hvg.hu Shake

Videóra vették azt a vandált, aki szétverte az ártatlan stoppos robotot

Az ember azt hinné, hogy részeg kamaszok tesznek ilyesmit virtusból: találnak egy mosolygós robotot (amely csupa jó szándékú ember segítségével keresztül-kasul beutazta már Észak-Amerikát), jól szétverik és kitépik kezét-lábát. De nem: kiderült, hogy egyetlen frusztrált kis focidrukker látszólag józanul élte ki gonosz ösztöneit a stoppos roboton egy néptelen philadelphiai utcán.

hvg.hu Én és a Cégem

Japán engedélyezte a robotházasságot

Oké, nászút nem volt (még), de csók tényleg csattant az esküvőn, még ha nem is volt éppen klasszikus a látvány. De a világtörténelemben először, tényleg robotok frigyére adtak áldást Tokióban. Nézze meg!

hvg.hu Vállalkozás

Robotok dolgoznak a Tesco-áruházakban

Hamarosan robotok szaladgálhatnak Tesco-üzletek ruhaosztályain, a gépek leltározási feladatokat láthatnak el. A robotok feladata, hogy hetente többször megszámolják a fogasokon lógó vagy polcokon sorakozó termékeket, illetve szabad bejárásuk van a raktárba is. Azt még nem lehet tudni, hogy a magyar Tesco-áruházakban mikor bukkannak fel a robot "munkatársak".

MTI Tech

Fotó: Angela Merkel a Honda robotjával parolázik

Lepacsizott Angela Merkel német kancellár Aszimóval, a japán Honda autó- és motorgyártó cég humanoid robotjával a tokiói Miraikan tudományos és innovációs múzeumban. Az 1999-2000-ben kifejlesztett Aszimó a múzeumban tárlatvezetőként kezdett dolgozni 2013-ban, de több helyen is bemutatták már szerte a világban.

hvg.hu Vállalkozás

Ebben a hotelben robotok fogják kiszolgálni a vendégeket

A Japánban található Nagaszakiban idén júliusban olyan szálloda fog nyílni, amelyben humanoid robotok fogják szinte teljes egészében kiszolgálni a vendégeket. A robotok üdvözlik majd a vendégeket, felviszik a csomagjaikat, illetve ki is takarítják a szobákat.

hvg.hu Tech

Lógatta az orrát Putyin az orosz szuperrobot bemutatóján

Nem tűnt túl lelkesnek az orosz elnök az új orosz katonai robot bemutatóján – legalább is így tűnt a helyszínen készített felvételeken. A vs.hu szerint Putyin csalódott, mert az orosz robot meglehetősen halvány produkció az amerikaiak fejlesztéseihez képest.

hvg.hu Gazdaság

Rántott bogár és nyomtatott hús lesz az ebéd?

Pár évtized múlva akár 2 milliárddal is többen lehetünk a Földön, a növekvő embertömeg ellátása élelmiszerrel pedig mind nehezebb feladat elé állítja a világ országait. Mivel etessük az embereket? Bogarakkal, esetleg laboratóriumi körülmények között létrehozott élelmiszerrel? Netalán városi üvegházak szolgálják majd ki az élelmiszerigényünket? Vagy egyszerűen dobjunk ki kevesebb élelmiszert, így több marad a többieknek?

hvg.hu Vállalkozás

Ez a robot elveszi majd a pincérek munkáját

Japánban bemutattak egy olyan robotot, mely kávét tud már készíteni. Bár a kávé készítésének folyamatát még nem tudja tökéletesen végigvinni a robot, de a robotok fejlődésének iránya a pincérek, baristák számára minden bizonnyal nem kecsegtető.

hvg.hu/turizmus.com Gasztro

Egész nap robotolnak

Nem esznek, nem isznak, nem pofáznak, két műszak között két órát töltődnek, s újráznak. Ez lenne az ideális személyzet?

1
5 6 7 8 9
16

A címlapról ajánljuk