hvg.hu Itthon

IMF-tárgyalások: már a Fideszben is visszaesésről beszélnek

Bár az utóbbi napokban lehetett egy-két kardcsörtető nyilatkozatot hallani Fidesz-vezetők részéről az IMF tárgyalásokkal kapcsolatban, kormányzati és fideszes forrásaink sem számítanak újabb verbális konfliktusra sem a Valutaalappal, sem az Európai Bizottsággal. Mint egyikük fogalmazott, „soha ilyen kompromisszum-kész nem volt még a kormány”. Közben már a Fideszben is visszaesésről beszélnek éves szinten.

MLF Itthon

Orbán egy titokban tartott terv szerint indított támadást az IMF ellen

Megelőző csapás a bekeményíteni akaró EU-ra és IMF-re, vagy a Békemenet mintájára kialakított kommunikációs offenzíva a saját tábor összetartására, bátorítására – ezt a két forgatókönyvet valószínűsítik kormányzati és fideszes források Orbán Viktor elmúlt napokban tett, keménykedő bejelentéseiről. A pártelnök a kiszivárogtatástól tartva sem a Fidesz vezetésével, sem a kormánnyal nem egyeztette terveit, csakis stábjára és Rogán Antalra támaszkodva indított verbális támadást a nemzetközi szervezetek ellen.

hvg.hu Itthon

Két év múlva vájkálhatnánk a jelöltek múltjában?

Eltörölné a kopogtatócédulák rendszerét a Fidesz; Orbán Viktor bevallása szerint neki és pártjának az LMP javaslata rokonszenves, de számba veszik még a „német példát” is. A világban számos jelöltállítási rendszer létezik: van, ahol bárki elindulhat, van, ahol a pénzét kockáztatja a jelölt, máshol a parlamenti pártok maguknak kedveznek a függetlenekkel és az új erőkkel szemben.

hvg.hu Itthon

Rogán: lehetett tudni, hogy jön a választási feliratkozás

A Fidesz frakcióvezetője szerint azért szükséges előírni a magyar választóknak a feliratkozást, mert a hazai kisebbségek és a határon túl élő magyar állampolgárok esetében szükség van a regisztrációra, míg másoknál nem, és a kormány nem akar hibrid rendszert fenntartani. A Fidesz arra is gondol, hogy ne "zaklathassák" azokat, akik nem elég eltökéltek, így szimpatizálnak a kopogtató cédulás rendszer eltörlésével.

hvg.hu Itthon

Rogán nem tudja, milyen dokumentumokból dolgozott Orbán

Legyen megállapodás az IMF-fel, de nem mindegy, milyen áron – Rogán Antal szerint erre kérték a Fidesz és a KDNP képviselői a kormányt a frakciószövetség sárvári kihelyezett ülésén. A Fidesz frakcióvezetője ugyanakkor azt nem tudta megmondani, pontosan milyen dokumentumból adott számukra tájékoztatást csütörtökön Orbán Viktor az IMF-megállapodás esetleges feltételeiről. Rogán ezt azzal indokolta: nem illik belenézni más papírjaiba.

hvg.hu Itthon

Tabutémák sorával sokkol a Fidesz "IMF-listája"

Érinthetetlennek kikiáltott ügyekben kért megszorítást az IMF a lista szerint, amely csütörtökön szivárgott ki, illetve amelynek hitelességét Orbán Viktor később megerősítette. A felsorolásban azonban vannak olyan pontok is, amelyekben valójában már volt előrelépés is, így ezek kompromisszumként tűnhetnek fel egy hosszabb alkudozás utáni megállapodásnál.

hvg.hu/MTI Gazdaság

Orbán az IMF-hitelről: ilyen áron nem kell

Az IMF-feltételeit megismerhettük, „ami nem érdeke Magyarországnak (...) ezen az áron, így nem” – üzente facebookos videoüzenetében Orbán Viktor. Az üzenetet követően a forint elszállt. A sárvári frakcióülés résztvevői szerint nem minden úgy történt, ahogy a kormányfő elmondta, a videóüzenet pedig egy átgondolt, hosszabb kommunikációs hadművelet része lehet.

MTI Itthon

Családi csődvédelmet akar a KDNP

A családi csődvédelemről szóló javaslatról, a családi adózás kiterjesztéséről, a polgári törvénykönyv módosításáról, a kegyeleti jog egyes rendelkezéseinek megváltoztatásáról kíván egyeztetni, és eredményeket elérni a kormánypártok közös frakcióülésén a KDNP - mondta szerdán Sárváron Harrach Péter frakcióvezető.

hvg.hu Itthon

Lázár: "erősíti a demokráciát" az előzetes választási regisztráció

A miniszterelnökséget vezető államtitkár egyéni képviselői indítványként saját maga fogja benyújtani a választási eljárásról szóló törvényjavaslatot. Lázár szerint a feliratkozás bevezetése "erősíti a demokráciát", mert arra számít, hogy a pártok a regisztráció időszakában majd elsősorban a részvételre fognak buzdítani.

MTI Gazdaság

Kiakadt az MSZP Orbán Viktor "sárvári listáján"

Az MSZP arra szólítja fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy "fejezze be a hazudozást és az országot nyomorba döntő, megszorító politikáját" – közölte az ellenzéki párt szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagálva, hogy a Magyar Nemzet csütörtöki számában arról írt: tájékoztatást kaptak a Nemzetközi Valutaalap (IMF) követeléseiről a kormánypárti képviselők szerdán a sárvári frakcióülésen.

hvg.hu Itthon

Orbán a baltásról nem beszélt, csak az IMF-ről

A Magyar Nemzet szerint a kormánypárti képviselők megismerték az IMF követeléseit szerda este Sárváron, a kihelyezett frakcióülésen. A hvg.hu egyik kormányzati forrása szerint az azeri baltás gyilkos kiadatása okozta diplomáciai botrány sem Orbán előadásában, sem az azt követő képviselői kérdések révén nem került elő szerdán.

hvg.hu Gazdaság

Rogán: szóba kerülnek az IMF feltételei is

Az újabb esetleges kötelezettségszegési eljárás is szóba kerülhet a Fidesz sárvási frakcióülésén - mondta Rogán Antal. A Fidesz frakcióvezetője elmondta, szóba kerül a jövő évi költségvetés elfogadásának menetrendje, az IMF feltételei is, Matolcsy György pedig a devizahitelesek megmentéséről beszél majd.

hvg.hu Itthon

Laza Orbán várja a nagy kibeszélésre érkező fideszeseket

A teraszon kávézva várja Orbán Viktor a sárvári frakcióülésre érkező fideszes képviselőket, akiket szerda este avat be őszi terveibe. A háromnapos, kihelyezett tanácskozáson a kormánypártok már a 2014-es kampányra fordulnak rá, de biztosan szóba kerülnek majd az IMF-tárgyalások is.

hvg.hu Itthon

"Simicska köszönti alattvalóit"

Sárváron sajátosan üdvözölték a kihelyezett frakcióülésre érkező Fidesz-KDNP-s politikusokat – számolt be a nyugat.hu. A Vas megyei MSZP később magára vállalta a "gondolatébresztőnek szánt" akciót.

M. László Ferenc Itthon

Orbánt az elbocsátások miatt is aggódó fideszesek várják Sárváron

Ismét fajsúlyos kérdéseket vitat meg a két kormánypárt a szezonnyitó kihelyezett frakcióülésén: a Sárváron gyülekező képviselők a gazdasági helyzetről, a választási regisztráció bevezetéséről, a rendőrség átszervezéséről, az esetleges elbocsátásokról fognak tanácskozni. Forrásaink szerint a párt mégsem fog elveszni a részletkérdésekben, a Fidesz a múltértékelés helyett a jövőbe tekint, és már most elkezdi a felkészülést a 2014-es választásokra.

MTI Itthon

Szerdán elvonul Sárvárra a Fidesz-KDNP

Háromnapos kihelyezett frakcióülést tart szerdától péntekig a Vas megyei Sárváron a Fidesz és a KDNP parlamenti képviselőcsoportja. A KDNP négy témáról szeretne mindenképpen tárgyalni, a családi csődvédelemről, a családi adókedvezmény kiterjesztéséről, az új polgári törvénykönyvről és a kegyeleti jogok szabályozásáról.

hvg.hu Itthon

Ráfordul a Fidesz 2014-re: Gyürk András lehet a kampányfőnök

Már a szerdán kezdődő őszi szezonindító frakcióülésen a 2014-es kampánnyal foglalkozik a Fidesz és a KDNP, ezért információink szerint még a héten megnevezheti a kormánypárt a következő országgyűlési választások kampányfőnökét, Gyürk András EP-képviselőt.

Videón, ahogy a rendőrök megmentik a kecskeméti plázáról leugrani készülő férfit

Videón, ahogy a rendőrök megmentik a kecskeméti plázáról leugrani készülő férfit

A Nép Szolgája nagyot nyert Ukrajnában

A Nép Szolgája nagyot nyert Ukrajnában

Elbocsátják a kassai acélmű dolgozóinak ötödét

Elbocsátják a kassai acélmű dolgozóinak ötödét

Fölényes győzelmet aratott Zelenszkij pártja Ukrajnában

Fölényes győzelmet aratott Zelenszkij pártja Ukrajnában

Ön is vágyik az elismerésre? Talán túlzottan is?

Ön is vágyik az elismerésre? Talán túlzottan is?

Észak-Koreának segíthetett mobilhálózatot építeni a Huawei, kémkedhetett a felhasználók után

Észak-Koreának segíthetett mobilhálózatot építeni a Huawei, kémkedhetett a felhasználók után

Továbbra is a szuperbaktérium áll nyerésre a fehérvári stadionban

Továbbra is a szuperbaktérium áll nyerésre a fehérvári stadionban

Elaludt a sofőr a Skodában, frontális ütközés lett belőle

Elaludt a sofőr a Skodában, frontális ütközés lett belőle

Békülne az EU Donald Trumppal?

Békülne az EU Donald Trumppal?

Elkészült az Orion űrhajó, 2020-ban indulhat a Holdhoz

Elkészült az Orion űrhajó, 2020-ban indulhat a Holdhoz

Nem szavaznak a fideszes jelöltekről az EP szakbizottságaiban

Nem szavaznak a fideszes jelöltekről az EP szakbizottságaiban

A címlapról ajánljuk