Estrada három temetése című filmmel.

MTI Kult

Meghalt Székely György

Elhunyt Székely György színháztörténész, rendező, műfordító, csütörtökön, 94 éves korában érte a halál – közölte hétvégén az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet.

MTI Kult

Dicsérte a magyarokat a Tőzsdecápák rendezője

Budapesten tart mesterkurzust a filmkészítésről Oliver Stone; az amerikai filmrendező szerint az előadásai iránt érdeklődő magyar közönség nagyon kíváncsi és okos kérdéseket tesz fel.

MTI Kult

Filmet rendez Renée Zellweger

Rendezőként is bemutatkozik Renée Zellweger: az Oscar-díjas színésznő a 4 1/2 Minutes című vígjátékkal debütál.

MTI Kult

Meghalt Dobai Vilmos rendező

Életének 84. évében elhunyt hétfő délelőtt Dobai Vilmos rendező, Jászai Mari-díjas, érdemes művész. Temetéséről később intézkednek - közölte a Magyar Színházi Társaság.

hvg.hu Kult

Kulisszatitkok Hollywoodból: „ha lenne elég időm és egy kalapácsom"

Megjelenik-e Hitchcock női ruhában egy filmjében? Melyik híres rendezőnek volt az álma, hogy Vito Corleonét játszhassa, és melyiket öntötték arcon vizelettel? Mi köze Ingmar Bergmannak Charles Bronsonhoz meg a Szex és New Yorkhoz? Mit eszik Woody Allen reggelire, és ki írta a Csillagok háborúja beúszó nyitószövegét? – cikkünkben többek között ezekre is választ kapunk.

MTI Kult

Meghalt a Hahó, Öcsi! rendezője

Életének 82. évében meghalt Palásthy György filmrendező, a Hahó, Öcsi!, A szeleburdi család és az Égigérő fű című film alkotója - tájékoztatta az MTI-t a filmművész családja hétfőn.

MTI Kult

Meghalt Szőnyi G. Sándor rendező

Elhunyt Szőnyi G. Sándor, érdemes és kiváló művész, kétszeres Balázs Béla-díjas rendező - tudatta özvegye, Dobos Ildikó az MTI-vel.

MTI Kult

Elhunyt Tatjana Lioznova, a Stirlitz-kémsorozat rendezője

Elhunyt Tatyjana Lioznova, A tavasz 17 pillanata című nagysikerű szovjet tévésorozat rendezője. A Stirlitz karakterét az egész keleti tömbben ismertté tevő kémsorozatnak nemrég a színes verziója is elkészült.

MTI Kult

Elhunyt Sós Mária rendező

Életének 63. évében, szerdáról csütörtökre virradó éjjel elhunyt Sós Mária Balázs Béla-díjas rendező, dokumentumfilmes.

Hírszerző/FH Shake

Elhunyt Blake Edwards

Edwards rendezte Peter Sellers főszereplésével készült eredeti Rózsaszín párduc-sorozatot. Edward halálhírét a hollywoodi szórakoztató ipar magazinja, a Variety közölte, és a hírt csütörtökön megerősítette a rendező ügynöke.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk